Η 11αδα με τα δύο 10αρια και η επιθετικότητα του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το σχήμα με Νέιρα, Μπάκιτς που λειτούργησε καλύτερα από το Μπάκιτς, Τοράλ και η επιθετικότητα του ΟΦΗ που θα κρίνει και το παιχνίδι με την Λαμία.

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ στα Γιάννενα είχε μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και ήταν κάτι που περίμεναν όλοι για να το δουν. Δηλαδή την ταυτόχρονη παρουσία των Μάρκο Μπάκιτς και Χουάν Νέιρα στην βασική ενδεκάδα του ΟΦΗ για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα που μάλιστα για 35 λεπτά λειτούργησε άψογα. Κάτι ανάλογο αλλά με διαφορετικά πρόσωπα είχαμε δει σε προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να επιλέγει στο αρχικό σχήμα του ΟΦΗ, Τοράλ και Μπάκιτς ωστόσο αποδείχθηκε πως η ταυτόχρονη παρουσία τους στην ενδεκάδα περισσότερο μπέρδεψε τους μεταξύ τους ρόλους παρά βοήθησε την ομάδα.

Αντιθέτως το τρικ του Νταμπράουσκας με “μονό” εξάρι (και που δεν είναι ακριβώς αυτός ο ρόλος του) όπως ο Περέα με τον Μάρκο Μπάκιτς να έχει ελευθερία κινήσεων παίζοντας ακριβώς πίσω από τον Αργεντινό, λειτούργησε πολύ καλύτερα για τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφόρησε άνετα την μπάλα, πέτυχε γκολ, έβγαλε φάσεις μετά από καιρό και γενικά υπήρχε εύρυθμη λειτουργία στην μεσαία γραμμή σε αντίθεση με εκείνα κόντρα στον Λεβαδειακό.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό κόντρα στην Λαμία να δούμε ξανά την ίδια τριάδα στην μεσαία γραμμή, από την στιγμή μάλιστα που ο Μεγιάδο δεν είναι έτοιμος στον απόλυτο βαθμό. Μάλλον θα λέγαμε πως είναι το πιθανότερο σενάριο να δούμε στην ενδεκάδα του Σαββάτου Νέιρα, Μπάκιτς και Περέα και ερωτηματικό αποτελεί ο παρτενέρ του Ντίκο στην κορυφή της επίθεσης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook