Ρετέγκι: Από μεταγραφικός στόχος του ΟΦΗ, διεθνής με την Εθνική Ιταλίας!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τον Σεπτέμβριο του 2021 οι Αργεντινοί είχαν αποκαλύψει ότι ο ΟΦΗ είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τον, τότε, 21χρονο φορ Ματέο Ρετέγκι που 2,5 χρόνια μετά η καριέρα του έχει απογειωθεί με αποτέλεσμα να κληθεί και στην Εθνική Ιταλίας.

Πριν από 2,5 χρόνια οι φίλοι του ΟΦΗ είχαν μάθει το όνομα του Αργεντινού επιθετικού Ματέο Ρετέγκι όταν συμπατριώτες του αποκάλυψαν το ενδιαφέρον της ομάδας για την απόκτηση του ως δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς. Η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ, ο Ρετέγκι άλλωστε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του και πλέον η καριέρα του έχει απογειωθεί με αποτέλεσμα να κληθεί στην Εθνική Ιταλίας από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η κλήση-έκπληξη του Ρετέγκι έχει να κάνει με τη λειψανδρία των «ατζούρι» στην επιθετική γραμμή. Παίκτες όπως ο Τζιάκομο Ρασπαντόρι, ο Αντρέα Μπελότι, ο Τζιανλούκα Σκαμάκα και ο Μοϊζε Κεάν, είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, είτε έχουν περιορισμένες συμμετοχές στις ομάδες τους και δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ουσιαστικά, ο μόνος «ετοιμοπόλεμος» σέντερ φορ της εθνικής Ιταλίας είναι ο 33χρονος Τσίρο Ιμόμπιλε.

«Τον παρακολουθούμε εδώ και καιρό, είναι βασικός εδώ και δύο χρόνια στο πρωτάθλημα Αργεντινής και έχει στοιχεία που δυστυχώς μας λείπουν αυτή τη στιγμή. Νομίζαμε ότι δεν θα ήθελε να έρθει, αντίθετα όμως είπε το “ναι” από την πρώτη στιγμή και τον καλέσαμε» εξήγησε ο Μαντσίνι για την κλήση του Ρετέγκι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο DAZN.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook