Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ιστορικό Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγα 24ωρα πριν την ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την αξιοποίηση της έκτασης στον Σκαφιδαρά, το Gentikoule καταγράφει και λύνει ότι απορίες υπάρχουν.

Όπως γράψαμε και το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά από μια πολύχρονη “μάχη” με την γραφειοκρατία, το απόγευμα της Δευτέρας περνάει από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, προς ψήφιση, η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για την αξιοποίηση της έκτασης στον Σκαφιδαρά όπου ο Μιχάλης Μπούσης θέλει να δημιουργήσει μια Ομιλίτικη Πολιτεία που θα απογειώσει τον ΟΦΗ.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το θέμα της αξιοποίησης των εκτάσεων στον Σκαφιδαρά θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 3 Απριλίου όπου ουσιαστικά πρόκειται να συναινέσει σε δύο διαφορετικές εισηγήσεις:
– Η μια που θα τεθεί προς ψήφιση είναι αν ο Δήμος Ηρακλείου συναινεί στην μακροχρόνια μίσθωση των τριών εκτάσεων του Σκαφιδαρά.
– Και στην συνέχεια να προχωρήσει στον ορισμό τριμελούς επιτροπής που πρόκειται ν’ αξιολογήσει τις προσφορές που θ’ ακολουθήσουν μέσω του διαγωνισμού που θα προκυρηχθεί.

Ουσιαστικά, όπως έχουμε αναφέρει εδώ και αρκετό καιρό, έχει ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία που είχε κολλήσει γραφειοκρατικά εδώ και καιρό και από την Δευτέρα 3 Απριλίου ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση που μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑΙΑ ΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΜΙΣΘΩΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

Στα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν υπάρχουν κάποια ποσά και τα οποία προέκυψαν μέσα από την έκθεση του ορκωτή εκτιμητή.

Συγκεκριμένα:

  • Για τον Λαχαραγιά γίνεται εκτίμηση ενοικίου ύψους 8.872 ευρώ
  •  Για τον Επτακοσάρη γίνεται εκτίμηση ενοικίου ύψους 3.349 ευρώ
  • Για τον Αυγερινό γίνεται εκτίμηση ενοικίου ύψους 3.290 ευρώ

Τα παραπάνω ποσά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ και μπορούν ν’ αλλάξουν είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω και αναμένεται να προσδιοριστούν από αρκετούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με τα σχέδια των εγκαταστάσεων, το τι θ’ απογίνουν μετά το τέλος του συμβολαίου επινοικιάσης κτλ.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΦΙΔΑΡΑ

Οι εισήγησεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου για τις εκτάσεις του Λαχαραγιά και του Αυγερινού περιλαμβάνουν την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων ενώ για τον Επτακοσάρη προβλέπει αστικό πράσινο που επίσης συμπεριλαμβάνεται η ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Αφού ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, στην συνέχεια η υπόθεση θα περάσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να οριστεί η τριμελής εκτιμητική επιτροπή που θα προκυρήξει και τον διαγωνισμό όπου πρόκειται να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι για την αξιοποίηση των τριών οικοπέδων.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει ένα πλήρες σχέδιο των εγκαταστάσεων και θα προσφέρει ένα μηνιαίο μίσθωμα για εκείνες το οποίο, βάσει νόμου, προβλέπεται να μπει προς διαπραγμάτευση μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών – δηλαδή τον Δήμο Ηρακλείου και εκείνον που θα καταθέσει την προσφορά. Μέσα στην προσφορά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν σχέδια των εγκαταστάσεων, τεχνική έκθεση που θα περιλαμβάνει το κόστος ανέγερσης τους, το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται για την ολοκλήρωση τους.

Η προκήρυξη προβλέπεται να είναι διαρκέσει για τρεις μήνες, οπότε και σε αυτό το χρονικό διάστημα οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν τις προσφορές τους και ο πλειοδότης θα κερδίσει τα τρία οικόπεδα ανάλογα με την προσφορά του. Εδώ αξίζει ν’ αναφέρουμε πως προκειμένου να υπάρχει διευκόλυνση των διαδικασιών προς τους ενδιαφερόμενους, ο Δήμος Ηρακλείου αποφάσισε να προχωρήσει στην δημοπράτηση, ξεχωριστά, των τριών εκτάσεων ώστε εκείνοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, να το κάνουν για κάθε οικόπεδο ξεχωριστά και όχι να… υποχρεωθούν και για τα τρία συνολικά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook