Βέλιτς: «Αν εκείνος ο ΟΦΗ είχε άλλο χρώμα φανέλας θα είχε πάρει το πρωτάθλημα»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς αναφέρθηκε στον ΟΦΗ του Γκέραρντ και τα χρόνια που ήταν ποδοσφαιριστής.

Ο Βέλιτς παραχώρησε συνέντευξη στην Sportday.gr, μιλώντας μεταξύ άλλων για τα χρόνια που πέρασε ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ. Ο Γιάσμινκο Βέλιτς τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Αν εκείνος ο ΟΦΗ είχε άλλο χρώμα φανέλας θα είχε πάρει το πρωτάθλημα».

Το σχετικό απόσπασμα:

Για το πως πήγε στον ΟΦΗ:

Εκείνη την περίοδο, ο Γκέραρντ είχε έρθει στο Βελιγράδι για να βρει παίκτες. Εκεί έγινε η προσέγγιση και δεν το σκέφτηκα και πολύ. Είδα την ευκαιρία που μου έδινε ο ΟΦΗ και την άρπαξα και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Ήρθα σε έναν πανέμορφο τόπο, όπως είναι η Κρήτη, σε μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, με κόσμο που με αγάπησε και τον αγάπησα. Όλα ήταν τέλεια.

Στον ΟΦΗ έπαιξες τρία χρόνια και γνώρισες μεγάλες στιγμές.

Κατάφερα να βρω τον εαυτό μου και με το ταλέντο μου και την ποιότητα να σταθώ μέσα σε μια καταπληκτική ομάδα. Ήδη από τον πρώτο χρόνο είχα προτάσεις για να φύγω. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τότε προπονητή τον Όσιμ, ο οποίος αμέσως με ζήτησε, αλλά ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης ήθελε να φτιάξει την ομάδα και δεν με έδινε με τίποτα. Εγώ από την άλλη πλευρά είχα βρει το κατάλληλο περιβάλλον, με συμπαίκτες όπως ο Τζουγκάνοβιτς, ο Ντελγκάδο και άλλα παιδιά και είχαμε φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα, στην οποία χαιρόμασταν να παίζουμε.

Ήταν η “χρυσή εποχή” του ΟΦΗ, αλλά δεν καταφέρατε να κάνετε την υπέρβαση.

Εκείνη η ομάδα του ΟΦΗ, εάν φορούσε κάποια άλλη φανέλα θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Καταλαβαίνεις πως στο λέω. Παίζαμε πάντοτε με τον ίδιο τρόπο και δεν καταλαβαίναμε από έδρες. Αντίθετα από τη δική μας έδρα δεν πέρναγε κανείς. Θυμάμαι μάλιστα ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που κερδίσαμε με ένα γκολ του Μαχλά από δική μου ασίστ ενώ παίζαμε με δέκα παίκτες.

Μου είπες πριν ότι την Κρήτη την αγάπησες και μάλιστα και η οικογένειά σου το ίδιο. Γιατί έφυγες από τον ΟΦΗ;

Για εμάς τους Γιουγκοσλάβους, στόχος ήταν να πάμε στη Γαλλία, την Ιταλία ή τη Γερμανία. Εγώ δεν το μετάνιωσα που ήρθα στην Ελλάδα και την Κρήτη και όπως σου είπα και η οικογένειά μου δέθηκε με το νησί. Είναι ισχυρός ο δεσμός μας και έρχομαι συνέχεια στην Κρήτη. Άλλωστε και ο γιός μου ο Άλεν γεννήθηκε εδώ. Όταν λοιπόν έληγε το συμβόλαιό μου, μου έγινε μια πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ για την Κύπρο. Εγώ συμφώνησα με τη γυναίκα μου να πω ένα μεγάλο νούμερο, μόνο και μόνο για να μου πουν όχι. Από τον ΟΦΗ ίσως να το έμαθαν ή ίσως να πίστεψαν ότι θα ζητούσα πολλά χρήματα για να μείνω και ουσιαστικά ποτέ δεν μου έκαναν πρόταση για να ανανεώσω το συμβόλαιό μου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook