Σπανός στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2: “Ο ΟΦΗ έχει ανθρώπους που αντέχουν την πίεση, θα πάει εκεί που αξίζει”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Δημήτρης Σπανός μίλησε στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2 πλέκοντας το εγκώμιο του ΟΦΗ αλλά και του Βάλντας Νταμπράουσκας τονίζοντας ότι “Ο ΟΦΗ ξέρει τι θέλει σε άμυνα και επίθεση, και ο άνθρωπος που είναι στο τιμόνι έχει τα κατάλληλα εργαλεία”.

Ο Έλληνας τεχνικός που μέχρι και πριν από μερικούς μήνες βρισκόταν στον πάγκο του Ιωνικού μίλησε στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή όπου αναφέρθηκε στον φετινό ΟΦΗ αλλά και στον τελικό παραμονής μεταξύ της πρώην ομάδας του και της Λαμίας ενώ δεν δίστασε να καυτηριάσει όλα όσα αφορούν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Aναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Σπανός στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι η τοξικότητα είναι στα πάνω στρώματα της βαθμολογίας και όχι στα κάτω. Από την μέση και πάνω, στην πρώτη εξάδα. Ήταν ένα πρωτάθλημα που υπήρχαν πολλές καλές ομάδες, πάλεψαν μέχρι το τέλος. Εγώ σαν προπονητής και σαν φίλαθλος, θα ήθελα να δω ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, χωρίς να γνωρίζω ότι η μία από τις δύο ομάδες έχει κορωνοϊό. Αυτό είναι ένα μελανό σημείο του πρωταθλήματος.

Οι νόμοι υπάρχουν, οι αρμόδιοι υπάρχουν. Όταν 9 από τους 11 παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν κορωνοϊό, είναι ένα πρόβλημα. Θα έπρεπε να δοθούν 2-3 μέρες παραπάνω. Χωρίς αυτό να μειώνει την ΑΕΚ, γιατί το πήρε και το άξιζε κιόλας. Ήταν δύο ομάδες που είχαν σταθερότητα. Η ΑΕΚ είχε τα σκαμπανεβάσματά της μέσα στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά στον δεύτερο γύρο.  Οι δύο ομάδες κονταροχτυπήθηκαν. Νομίζω ότι η ουσία ήταν ότι η λεπτομέρεια έκανε την διαφορά».

Για τα Play Out: «Τα Play Out είναι συναρπαστικά. Όταν δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους για το ποιος θα σωθεί, όλη η κατάσταση έχει γίνει θρίλερ. Η πρώτη χρονιά ήταν πιο εύκολη για τον Ιωνικό, υπήρχε ο ενθουσιασμός. Την δεύτερη εάν δεν προσέξεις μπορεί να υπάρξουν προβλήματα, όπως έχουν υπάρξει για τον Ιωνικό. Έχει τους ανθρώπους που μπορούν να κερδίσουν και να σώσουν την κατηγορία».

Για την «μάχη» του Ιωνικού με την Λαμία: «Το οξύμωρο στο παιχνίδι του Ιωνικού με την Λαμία είναι ότι την περασμένη σεζόν στα Play Out ο Ιωνικός ουσιαστικά έστειλε την Λαμία στα μπαράζ. Τα έφερε η μοίρα έτσι ώστε να έχουμε μία κόντρα πάλι ανάμεσα σε δύο ομάδες. Δεν είμαι αντικειμενικός, σίγουρα θα ήθελα να σωθεί η πρώην ομάδα μου. Έχει ανθρώπους που την στηρίζουν, όχι ότι έχω να πω κάτι κακό για την Λαμία, αλλά και θέλω και θεωρώ ότι ο Ιωνικός θα τα καταφέρει. Νομίζω ότι είναι πιο κοντά ο Ιωνικός με το παιχνίδι να γίνεται στη Νεάπολη».

Για την παρουσία του ΟΦΗ στα Play Out: «Είδα όλα τα παιχνίδια με μεγάλη προσοχή. Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που δεν έχει μπει σε τέτοιες διαδικασίες. Ο ΟΦΗ είναι αυτό που περιμέναμε, καλά κάνει και παίζει και παίζει και καλά. Μόνο όταν κοιτάς μόνο την ομάδα σου, έχεις ιδιαίτερη αξία. Το παιχνίδι με τον Ιωνικό ήταν πολύ ωραίο, το χαρακτήρισα ροντέο. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα μελανό σημείο».

Για την φετινή σεζόν του ΟΦΗ: «Είδα δύο ομάδες. Μία ομάδα στο πρώτο μισό και μία στο δεύτερο. Έχει πολύ σχέση η βελτίωση του ΟΦΗ με τον ερχομό του νέου προπονητή, έδωσε μία άλλη αίγλη. Έδωσε ένα άλλο πλάνο. Όταν η ομάδα παίζει καλά και δεν κερδίζει, υπάρχει γκρίνια. Αυτό είχε ο ΟΦΗ. Αν δείτε τα στατιστικά του ΟΦΗ, είναι ότι έχει φανταστική συγκομιδή εκτός έδρας. Ήταν πάντα μία καυτή έδρα το Ηράκλειο, και δεν θα δυσκολευτεί να το κάνει ξανά.

Στον ΟΦΗ υπάρχουν οι άνθρωποι που αντέχουν την πίεση και θα πάνε την ομάδα εκεί που το αξίζει τη νέα χρονιά. Αν δεν έχεις παίκτες που δεν έχουν προσωπικότητα, δεν μπορείς να φτάσεις εκεί που θέλεις».

Για το σύστημα του ΟΦΗ: «Την περασμένη σεζόν αναγκάστηκα να παίξω κι εγώ αυτό το σύστημα, είδα ότι με βοηθάει να κερδίζω παιχνίδια. Κοιτάξτε, δεν παίζει ρόλο το σύστημα, παίζει ρόλο η τακτική που θα έχει ο προπονητής, πως θα την δουλέψει. Καμία φορά λέμε 3-5-2, αμυντικογενές. Όχι δεν είναι πάντα έτσι, μπορείς να το παίξεις και να είναι πολύ επιθετική η ομάδα, άρα δεν έχει να κάνει τόσο πολύ η τοποθέτηση των παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι είναι όταν ξεκινούν, πριν την σέντρα, μετά αυτό αλλάζει. Ο ΟΦΗ ξέρει τι θέλει σε άμυνα και επίθεση, και ο άνθρωπος που είναι στο τιμόνι έχει τα κατάλληλα εργαλεία».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Είναι λίγο παράξενα πράγματα. Φτάνουμε σε σημείο να ντρεπόμαστε με αυτά που γίνονται. Θα πρέπει να λίγο να σοβαρευτούν όλοι, να βρουν το κατάλληλο γήπεδο. Να γίνει το παιχνίδι μέσα στους όρους που έχουμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Να κερδίσει ο καλύτερος. Θα πρέπει όταν τελειώσει να το κρύψουμε, να μην το ξανασυζητήσουμε, γιατί είναι ντροπή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αναφορικά με το τι κάνει αυτή την περίοδο, μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Ιωνικό: «Βλέπω ποδόσφαιρο, ξεκουράζομαι. Αυτή η περίοδος δεν είναι καλή για έναν προπονητή, όταν ξεκουράζεται.  Όταν είσαι τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα, συνηθίζεις. Θέλεις να είσαι πάντα στους αγωνιστικούς χώρους».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook