Ματσάρα Ντίκο, ο ΟΦΗ έβγαλε ποιότητα και πέρασε με τριάρα από το Περιστέρι!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με το Νουά Ντίκο να κάνει ματσάρα, με ένα γκολ και μια ασίστ, ο ΟΦΗ πέρασε από το Περιστέρι και οδεύει να κλείσει την χρονιά όπως ακριβώς είπε και ο Νταμπράουκας, επικρατώντας του Ατρομήτου με 3-2.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με 3-5-2 όπου για πρώτη φορά είδαμε επιθετικό δίδυμο, από το ξεκίνημα του αγώνα, τους Φελίπε και Ντίκο. Από εκεί και πέρα ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Βούρος, Διαμαντής και Πασαλίδης με τους Λάρσον και Τοράρινσον στα άκρα και τους Ντιουσέ, Μπάκιτς, Μεγιάδο στον άξονα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ ψηλό ρυθμό και ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει προβάδισμα μόλις στο 9ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ του Ατρομήτου, ακολούθησε υποδειγματική αντεπίθεση με τους Φελίπε, Ντίκο και Ντιουσέ ο τελευταίος πήρε την μπάλα μετά την εξαιρετική ασίστ του Μαλινέζου και από κοντινή απόσταση εκτέλεσε τον Γιαννιώτη για το 0-1.

Στο 14′ έγινε η πρώτη μεγάλη αμφισβητούμενη φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση όταν έγινε το σουτ από τον Κλωναρίδη, η μπάλα δείχνει να βρίσκει στο σώμα του Διαμαντή με τον Τζοβάρα να δίνει το πέναλτι και το var να το επιβεβαιώνει ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει καμία παράβαση. Ο Ρομπάιγ ανέλαβε την εκτέλεση ισοφαρίζοντας για τον Ατρόμητο ωστόσο ο ΟΦΗ που είχε την κατοχή της μπάλας και ξεδιπλωνόταν πολύ ωραία στην επίθεση κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα μετά από τραγικό λάθος του Γιαννιώτη που έδωσε την μπάλα στον Μεγιάδο και ο Αργεντινός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2.

Οι γηπεδούχοι δίχως να πιέζουν ιδιαίτερα την άμυνα του ΟΦΗ κατάφεραν να ισοφαρίσουν ξανά μετά από το γύρισμα του Κεσχρήντα από τα δεξιά, ο Βούρος έβαλε το πόδι με αποτέλεσμα να κάνει το 2-2 με αυτογκόλ.

Η κατοχή της μπάλας υπέρ του ΟΦΗ έφτασε στο πρώτο ημίχρονο στο 56% ωστόσο δημιουργικά ο Μπάκιτς δεν βρέθηκε σε καλή μέρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κεφαλοποιήσει την κυκλοφορία και το γεγονός ότι έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή του Γιαννιώτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ανέβασε στροφές και κυρίως βελτίωσε την ανασταλτική του λειτουργία με αποτέλεσμα να μην δεχτεί καθόλου φάσεις σε όλο το 45λεπτο με εξαίρεση ένα σουτ του Κλωναρίδη έπειτα από αντεπίθεση. Οι ποδοσφαιριστές του Βάλντας Νταμπράουσκας βελτίωσαν ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία της μπάλας και σε μια φάση όπου υπήρξε εξαιρετικός συνδυασμός των Μεγιάδο, Λάρσον ο τελευταίος έβγαλε σέντρα στο Ντίκο που με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ δίνοντας το προβάδισμα στον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ δεν κλείδωσε τη νίκη μετά από διπλή χαμένη ευκαιρία με το Ντίκο να κάνει το σουτ και τον Γιαννιώτη να διώχνει δύσκολα την μπάλα και στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Μπάκιτς έφυγε μόλις άουτ.

Μπείτε στο LIVE BLOG του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook