Καραντινός στον Athletic: “Άρτιο και οικοδομήσιμο το οικόπεδο – Η επένδυση του Μπούση θα ωφελήσει το Ηράκλειο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός μίλησε στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2 για την αξιοποίηση των οικοπέδων του Σκαφιδαρά εκφράζοντας την πεποίθηση του πως θα έχει σύντομα happy end. “Μιλάμε για μια επένδυση που θα ωφεληθεί ολόκληρο το Ηράκλειο” τόνισε μεταξύ των άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Καραντινός στον Athletic Radio 104,2

Για το τι επιτρέπει το γενικό πολεοδομικό σχέδιο στον Σκαφιδαρά: “Είναι τρία διαφορετικά οικόπεδα τα οποία θα βγουν σε δημοπρασία. Όσον αφορά τον Λαχαραγιά όπου υπάρχουν ήδη βρίσκεται το ΒΑΚ, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, με κάποιες παρατηρήσεις που θεωρούμε ότι λύνονται και δεν πρόκειται ν’ αποτελέσουν πρόβλημα. Με τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης που είναι οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Πολεοδομία για να ξεπεραστούν. Δεν κωλυσιεργούμε, προσπαθούμε να βοηθήσουμε ούτως ώστε να γίνει μια επένδυση που δεν θ’ αποφέρει επένδυση μόνο από τον πλειοδότη αλλά για την κοινωνία του Ηρακλείου με την δημιουργία γηπέδων, αθλητικών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενούνται ομάδες από το εξωτερικό τότε γίνεται αντιληπτό ότι θα έρθει αύξηση του τζίρου στον Ηρακλειώτη και την πόλη. Μόνο η διαφήμιση και η προβολή του Ηρακλείου θα έχει πολλαπλασιαστικό όφελος”.

Για την διαπαραταξιακή συνάντηση της Τετάρτης: “Είχε αποφασιστεί στο δημοτικό συμβούλιο να καλέσουμε μια διαπαραταξιακή συνάντηση, έγιναν διευκρινίσεις”.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της Μ. Δευτέρας: “Θέλω να διευκρινίσω ότι αποκλειστικό θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Μ. Δευτέρας είναι να ληφθεί η απόφαση για την μακροχρόνια μίσθωση που είναι και το μοναδικό θέμα. Στην συνέχεια, περνούν εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη, τότε προχωράμε βήμα – βήμα για να υλοποιηθεί αυτό το πρότζεκτ. Από την τελευταία συνάντηση που είχαμε και με τον κύριο Πουρσανίδη και με τους ανθρώπους του ΟΦΗ υπάρχει άριστη συνεργασία και ότι προβλέπεται να γίνει, βάσει νόμου, θα γίνει ώστε να γίνουν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν. Έχουν περάσει δεκάδες εργατοώρες και με τους νομικούς του δήμου Ηρακλείου και με εκείνους του κυρίου Μπούση προκειμένου να επιλυθούν όλα τα ζητήματα.

Για την μακροχρόνια μίσθωση των οικοπέδων στον Σκαφιδαρά: “Όταν δημοπρατηθούν τα οικόπεδα, τα έσοδα θα γίνονται προς όφελος του Ιδρύματος Καλοκαιρινού, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να πάρουν την έγκριση για μακροχρόνια μίσθωση. Ο οποιοσδήποτε επενδυτής δεν θα επένδυε για 3 και 4 χρόνια, είναι απολύτως φυσιολογικό. Αυτός είναι και ο λόγος που το θέμα πάει στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να γίνει μια μακροχρόνια μίσθωση και να πραγματοποιηθεί μια σημαντική επένδυση”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook