Ο ΟΦΗ ξέρει από τώρα τι θέλει

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα έρθουν σε ποιες θέσεις είναι ζητήματα που έχουν λυθεί και στον ΟΦΗ δεν περιμένουν να πάει ο Μάης για ν’ αποφασίσουν.

Γράφαμε την Τετάρτη πως η σωστή σειρά στο χτίσιμο του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου είναι: Ανανεώσεις, αποχωρήσεις, μεταγραφές. Ή και παράλληλα να γίνονται αυτές οι δουλειές, είναι κάτι που δεν αλλάζει την υλοποίηση του σχεδιασμού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το θέμα είναι και από εκεί ξεκινάμε πως στον ΟΦΗ γνωρίζουν από τώρα τι θέλουν και πως θα προχωρήσουν. Βασικό πλεονέκτημα για τον ΟΦΗ αποτελεί, όπως και πέρυσι βέβαια – άσχετα ότι δεν το εκμεταλλεύτηκε στην συνέχεια – πως γνωρίζει ποιον άνθρωπο θα έχει στην άκρη του πάγκου του και ότι ο σχεδιασμός ξεκινάει με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να μετράει ήδη οκτώ μήνες στον πάγκο του και κατά συνέπεια ο Λιθουανός είναι εκείνος που κινεί τα νήματα σε ότι έχει να κάνει με την υλοποίηση του.

Η εκκίνηση του σχεδιασμού με την παραμονή του Νίκου Μαρινάκη δεν έγινε τυχαία, αναλύσαμε την Τετάρτη πως κάθε περίπτωση ανανέωσης συμβολαίου είναι και διαφορετική, και όχι μόνο με ποδοσφαιρικά κριτήρια αλλά με την συνολική παρουσία εντός αποδυτηρίων και την σημασία που παίζει σε αυτά η προσωπικότητα του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ήδη γνωρίζει τι ρόστερ θέλει για την επόμενη σεζόν, οι αποφάσεις του είναι ειλημμένες και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει δείξει τις σκέψεις του για το επόμενο πρωτάθλημα. Άλλωστε πολλά συμπεράσματα μπορούν να βγουν μέσα από τον χρόνο συμμετοχής που δίνει ο Λιθουανός τεχνικός, τις επιλογές του στα παιχνίδια του ΟΦΗ – και κυρίως από εκείνα που βρίσκονται στο τελευταίο δίμηνο όπου ο Νταμπράουσκας “έσφιξε” το ροτέισον.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook