Ντινιακός στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2: “Νιώσαμε πως το Ηράκλειο ήθελε να πει την δική του ιστορία για τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Αντώνης Ντινιακός μίλησε στην εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2 για την δουλειά του στο Black Flame Rising, αποκαλύπτωντας στιγμές από τα γυρίσματα, αλλά και τα δικά του συναισθήματα κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του ντοκιμαντέρ.

Ο Αντώνης Ντινιακός είχε την επιμέλεια πίσω από την έρευνα και υπέγραψε μαζί με τον Δημήτρη Γκότση το σενάριο του ντοκιμαντέρ του ΟΦΗ, “Black Flame Rising”, παραχώρησε συνέντευξη στην “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2, μιλώντας μεταξύ άλλων για την απόφασή του να μείνει στην Κρήτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, για τα πρόσωπα που έφυγαν από τον ΟΦΗ, αλλά και για την βοήθεια που έλαβε από όλους όσους εμπλέκονται με το docuseries.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Ντινιακός στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2

Για το ντοκιμαντέρ του ΟΦΗ: “Για εμάς ήταν ένα πρότζεκτ που το δουλέψαμε πάρα πολλούς μήνες, εγώ έμεινα στο Ηράκλειο συνολικά 7 μήνες και βάλε 5 μήνες μέσα στο μοντάζ οπότε συνολικά ο χρόνος της δουλειάς ήταν πολύ μεγάλος και κατά συνέπεια όταν είδαμε το αποτέλεσμα ήμασταν πολύ συγκινημένοι.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ γιατί το ντοκιμαντέρ είναι οι άνθρωποι που μιλούν, με έκαναν να έχω την αίσθηση ότι είχαν την ανάγκη να πουν την ιστορία τους. Και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία, άρχισε να ξεχειλίζει το συναίσθημα, όπως γνωρίζετε καλύτερα από μένα, ο ΟΦΗ πέρασε δύσκολες στιγμές και μαζί του το ίδιο πέρασαν οι ποδοσφαιριστές, οι εργαζόμενοι, η τοπική κοινωνία και οι φίλαθλοι με αποτέλεσμα όλο αυτό να ξεκινήσει να ρέει σαν ποτάμι και να έχει συγκεντρωθεί όλο το συναίσθημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη συγκίνηση και ήταν λογικό να συμβεί αυτό”.

Για την εμπειρία του στην Κρήτη: “Όταν ξεκίνησε όλο αυτό το στόρι, το δικό μου περιβάλλον στην Αθήνα, ενώ τους εξηγούσα ότι πρέπει να φύγω να πάω στην Κρήτη, μου έλεγαν όλοι “τι θα πας να κάνεις τόσους μήνες”. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς θα γινόταν, είναι φυσιολογικό γιατί δεν υπήρχαν αντίστοιχα ερεθίσματα στην Ελλάδα. Τώρα υπάρχει ένας πιλότος και λίγο – πολύ καταλαβαίνουν τι έχει γίνει. Όταν κατέβηκα στην Κρήτη και εξήγησα στους παίκτες δεν είχα να τους εξηγήσω κάτι παρά μόνο δουλειές του εξωτερικού και άλλα παρόμοια ντοκιμαντέρ. Έπρεπε να τους δείξεις δουλειές του εξωτερικού που είναι κάτι διαφορετικό από μια δουλειά μέσα από την χώρα, κάτι αναμενόμενο γιατί και οι οπαδοί ήταν επιφυλακτικοί στην αρχή, δεν ήξεραν. Ξαφνικά είδαν έναν μυστήριο τύπο που τους έπιασε να τους μιλάει για το ντοκιμαντέρ και δεν είχαμε κάτι να τους δείξουμε. Υπήρχε ένας δείκτης δυσκολίας, είτε με αναβάσεις στο βουνό, καταφέραμε να ζυμωθούμε με την τοπική κοινωνία, ν’ ανοίξουν την αγκαλιά τους και όλο αυτό οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα”.

Σχετικά με το πως μπορεί να βοηθήσει τις άλλες ομάδες: “Εγώ προσωπικά ως Αντώνης ελπίζω να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ελληνικών ομάδων. Έστω ν’ ανοίξουν την πόρτα, να πουν την ιστορία τους και να μπορέσουν οι άνθρωποι να την διηγηθούν και ν’ αφήσουν άλλους ανθρώπους για να συνδεθούν μαζί τους”.

Για τα πρόσωπα που έφυγαν από τον ΟΦΗ μετά το τέλος των γυρισμάτων: “Όταν ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, όλοι ήταν στις θέσεις τους. Όταν ξεκίνησε το μοντάζ, είδαμε ότι στην αρχή έφυγαν οι Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς, μετά έφυγε ο Λεωνίδας Παπαβασιλάκης, στην συνέχεια ο Νίκος Νιόπλιας και από την μια νιώθαμε αμηχανία, από την άλλη ότι η ιστορία που θέλαμε να διηγηθούμε δεν επηρεάζεται. Παράλληλα νιώσαμε ότι το ντοκιμαντέρ έρχεται ν’ αποκαταστήσει την εικόνα για κάποιους ανθρώπους όπως ο Γιώργος Σαμαράς, μακάρι όλοι ν’ αγαπούσαν όλοι την ομάδα όπως εκείνος και γνώρισα έναν άνθρωπο που λάτρευε την ομάδα και δυστυχώς ο τρόπος που έφυγε ήταν περίεργος. Μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ, όλοι θα καταλάβουν πόσο πολύ αγαπούσε τον ΟΦΗ και τι έκανε ο Γιώργος Σαμαράς για τον ΟΦΗ. Ο καθένας μπορεί να έχει άλλη άποψη, όλα είναι μέσα στην ζωή, εγώ απλά ως Αντώνης οφείλω να μεταφέρω αυτό που βίωσα, ήπιαμε 50 καφέδες και ο τρόπος που μιλούσε ο Γιώργος για τον ΟΦΗ και τι σκεφτόταν και πιθανόν να μην θέλει να το πω δημόσια, μου έδειχνε έναν άνθρωπο που λατρεύει την ομάδα. Οπότε όταν βρέθηκα σε συζητήσεις, μου φαινόταν κάπως περίεργη όλη αυτή η αντίθεση σε σχέση με ότι είχα ζήσει. Ελπίζω μέσα από το ντοκιμαντέρ ν’ αποκατασταθεί τόσο ο κύριος Γιάννης, όσο και ο Γιώργος Σαμαράς”

Για το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τα επόμενα επεισόδια: “Ο κόσμος θα δει ιστορικά ντοκουμέντα από επιτυχίες του ΟΦΗ και ο καθένας θα τα εισπράξει, θα τα επεξεργαστεί και θα καταλήξει σε ένα τελικό συμπέρασμα. Κάποιοι θα το δουν διαφορετικά, κάποιοι θα συμφωνήσουν, αλλά αυτά είναι μέσα στην ζωή”.

Για όσους βοήθησαν: “Είχαμε την συνδρομή όλων των παιδιών από τον ΟΦΗ, από τον Μιχάλη Μπούση που πήγαμε στην Αμερική και αν ήμουν εγώ στην θέση του θα έλεγα “παιδιά με κουράσατε φτάνει” αλλά δεν γκρίνιαξε ποτέ. Θα ξεχάσω πολλά ονόματα αν ξεκινήσω τώρα να ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν. Ήταν και πραγματικά το νιώσαμε, σαν να ήθελε η πόλη του Ηρακλείου να πει την ιστορία της”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook