Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας: “Άρτια και οικοδομήσιμα τα «φιλέτα» του Σκαφιδαρά”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Aντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πατρίς» εξηγεί ότι τα ακίνητα είναι άρτια και οικοδομήσιμα, και παρά το γεγονός ότι η περιοχή δεν περιλαμβάνεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ωστόσο περιγράφεται η χρήση της συγκεκριμένης έκτασης ότι δύναται να αξιοποιηθεί για χρήσεις επιτρέπουν την ανάπτυξη δραστηριοτήτων πολιτισμού αθλητισμού και αναψυχής.

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο που θα μπορούσε να δημιουργήσει το ελάχιστο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τον πολεοδομικό έλεγχο των ακινήτων τα οποία άριστα μπορούν να αξιοποιηθούν για αθλητικές χρήσεις.

Όπως έχει γράψει η «Π» τα τρία δημοτικά ακίνητα βρίσκονται στη γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Μαλεβιζίου και πιο συγκεκριμένα της δημοτικής ενότητας Γαζίου και καλύπτουν μια συνολική έκταση 174 στρεμμάτων στην περιοχή Σκαφιδαρά. Ανάμεσα στα ακίνητα είναι και αυτό που εφάπτεται με το Βαρδινογιάννειο, για το οποίο έχει εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για τη μίσθωσή του ο ΟΦΗ. Βρίσκεται στη θέση Λαχαραγιάς και καλύπτει μια έκταση 70 στρεμμάτων.

Παράλληλα θα βγει στον αέρα και το ακίνητο που βρίσκεται στη θέση Επτακοσάρης και δεν είναι άλλο από την πρώην χωματερή Σκαφιδαρά, η οποία σταμάτησε να λειτουργεί μέσα στη 10ετία του ΄90 καθώς είχε κορεστεί η λειτουργία της.

Όπως είναι γνωστό ο χώρος των 80 στρεμμάτων αναπλάστηκε με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο εσωτερικό του δημιουργήθηκε μια όμορφη έκταση αναψυχής, που όμως ποτέ δεν κατάφερε να συντηρήσει ο Δήμος Ηρακλείου με αποτέλεσμα να απαξιωθεί και όλες οι εγκαταστάσεις να γίνουν πλιάτσικο.

Στη βάση αυτή η Λότζια ενδιαφέρεται σφόδρα για την αξιοποίησή του προκειμένου η χρήση του να περάσει σε ένα φορέα που θα μπορεί να αναλάβει τη συντήρηση του ακινήτου, αξιολογώντας παράλληλα ότι αποτελεί ευκαιρία για την ομάδα του ΟΦΗ να προβεί στην ενοικίασή του. Μάλιστα όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Μ. Βασιλάκης ακριβώς επειδή ο Δήμος ενδιαφέρεται για τη συντήρηση του ακινήτου που ήταν παλαιότερα χωματερή, το μίσθωμα διάθεσής του δεν θα είναι μεγάλο.

Το τρίτο ακίνητο είναι αυτό που βρίσκεται στη θέση Αυγερινός και καλύπτει 50 στρέμματα. Από αυτά τα 25 έχουν ήδη διατεθεί στο Δήμο Μαλεβιζίου για να στεγάσει το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ τα υπόλοιπα 25 στρέμματα σχεδιάζει να τα διαθέσει προς ενοικίαση. Όπως είναι γνωστό τα τρία αυτά ακίνητα περιήλθαν στον Δήμο από την περιουσία του άλλοτε Πανάνειου Δημοτικού Νοσοκομείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει την αξιοποίηση της κοινωφελούς περιουσίας μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης, και τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν4182/2013, η οποία θα αξιολογήσει τις προσφορές.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook