Ηχητικό | Γκασιούνας για Μανδά: “Φανταστικός τερματοφύλακας, θέλει να μαθαίνει τα πάντα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΟΦΗ Γιουστίνας Γκασιούνας μίλησε στο διάσημο Podcast Gloves on αποθεώνοντας τον Χρήστο Μανδά ενώ αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον γκολκίπερ της Εθνικής Ισπανίας Ρόμπερτ Σάντσεζ.

Ο Λιθουανός προπονητής παρότι βρίσκεται σε νεαρή ηλικία έχει  ήδη μεγάλες παραστάσεις καθώς βρέθηκε πολύ μικρός στην Αγγλία όπου εργάστηκε στην ομάδα Youth της Μπράιτον όπου και συνεργάστηκε με τον Ρόμπερτ Σάντσεζ που είναι εν ενεργεία διεθνής με τους “Φούριας Ρόχας”.

Ο Γιουστίνας Γκασιούνας αναφέρθηκε και στην συνεργασία του με τον Χρήστο Μανδά λέγοντας πως: “Τώρα συνεργάζομαι στον ΟΦΗ με ένα νεαρό και φανταστικό τερματοφύλακα, τον Χρήστο Μανδά και είναι 21 χρονών. Όμως κάθομαι μαζί του και συζητάω τον τρόπο προπόνησης. Όταν πήγα στον ΟΦΗ, έκατσα και συζήτησα μαζί του, τον ρώτησα “είναι κάτι ιδιαίτερο που θέλεις να κάνουμε για προθέρμανση;” και εκείνος μου απάντησε “κόουτς θέλω να μου κάνεις εσύ την προθέρμανση”. Και αυτό είναι κάτι τέλειο γιατί μετά από κάποιες ασκήσεις, μιλάμε ξανά. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλεις να κάνεις και εκείνος μου λέει τι θέλει. Το ίδιο κάναμε και με τους Λόβρεν, Κάλινιτς στην Χάιντουκ”.

Μιλώντας για την φιλοσοφία του γύρω από τον τρόπο προπόνησης των τερματοφυλάκων υπογράμμισε ότι αφήνω τους τερματοφύλακες να επιλέξουν εκείνοι τον τρόπο προπόνησης, άλλες φορές με αφήνουν εμένα να επιλέξω την προπόνηση. Αυτό ισχύει περισσότερο και για τους τερματοφύλακες που έχουν μεγάλη εμπειρία γιατί γνωρίζουν ποια είναι η προπόνηση που πρέπει ν’ ακολουθήσουν”.

“Η εμπειρία του να δουλεύω με τους Λόβρεν, Κάλινιτς ήταν φανταστική γιατί ακόμα και τότε που ο ένας από τους δύο ήταν 32 χρονών, ήθελε να μαθαίνει συνεχώς και να εξελίσσεται. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τον Χρήστο, είναι νέος, μικρός σε ηλικία και θέλει να μαθαίνει για τα πάντα. Κάθε πληροφορία είναι νέα για εκείνον, όπως συνέβαινε και για μένα όταν ήμουν νέος προπονητής τερματοφυλάκων. Αν πάω στην προπόνηση και του δείξω πέντε λάθη που έκανε, πως θ’ αντιδράσει; Πρέπει να του μεταδώσω θετικότητα, αυτοπεποίθηση. Με τους Λόβρεν και Κάλινιτς ήταν διαφορετικό” συνέχισε αναφερόμενος στην “δίψα” που έχει ο Χρήστος Μανδάς και στην συνέχεια πρόσθεσε: Μου αρέσει που συνεργάζομαι με νεαρούς τερματοφύλακες στον ΟΦΗ, τους ρωτάω ποιο είναι το όνειρο σας και μου λένε “θέλω να παίξω στην Εθνική ομάδα”, τότε λέω και εγώ “αυτοί είναι οι τερματοφύλακες με τους οποίους θέλω να δουλέψω“.

Όσον αφορά την τριάδα των τερματοφυλάκων ο Λιθουανός σημείωσε ότι “δεν είμαι υπέρ της ταυτόχρονης παρουσίας τρίων top class γκολκίπερ. Θέλω στην αρχή της χρονιάς να υπάρχουν τερματοφύλακες που θα είναι ο Νο 1, Νο 2, Νο 3. Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός αλλά υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι μέσα στην ομάδα”.

Αναφέρθηκε και στην στην συνεργασία του με τον Ρόμπερτ Σάντσεζ τονίζοντας πως: Δούλευα με τον Σάντσεζ όταν ήρθε από την Ισπανία σε ηλικία 16 χρονών. Ήταν φανταστικός από την πρώτη μέρα, είχε μεγάλο εγωισμό και αυτό του έβγαινε σε καλό. Μου έλεγε πως θα παίξει στην Εθνική Ισπανίας και την Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό τον έκανε να παίξει στα 23 του χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μπράιτον και να βρίσκεται στην Εθνική Ισπανίας. Όταν ήρθε στην Αγγλία, ήταν μόνος του, μακριά από την οικογένεια του, έμενε μόνος του αλλά είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως οι σπουδαίοι τερματοφύλακες πρέπει να έχουν μεγάλο “εγώ” για να έχουν απαιτήσεις από τους εαυτούς τους αλλά και μεγάλες φιλοδοξίες. Αν δεν έχεις εγωισμό πως θα παλέψεις όταν βρίσκεσαι σε νεαρή ηλικία;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook