Ο ΟΦΗ έπαιξε με την φωτιά άλλα έφυγε με το διπλό από τα Γιάννενα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ έπαιξε με την φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο, άφησε στην άκρη ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο κινδύνευσε με ισοφάριση αλλά τελικά κατάφερε να φύγει νικητής με 1-0 χάρις στο γκολ του Έρικ Λάρσον.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με 3-4-3 αφήνοντας για πρώτη φορά στον πάγκο το Ντιουσέ βάζοντας στην ενδεκάδα δύο δημιουργικά χαφ (Μπάκιτς, Νέιρα) προκειμένου να πάρει την κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Λάρσον και Τοράρινσον στα ακρα της άμυνας, Βούρος – Πασαλίδης και Διαμαντής ήταν η τριάδα των στόπερ. Στην μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Περέα, Νέιρα, Μπάκιτς και ο Τσιλιανίδης ήταν δίπλα στο Ντίκο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να κάνει μια εξαιρετική εκκίνηση και τους παίκτες του να παίρνουν την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και τον Λάρσον σε εξαιρετική μέρα, ο ΟΦΗ πατούσε περιοχή ολοένα και πιο συχνά δίχως να έχει σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Πρώτα απείλησε με την κεφαλιά του Ντίκο που έφυγε μόλις άουτ και ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ όταν συνεργάστηκαν Τσιλιανίδης, Ντίκο με τελικό αποδέκτη τον Έρικ Λάρσον που με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1 για τον ΟΦΗ στο 24ο λεπτό.

Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο του αγώνα δίχως να απειλείται από τους γηπεδούχους που κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να απειλήσουν μόνο με σέντρες και σουτ έξω από την περιοχή του Μανδά που δεν ακούμπησε την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΣ μη έχοντας περιθώρια για απώλεια βαθμών άφησε πολλούς κενούς χώρους αλλά ο ΟΦΗ έκανε δύσκολη την ζωή του δίχως να έχει καθαρό μυαλό στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες παρότι είχε τις προϋποθέσεις να βγάλει φάσεις προς την εστία του Τσιντώτα. Στο 65′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 με το σουτ του Ντίκο να διώχνει ο Τσιντώτας ενώ ο ΠΑΣ απείλησε λίγο αργότερα με την κεφαλιά του Εραμούσπε να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανδά. Ο ΟΦΗ έπαιζε με την φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο δίχως ο ΠΑΣ να μπορεί να γίνει πιεστικός και απειλητικός ενώ ο Νταμπράουσκας φρέσκαρε την 11αδα του περνώντας στο παιχνίδι Τοράλ και Λουίζ Φελίπε.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook