Μαχλάς για Γκατούζο: “Άλλος προπονητής το 2014, άλλος αυτός για τον οποίο μιλάμε σήμερα”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νίκος Μαχλάς μίλησε για τον Ιταλό προπονητή και τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την συνεργασία που είχε με τον Τζενάρο Γκατούζο στον ΟΦΗ.

«Άλλος ο προπονητής Γκατούζο που είχε έρθει στον ΟΦΗ το 2014 κι άλλος σήμερα που μιλάμε. Έπειτα απ΄ τη θητεία στο Ηράκλειο, δούλεψε σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Μίλαν, η Νάπολι και η Βαλένθια.

Προσωπικά αυτό που μου αρέσει φοβερά πάνω του είναι το mentality νικητή που διαθέτει. Τον θεωρώ πολύ ωραίο τύπο και πολύ καλό άνθρωπο.

Τα τελευταία χρόνια έκανε ως προπονητής σημαντικά βήματα προόδου στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ενώ στα πρώτα του βήματα ως κόουτς έριχνε το περισσότερο βάρος στην αποτελεσματική αμυντική λειτουργία, με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να σταδιακά να βγάζει στις ομάδες του μια πολύ πιο έντονη επιθετική φιλοσοφία…» τόνισε αρχικά στο sdna.gr ο Νίκος Μαχλάς και πρόσθεσε: «Στον ΟΦΗ ζούσε με μεγάλο πάθος τα παιχνίδια από τον πάγκο. Εκείνη την περίοδο είχε φέρει μαζί του στο Ηράκλειο ένα τιμ δικών του συνεργατών.

Αφιέρωνε πολλές ώρες στη δουλειά του και επικοινωνούσε συνέχεια με τους παίκτες με τους οποίους είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις.

Μιλούσε στη γλώσσα τους όπως συμβαίνει με τους προπονητές που προέρχονται από την ιταλική σχολή.

Εκείνα τα χρόνια δεν θα μπορούσε ασφαλώς να μείνει για πολύ καιρό στον ΟΦΗ. Τον περίμενε μια μεγάλη προπονητική καριέρα με πρώτο σταθμό την Μίλαν όπου πραγματικά τον λατρεύουν».

– Για την υποψηφιότητα του Γκατούζο για τον πάγκο του Ολυμπιακού:

«Είμαι σίγουρος πως έτσι και έρθει στον Ολυμπιακό θα περάσει στην ομάδα το δικό του πάθος και την νοοτροπία του νικητή.

Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο όνομα, ωστόσο ο χρόνος και τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα κρίνουν τη δουλειά του, όπως συμβαίνει με όλους τους προπονητές σε όλες τις ομάδες».

– Για την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζει μερίδα των φίλων του Ολυμπιακού την προοπτική συνεργασίας με την ομάδα τους: «Ο Γκατούζο είναι ένας προπονητής με εκρηκτικό χαρακτήρα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βλέπει προπονητές με χαμηλό προφίλ όπως ο Μίτσελ, ο Μαρτίνς και πιο παλιά ο Βαλβέρδε.

O Γκατούζο δεν είναι low profile κι αυτό δεν αρέσει σε όλους. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν αυτού του είδους οι προπονητές με το στυλ και τα χαρακτηριστικά του Γκατούζο. Προσωπικά είμαι θαυμαστής του Κόντε.

Ο Γκατούζο έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και διαθέτει υψηλές προπονητικές παραστάσεις. Για μένα είναι πολύ καλή λύση για τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Συν τοις άλλοις είναι ευχάριστο να έρχονται στη χώρα μας τέτοιες σπουδαίες προσωπικότητες τύπου – Γκατούζο και να διαφημίζουν σε όλα τα σημεία του πλανήτη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε ανάγκη από προπονητές – προσωπικότητες που θα διαφημίσουν το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών και υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, επειδή στους πάγκους των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο κάθονται αξιόλογοι προπονητές».

– Για το εάν διατηρεί επικοινωνία με τον Γκατούζο έπειτα από την αποχώρηση του Ιταλού τεχνικού από τον ΟΦΗ το 2014:

«Τα πρώτα χρόνια είχαμε επαφή και ανταλλάσσαμε ευχές στις γιορτές. Με την πάροδο του χρόνου χαθήκαμε, ωστόσο έτσι και έρθει ξανά στην Ελλάδα θα είναι μια καλή ευκαιρία να επικοινωνήσουμε ξανά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook