Σισαμάκης στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2: “Θα ήταν ευχής έργον για την τοπική κοινωνία ν’ αναλάβει ο ΟΦΗ την αξιοποίηση στον Σκαφιδαρά”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

O Aντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης μίλησε στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2 για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση των οικοπέδων στον Σκαφιδαρά.

Τα οφέλη που θα αποκομίσει η τοπική κοινωνία από την επένδυση που προτίθεται να κάνει ο Μιχάλης Μπούσης και ο ΟΦΗ στο οικόπεδο “Λαχαραγιάς” για το οποίο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον μίλησε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης. Ο κ. Σισαμάκης τόνισε πως “πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό ωστόσο θα ήταν ευχής έργον ν’ αναλάβει ο ΟΦΗ την διαχείριση ενός εκ των τριών οικοπέδων γιατί θα είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ν’ αναπτύξει το αθλητικό τουριστικό προϊόν της πόλης φέρνοντας μεγάλους συλλόγους για προετοιμασία”

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αξιοποίηση των οικοπέδων στον Σκαφιδαρά: “Ψηφίστηκε μετά από δικαιολογημένες καθυστερήσεις ώστε να λάβει ομόφωνη απόφαση για την αξιοποίηση των ακινήτων στον Σκαφιδαρά. Εμείς ως παράταξη είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της περιουσίας του δήμου, να γίνουν οι επενδύσεις και να έρθουν οι προτάσεις. Οφείλουμε να πούμε στον κόσμο ότι είμαστε σε αρχικό στάδιο, η απόφαση της Μ. Δευτέρας αφορά την μακροχρόνια εκμίσθωση των ακινήτων, να πούμε ότι είναι τρία οικόπεδα συνολικής έκτασης 250 στρεμμάτων. Αμέσως μετά την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο Δήμος Ηρακλείου θα προσδιορίσει τους όρους του διαγωνισμού για τους ενδιαφερόμενους, ομοίως και για την ΠΑΕ ΟΦΗ”.

Για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ο ΟΦΗ: “Θα βγει ένας διεθνής διαγωνισμός, θα αξιολογηθούν οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων, θα ήταν ευχής έργον ν’ αναλάβει ο ΟΦΗ την διαχείριση ενός εκ των τριών οικοπέδων γιατί θα είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ν’ αναπτύξει το αθλητικό τουριστικό προϊόν της πόλης φέρνοντας μεγάλους συλλόγους για προετοιμασία. Δεν θέλω να προδικάσω, λέω την προσωπική μου άποψη. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι για εκμίσθωση έως 50 χρόνια, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έρθει ένας υποψήφιος επενδυτής και να επιλέξει 40 χρόνια και ένας άλλος 50 χρόνια, θα επιλεχθεί εκείνος που θα αποφασίσει για 40. Είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αξιολόγησης που περιλαμβάνει αρκετά χαρακτηριστικά”.

Για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο Ηράκλειο μέσω της επένδυσης που θέλει να κάνει ο Μιχάλης Μπούσης και ο ΟΦΗ: “Είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη, στο προηγούμενο χρονικό διάστημα η στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου είχε τον γαστρονομικό προορισμό, την έχουμε διευρύνει και ένας εξ αυτών είναι ο αθλητικός τουρισμός. Ο Δήμος Ηρακλείου από μόνος του δεν έχει τις δυνατότητες για να το αξιοποιήσει, γιατί υπάρχουν οι υποδομές όπως η ανάληψη διεθνών διοργανώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αττάλεια της Τουρκίας με ένα καταπληκτικό αθλητικό κέντρο. Το Ηράκλειο έχει τεράστια περιθώρια για να το πράξει αυτό. Οποιοσδήποτε έρχεται αντιμετωπίζεται στο Ηράκλειο, θα ενισχυθεί η τοπική κοινωνία, δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην βρεθεί στο Ηράκλειο. Το πρώτο brandname είναι η Κρήτη και το δεύτερο είναι το Ηράκλειο που βρίσκεται μέσα στους 100 πρώτους, παγκοσμίως, προορισμούς. Όλα αυτά θα ενισχύσουν το τουριστικό προφίλ του Ηρακλείου. Όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για το Ηράκλειο και το τουριστικό προφίλ της πόλης, πρέπει να τα προτάξουμε για την επόμενη μέρα στο Ηράκλειο”.

Για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Ηράκλειο: “Ο Δήμος Ηρακλείου έχει ένα θεσμικό εργαλείο και το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τουρισμού και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την επόμενη μέρα στην πόλη να μπουν στον προεκλογικό διάλογο και να ενδιαφερθούν πραγματικά. Δεν θα φοβόμαστε να μιλάμε για έργα, θα μιλάμε και για έργα που μπορούν να προκύψουν με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους εργαζόμενους. Θα πρέπει να συζητήσουμε όλοι για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη”.

Για το αν ο ίδιος φιλοδοξεί να διαχειριστεί το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης στον Σκαφιδαρά μέσα στην επόμενη 4ετια: “Είναι σαφές πως αν οι δημότες μας δώσουν την ευκαιρία να διοικήσουμε την πόλη δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεσμευτώ από την εκπομπή σας πως πρόκειται ν’ αποτελέσει μια από τις προτεραιότητες μας. Είναι κάτι που μας αφορά και θα το θέσουμε σε απόλυτη προτεραιότητα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook