Φιγκεϊρέντο: “Από θαύμα δεν γύρισα πίσω, νιώθω ότι δραπέτευσα από τον σεισμό”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο μίλησε στην Ο Globo περιγράφοντας τις πρώτες ώρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία.

“Ήταν ένα πλήγμα για ολόκληρη την χώρα, μια μεγάλη τραωδία. Στο Χατάϊ, έχουν καταστραφεί πόλεις, δεν έχει μείνει καμία. Όλη η Τουρκία βοήθησε οικογένειες και όλους όσους το είχαν ανάγκη, είναι δύσκολο να το ξεπεράσεις αλλά η χώρα προχωράει, πήρε ένα μάθημα” είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στους μετασεισμούς: “Ακόμα υπάρχει προειδοποίηση για σεισμό. Πριν 15 μέρες ακόμα ένας σεισμός έγινε αισθητός στην περιοχή, ήταν πιο αδύναμος αλλά και πάλι υπήρξε προειδοποίηση”.

Ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο περιγράφει τις πρώτες ώρες μετά τον φονικό σεισμό και πως ο ίδιος δεν γύρισε πίσω στην βάση του: “Όταν ήθελα να γυρίσω, η πόλη ήταν κλειστή και δεχόταν μόνο στρατιωτικές πτήσεις, επίσης το αεροδρόμιο είχε κλείσει. Ένας Τούρκος φίλος μου, πήρε κάποια πράγματα από το διαμέρισμα μου, βαλίτσες και έπιπλα και τα έφερε εδώ. Δεν πήρα πίσω τίποτα άλλο. Ήταν ότι πιο τρομακτικό έχω ζήσει στην ζωή μου. Επειδή η οικογένεια μου είναι στην Βραζιλία, είχαμε ρεπό μια μέρα παραπάνω και αποφάσισα τελικά να μην γυρίσω στην πόλη όπως έκαναν και οι περισσότεροι συμπαίκτες μου που μείναμε στην Αττάλεια. Εδώ υπάρχει χειμώνας και η επαρχία της Γκαζιάντεμπ έχει χαμηλή θερμοκρασία. Η Αττάλεια είναι γεμάτη από παραλίες και ο καιρός είναι πιο ζεστός. Αποφασίσαμε να μείνουμε στην Αττάλεια και να απολαύσουμε το ρεπό μας. Ξύπνησα το πρωί με τηλεφωνήματα από την μητέρα μου, τον μάνατζερ μου, φίλους μου, τον τεχνικό διευθυντή του club και εγώ δεν ήξερα τίποτα. Όταν κατάλαβα τι είχε συμβεί, τότε σκέφτηκα ότι ήμουν τυχερός που δραπέτευσα. Ήταν πολύ στενάχωρο ότι συνέβη για την Τουρκία αλλά και για μένα”.

Για την καθημερινότητα στην Τουρκία τόνισε ότι “οι άνθρωποι μοιάζουν με τους Βραζιλιάνους, είναι αρκετά ζεστοί και κοινωνικοί. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό, αγωνίζονται σπουδαίοι παίκτες και είναι μια διαφορετική αγορά. Μου αρέσει πολύ και είμαι χαρούμενος εδώ. Η Τουρκία προοδεύει στο ποδόσφαιρο, υπάρχει οικονομική κρίση αλλά επανέρχεται και πρόκειται για μια πολύ μεγάλη χώρα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook