Νταμπράουσκας: “Με τον πρόεδρο έχουμε ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε στην συνέντευξη τύπου για την εικόνα του ΟΦΗ, τα τέσσερα γκολ που πέτυχε αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Για τη νίκη και την εμφάνιση του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο: “Λέω συνέχεια να έχετε εμπιστοσύνη στην πρόοδο μας. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δουλεύουμε σκληρά. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ, με ρωτάτε γιατί δεν κερδίζουμε και δεν παίρνουμε νίκες. Θέλουμε να κερδίζουμε, δουλεύουμε σκληρά καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Με ρωτάτε για την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο όμως όμοια ήταν η εμφάνιση και στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε την ελευθερία και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεχτήκαμε το γκολ από ένα λάθος και δυστυχώς δουλεύουμε σκληρά σε κάθε παιχνίδι για να τα αποφεύγουμε όμως είμαι πολύ ευχαριστημενος από την αντίδραση μετά το γκολ που δεχτήκαμε. Πετύχαμε δύο γκολ και παρότι δεν είναι συνηθισμένο να σκοράρουμε από μακρινή απόσταση, ανατρέψαμε το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν λίγο άτακτο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Είχαν φάσεις, είχαμε και εμείς όμως με τις τρεις αλλαγές που κάναμε γιατί ήταν πολύ καλοί και οι παίκτες, άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη αλλά και γιατί επειδή φτάνουμε στο τέλος της σεζόν, θέλουμε να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για αυτόν τον στόχο και να βγούμε πρώτοι σε αυτήν την διαδικασία. Είμαστε αφοσιωμένοι στον κόσμο, την ομάδα, την πόλη και το νησί και δεν είναι απλά λόγια αυτά που λέω αλλά πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη”.

Για το ευρύ σκόρ: Για να πετύχεις τέσσερα γκολ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο. Βέβαια είμαι χαρούμενος ακόμα και αν κερδίζαμε 2-1 όμως σαν προπονητής ενθάρρυνα τους παίκτες μου να πετυχαίνουν και άλλα γκολ. Στο τελευταίο παιχνίδι ήταν διαφορετικά γιατί μετά το γκολ που δεχτήκαμε, παρότι δεν ήταν δική μου οδηγία, οπισθοχώρησε η ομάδα για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Σήμερα πριν και μετά το ημίχρονο, όλες οι αλλαγές που μπήκαν είχαν εντολές να πιέσουν ψηλά και να πετύχουν γκολ. Το πρέσινγκ που κάναμε σε κάποια σημεία ήταν πολύ καλό, ο αντίπαλος δεν μπορούσε να ξεφύγει. Επίσης στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε κάποιες φάσεις στον χώρο για να πετύχουμε γκολ αλλά αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να γίνουμε καλύτεροι”.

Για την επόμενη αγωνιστική: “Θα ήθελα να παίξουμε την επόμενη εβδομάδα αλλά ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται λόγω του Πάσχα. Είχαμε το ρεπό λόγω των εθνικών ομάδων και χάσαμε λίγο τον ρυθμό μας, την προηγούμενη αγωνιστική ήταν δύσκολο το παιχνίδι, τώρα μπήκαμε καλύτερα προετοιμασμένοι και πλέον θα έχουμε δύο εβδομάδες δίχως παιχνίδι. Και αυτό είναι λίγο δύσκολο γιατί οι παίκτες θα έχουν κάποιες μέρες ρεπό και είναι σημαντικό να παραμείνουμε τη νοοτροπία ώστε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και για τη νίκη. Το πως θα παίξουμε και τι πλάνα θα έχουμε θα το δούμε όταν θα έρθει εκείνη η εβδομάδα αλλά σημαντικό είναι να παίξουμε πάλι επιθετικά”.

Για τις αλλαγές των Τοράλ, Φελίπε: Πρέπει ν’ αναλύσουμε το παιχνίδι λεπτό – λεπτό από στατιστικής άποψης αλλά κάθε φορά έρχομαι στην συνέντευξη και με ρωτάτε γιατί παίζω με τον έναν και όχι με τον άλλον. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, ανοίξαμε χώρους και δεν με ρωτάτε γιατί έγιναν οι αλλαγές εκείνη την στιγμή αλλά και γιατί μπήκαν εκείνη την ώρα και όχι άλλη. Βοήθησαν οι αλλαγές γιατί σκόραραν σήμερα, κοντά στο ίδιο λεπτό μπήκαν στο παιχνίδι οι ίδιοι παίκτες και αν νομίζετε ότι θα είμαι σταθερός πως θα κάνω αλλαγές το ίδιο λεπτό και οι ίδιοι θα μπαίνουν τότε ίσως το κάνω συνέχεια. Η δουλειά του προπονητή είναι να χάνουμε ή να κερδίζουμε με τις επιλογές μας και δεν είναι αποφάσεις μόνο εκείνης της στιγμής”.

Για το αν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής νέαροί παίκτες: “Αυτό είναι το επόμενο βήμα, να ενώσω την πρώτη ομάδα με την Κ19. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι οι δικές μου αποφάσεις είναι πολύ πιο επιδραστικές από την θέση που είχε η ομάδα στο πρωτάθλημα. Όλοι συμφώνουμε ότι δεν είναι το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των παικτών όταν η ομάδα είναι στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και παλεύει για την ζωή της. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια μέχρι το τέλος για να τερματίσουμε πρώτοι στα play out. Ήδη δουλεύουμε με τον πρόεδρο και τον Μηνά Λυσάνδρου για να δημιουργήσουμε την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Θα δοθούν οι ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες στην προετοιμασία, στο Ηράκλειο ή και στην Ολλανδία. Αυτό είναι το πλάνο αλλά ακόμα και τώρα προπονούνται με την πρώτη ομάδα νεαροί ποδοσφαιριστές, το τελικό σχέδιο είναι να τους έχουμε μαζί μας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook