Black Flame Rising: Η βόμβα για Σαραβάκο και η επιθυμία Γκέραρντ για Γιάννη Σαμαρά!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η δεύτερη πράξη του docuseries πέραν του ότι συγκλόνισε συναισθηματικά για ακόμα μια φορά, είχε και δύο μεγάλες αποκαλύψεις για το παρελθόν του ΟΦΗ.

Το Black Flame Rising τείνει να εξελιχθεί σε ένα κειμήλιο της ιστορίας του ΟΦΗ, όπως πολύ εύστοχα είπε ο Κώστας Γιαννούλης την βραδιά της avant premiere στο Τεχνόπολις, καθώς ανά επεισόδιο υπάρχουν αποκαλύψεις και ακούγονται πράγματα που δεν είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες δεκαετίες.

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς Black Flame Rising υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις, που έχουν να κάνουν με το ποδοσφαιρικό σκέλος της ιστορίας του ΟΦΗ.

Η μια αφορά όλα όσα είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και άνθρωπος που ακολουθεί το ρεπορτάζ του ΟΦΗ για ολόκληρες δεκαετίες, Κώστας Βασιλάκης που αποκαλύπτει στην δεύτερη πράξη του Black Flame Rising ότι ο Ευγένιος Γκέραρντ ήθελε να φέρει στο Ηράκλειο τον Δημήτρη Σαραβάκο. Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και σημαία του Παναθηναϊκού βρισκόταν στα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας και ο Ευγένιος Γκέραρντ που ανέκαθεν αποτελούσε έναν οραματιστή του αθλήματος, έχοντας την γνώση αλλά και την διορατικότητα να βρίσκεται μπροστά από την εποχή του, θέλησε να τον κατεβάσει στο Ηράκλειο για να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ.

Όπως αποκαλύπτει ο Κώστας Βασιλάκης μιλώντας στο Black Flame Rising: “Πόθος του Γκέραρντ ήταν να πάρει τον Σαραβάκο στον ΟΦΗ, τον ρωτούσαμε τότε “μα είναι μεγάλος σε ηλικία, εσύ δίνεις περισσότερο βάρος στα νέα παιδιά” και απάντησε “το θέλω για τα νέα παιδιά, φαντάζεσαι για τα νέα παιδιά τι είναι να προπονούνται με τον Δημήτρη Σαραβάκο, τον εκτιμούσε σαν χαρακτήρα και σαν ποδοσφαιριστή”.

Και πρόκειται αναμφίβολα για μια ιστορία που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας ή ακόμα και αν είχε γίνει γνωστή, έχει χαθεί πλέον στην λήθη του χρόνου. Και σίγουρα θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον πόσο πολύ θ’ άλλαζε η ιστορία εάν γινόταν αυτή η μεταγραφή για τον ΟΦΗ και ο Δημήτρης Σαραβάκος φορούσε τ’ ασπρόμαυρα συνδυάζοντας το αστείρευτο ταλέντο του και την απαράμιλλη ποδοσφαιρική του κλάση με μια από τις καλύτερες φουρνιές ποδοσφαιριστών στην ιστορία του συλλόγου!

Η αποκάλυψη της Κατερίνας Παπαδάκη για να γίνει ο Γιάννης Σαμαράς διάδοχος του Ευγένιου Γκέραρντ

Η σύζυγος του αείμνηστου Ευγένιου Γκέραρντ, Κατερίνα Παπαδάκη μιλώντας στο Black Flame Rising αποκάλυψε, κάτι που έγινε γνωστό για πρώτη φορά, πως όταν έκανε γνωστή την επιθυμία του ν’ αποχωρήσει από τον πάγκο του ΟΦΗ, εκείνος πρότεινε ως διάδοχο του τον Γιάννη Σαμαρά.

Μάλιστα η Κατερίνα Παπαδάκη αποκάλυψε μια συνομιλία ανάμεσα στον Βαρδή Βαρδινογιάννη και τον Ευγένιο Γκέραρντ. “Ήμουν μπροστά στην σύζητηση που έκανε με τον κύριο Βαρδή, του είπε πως σκεφτόνταν να σταματήσει ως προπονητής και τότε ο κύριος Βαρδής τον ρώτησε ποιον θέλει να πάρουμε ως προπονητή, απαντώντας πως το πρόσωπο που θα ήθελα να συνεχίσει είναι ο Γιάννης Σαμαράς” είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Παπαδάκη και στην συνέχεια αποκάλυψε πως δεν έγινε ποτέ πράξη η επιθυμία του Ευγένιου Γκέραρντ λέγονας ότι “κάποιοι άνθρωποι μεσολάβησαν και θεώρησαν πως επόμενος προπονητής του ΟΦΗ δεν πρέπει να είναι ο Γιάννης Σαμαράς και έτσι σιγά – σιγά άρχισαν ν’ απομακρύνουν τον Ευγένιο από την ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook