Audio | Γκότσης: Αυτό είναι το ντοκιμαντέρ για τον ΟΦΗ – Τι περιλαμβάνει και τα συναισθήματα που γεννιούνται

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ πρόκειται να γίνει η πρώτη ομάδα της Ελλάδας για την οποία δημιουργήθηκε ένα ποδοσφαιρικό ντοκιμαντέρ και ο σκηνοθέτης της σειράς των πέντε επεισοδίων Δημήτρης Γκότσης μίλησε στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2 για τα συναισθήματα που πρόκειται να ζήσουν οι φίλαθλοι της ομάδας και όχι μόνο.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο BLACK FLAME RISING: “Μία ποδοσφαιρική Ιστορία σε Πέντε Πράξεις”, παρουσιάζει όλα όσα έγιναν στον ΟΦΗ την σεζόν 2021-22, με ένα ανεξάρτητο κινηματογραφικό συνεργείο να ακολουθεί την ομάδα παντού ενώ παράλληλα γίνεται μια ιστορική αναδρομή στα 97 χρόνια της ιστορίας του συλλόγου. Ο Δημήτρης Γκότσης μίλησε στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” όπου αναφέρθηκε στο τι περιλαμβάνουν τα πέντε επεισόδια, τι ήταν εκείνο που στάθηκε αφορμή για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γκότσης στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2

Για το πως γεννήθηκε η ιδέα του ντοκιμαντέρ: “Η πρώτη μας επαφή για τους σκοπούς του ντοκιμαντέρ έγινε τον Μάη του 2021, φτάνουμε δύο χρόνια πίσω. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρχικά θέλαμε να παρακολουθήσουμε την πορεία του ΟΦΗ την σεζόν 2021-2022 όμως όταν ο βασικός συνεργάτης μου και πυλώνας αυτού του ντοκιμαντέρ που υπογράφει και το σενάριο του ντοκιμαντέρ, Αντώνης Ντινιακός, ξεκίνησε την έρευνα διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτό που ήταν ο πρωταρχικός στόχος και η αρχική πρόθεση ήταν να δημιουργηθεί μια ιστορία αντίστοιχη με αυτήν της Σάντερλαντ που υπάρχει ήδη σε συνδρομητική πλατφόρμα”.

Για το περιεχόμενο των πέντε επεισοδίων: “Όταν όμως αντιληφθήκαμε όλοι την ιστορία του ΟΦΗ, είναι προφανές πως αν δεν υπάρχει ο κόσμος του δεν θα ήταν το ίδιο ενδιαφέρον για το ντοκιμαντέρ. Καταλήξαμε να κάνουμε μια καταγραφή της κοινωνίας του ΟΦΗ, του κόσμου του και σε έναν παράλληλο άξονα για να καταγράψουμε την πορεία της ομάδας σε συνάρτηση με την προσπάθεια των παλαιμάχων για να έρθει η αναγέννηση”.

Για το περιεχόμενο των πέντε επεισοδίων: “Υπάρχουν τέσσερις άξονες. Η μια ήταν η καταγραφή όλης της αγωνιστικής περιόδου, παρακολουθούμε όλη την διαδικασία, προπονήσεις, αποδυτήρια, όλη την καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος και παράλληλα όλη την ιστορία του ΟΦΗ, από το 1925 μέχρι και σήμερα. Και δεν θα μπορούσε να λείπει η ανάδειξη των δεσμών του κόσμου του ΟΦΗ με την ομάδα αλλά και παράλληλα ν’ αναδείξουμε όλη την κουλτούρα της Κρήτης”.

Για τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν από την σειρά: Εγώ το βρήκα εξαιρετικά συγκινητικό και όλο το συνεργείο που κατεβήκαμε στο Ηράκλειο και μείναμε για 2 χρόνια και μας επηρέασε όλους και δεθήκαμε με την ομάδα, όντας όλοι ξένοι. Μας άλλαξε όλους αυτό και μας επηρέασε πολύ για το πως είναι να κατάγεσαι από το νησί και να νιώθεις αυτήν την περηφάνια και είναι σημαντικό για κάποιον που δεν είναι από την Κρήτη ώστε ν’ αφουγκραστεί αυτό το συναίσθημα. Είμαι σίγουρος για τους Κρητικούς πως θα συγκινηθούν όμως ας μην πούμε περισσότερα και να κρατήσουμε μια έκπληξη για τον κόσμο που θα δει το ντοκιμαντέρ”.

Για το πως ο ΟΦΗ έγινε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα: Ο ΟΦΗ είχε την διαύγεια να μας δώσει πρόσβαση στ’ αποδυτήρια, όσο ακολουθούσαμε την ομάδα δεν θα συναντούσαμε σε άλλη ομάδα αυτήν την ευχέρεια. Είναι δύσκολο να το δεχτεί μια ομάδα στην Ελλάδα, ακόμα και για μένα που παρακολουθώ ποδόσφαιρο, το καταλαβαίνω πως πίσω από τ’ αποδυτήρια είναι κλειστές οι πόρτες. Είναι μια πολύ σπουδαία παρακαταθήκη αυτή που αφήνεται πίσω από τ’ αποδυτήρια”.

Για το τι περιμένει ο ίδιος από το ντοκιμαντέρ: Μια από τις επιθυμίες που έχω είναι να δω ποια ομάδα θα κάνει το επόμενο. Ακριβώς, επειδή είναι πρωτοποριακό και αδοκίμαστο, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, εύχομαι ν’ αποτελέσει έναν φάρο και ν’ ανοίξει ο δρόμος για να γίνουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες και στην Ελλάδα. Για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία να το αγκαλιάσει ο κόσμος. Είναι μια σειρά που έχει γίνει για τον κόσμο, θέλω οι οπαδοί του ΟΦΗ και οι Κρητικοί γενικότερα να νιώσουν περήφανοι για αυτό που δημιουργήθηκε και όσο περισσότεροι άνθρωποι το δουν, να ζήσουν το συναίσθημα που ζήσαμε και εμείς όσο ήμασταν στο νησί”

Για τις επαφές με τον Μιχάλη Μπούση: “Αυτό που εγώ κατάλαβα ασχολούμενος με αυτό το πρότζεκτ, ο Μιχάλης Μπούσης ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός και ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα σε οποιοδήποτε αίτημα είχαμε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook