Black Flame Rising: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο docuseries του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Black Flame Rising είναι μια αθλητική σειρά ντοκιμαντέρ, πέντε επεισοδίων, που παρακολουθεί την αγωνιώδη προσπάθεια μιας συντροφιάς βετεράνων ποδοσφαιριστών να αναγεννήσουν την ομάδα που τους ανέδειξε: τον ΟΦΗ.

Το Black Flame Rising, δεν είναι παρά μια κλεφτή ματιά στην άγρια ανατολή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όπλα, ελιές, καταγάλανα νερά, αφηνιασμένοι οπαδοί και μια πρωτοφανής οικονομική κρίση συνθέτουν το περιβάλλον, στο οποίο οι πρωταγωνιστές παλεύουν για να επιβιώσει η ομάδα της πόλης τους, ο ΟΦΗ.

Κάπου εκεί, ένα κινηματογραφικό συνεργείο ακολουθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα -για μια ολόκληρη σεζόν (2021-22) – τον ιστορικό σύλλογο του Ηρακλείου και καταγράφει όλα συμβαίνουν στα αποδυτήρια, στον αγωνιστικό χώρο και στα γραφεία της ΠΑΕ. Πρόκειται για μια παραγωγή που υπογράφει η 24MEDIA PRODUCTIONS, ενώ την εκτέλεση πραγματοποίησε η INDIGO View PRODUCTIONS.

Μάρτιος, 2015. Ο ΟΦΗ, η ιστορική ομάδα της Κρήτης και ο μοναδικός νησιωτικός σύλλογος που έχει κατακτήσει έναν εγχώριο τίτλο στο υψηλότερο επίπεδο, ανακοινώνει πως αποχωρεί από το πρωτάθλημα υπό το βάρος αβάσταχτων οικονομικών χρεών. Το Ηράκλειο, από τη μια στιγμή στην άλλη, χάνει ένα από τα σύμβολά του.

Το σοκ είναι τεράστιο -οι άνθρωποι της πόλης παλεύουν να ανασυγκροτήσουν την ομάδα τους στις χαμηλότερες κατηγορίες και δίνουν, με λιγοστούς πόρους, ένα σκληρό αγώνα επιβίωσης, δίχως να διαφαίνεται στον ορίζοντα ο πολυπόθητος άνεμος αλλαγής. Ώσπου…

Νοέμβριος, 2017. Στο ιστορικό Γεντί Κουλέ συγκεντρώνονται 80 κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ποδοσφαιριστές για να τιμήσουν έναν και μόνο άνθρωπο: τον θρυλικό προπονητή του ΟΦΗ, Ευγένιο Γκέραρντ. Ο Ολλανδός, ο οποίος νοσηλεύεται βαριά άρρωστος, εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο πάνω σε αμαξίδιο -η εικόνα του συγκλονίζει την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς εκείνες τις ώρες είναι πως με τις τελευταίες δυνάμεις που του έχουν απομείνει, ο ετοιμοθάνατος Ευγένιος Γκέραρντ προσφέρει μια τελευταία υπηρεσία στην αγαπημένη του ομάδα, ανάβοντας ξανά, στη μνήμη όλων, τη σπίθα του μεγάλου ΟΦΗ που ο ίδιος δημιούργησε τις δεκαετίες ᾽80 και ᾽90.

Τα “παιδιά του Ευγένιου”, οι ποδοσφαιριστές που ο ίδιος ανέδειξε, με αφορμή το φιλικό προς τιμήν του, έρχονται σε στενή επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα: ο ΟΦΗ τους είναι γεμάτος “πληγές”, μια ομάδα απαξιωμένη, στα πρόθυρα νέας χρεωκοπίας, μια εικόνα παρακμής που σε τίποτα πια δεν θυμίζει το ένδοξο παρελθόν.

Ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα προκειμένου να βρεθεί ο επενδυτής που θα καταφέρει να αναγεννήσει τον ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων. Ποιος, όμως, στο εξωτερικό θα πειστεί να επενδύσει σε μια “άσημη” νησιωτική ομάδα, η οποία δοκιμάζεται στις χαμηλότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, βουλιαγμένη στα χρέη και με διαλυμένες υποδομές;

Η απαιτητική αναζήτηση θα οδηγήσει τους παλαίμαχους του ΟΦΗ ως την άλλη άκρη της γης: στο Σικάγο της πολιτείας του Ιλινόι. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο δεν είναι θρησκεία και ο εγγυητής της σωτηρίας του ΟΦΗ, ο Ελληνοαμερικανός Μάικ Μπούσης, αγνοεί την ύπαρξη της ομάδας τους. Το μόνο που γνωρίζει είναι ένα όνομα: Georgios Samaras.

Απρίλιος 2023. Το ΒLACK FLAME RISING είναι μια αθλητική σειρά ντοκιμαντέρ, πέντε επεισοδίων, που παρακολουθεί την αγωνιώδη προσπάθεια μιας συντροφιάς βετεράνων ποδοσφαιριστών να αναγεννήσουν την ομάδα που τους ανέδειξε: τον ΟΦΗ.

Από την απόλυτη παρακμή το 2015 και το συλλογικό τραύμα μιας πόλης που χάνει το ποδοσφαιρικό σύμβολό της μέχρι το χρονικό της αναζήτησης επενδυτή στην Αμερική και την άφιξη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Μάικ Μπούση, που σηματοδότησε τη νέα εποχή του ΟΦΗ, το ΒLACK FLAME RISING δεν είναι παρά μια κλεφτή ματιά στην άγρια ανατολή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όπλα, ελιές, καταγάλανα νερά, αφηνιασμένοι οπαδοί και μια πρωτοφανής οικονομική κρίση συνθέτουν το περιβάλλον, στο οποίο οι πρωταγωνιστές παλεύουν για να επιβιώσει η ομάδα της πόλης τους, ενώ ένα κινηματογραφικό συνεργείο ακολουθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα -για μια ολόκληρη σεζόν (2021-22)- τον ιστορικό σύλλογο του Ηρακλείου και καταγράφει όλα συμβαίνουν στα αποδυτήρια, στον αγωνιστικό χώρο και στα γραφεία της ΠΑΕ.

Την παραγωγή της σειράς υπογράφει η 24MEDIA PRODUCTIONS, ενώ την εκτέλεση πραγματοποίησε η INDIGO View PRODUCTIONS.

Το ΒLACK FLAME RISING είναι μια αθλητική σειρά ντοκιμαντέρ, πέντε επεισοδίων, που παρακολουθεί την αγωνιώδη προσπάθεια μιας συντροφιάς βετεράνων ποδοσφαιριστών να αναγεννήσουν την ομάδα που τους ανέδειξε: τον ΟΦΗ.

Από την απόλυτη παρακμή το 2015 και το συλλογικό τραύμα μιας πόλης που χάνει το ποδοσφαιρικό σύμβολό της μέχρι το χρονικό της αναζήτησης επενδυτή στην Αμερική και την άφιξη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και νυν προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, Μάικ Μπούση, που σηματοδότησε τη νέα εποχή του ΟΦΗ, το ΒLACK FLAME RISING δεν είναι παρά μια κλεφτή ματιά στην άγρια ανατολή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το docuseries κάνει πρεμιέρα 08 Μαΐου στο SPORT24 αλλά και στην COSMOTE TV (COSMOTE SPORT 1HD, 21:00).

Την παραγωγή της σειράς ντοκιμαντέρ υπογράφει η 24MEDIA PRODUCTIONS. Tην εκτέλεση παραγωγής πραγματοποίησε η INDIGO View PRODUCTIONS.

ΒLACK FLAME RISING
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γκότσης
Έρευνα – Αρχισυνταξία: Αντώνης Ντινιακός
Σενάριο: Αντώνης Ντινιακός – Δημήτρης Γκότσης
Εταιρεία Παραγωγής: 24MEDIA PRODUCTIONS
Εταιρεία Εκτέλεση Παραγωγής: Indigo View Productions / Ιωάννα Δάβη
Microsite: https://www.sport24.gr/black-flame-rising/

Δείτε το trailer:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook