Δασκαλάκης: “Εκπληκτική σεζόν ο Μανδάς – Στο Ηράκλειο θέλω να τους καταπίνει ο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Σήφης Δασκαλάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 πλέκοντας το εγκώμιο του Χρήστου Μανδά, ανέλυσε την φετινή σεζόν σχολιάζοντας παράλληλα και τις επιδόσεις του ΟΦΗ εντός του “Γεντί Κουλέ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σήφης Δασκαλάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την φετινή σεζόν: “Σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμενε ο κόσμος, ούτε ο στόχος που είχε βάλει την ομάδα. Παρ’ όλα αυτά το ποδόσφαιρο έτσι είναι και ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το πρωτάθλημα στην αρχή αλλά τελικά θα δυσκολευτεί απ’ ότι φαίνεται. Είχαν γίνει καθυστερήσεις στην διαμόρφωση του ρόστερ, εγώ θα πω και πάλι καλά”.

Για τις εμφανίσεις του ΟΦΗ στο 2023: “Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να κινδυνεύσει ο ΟΦΗ. Μια αλλαγή προπονητή φέρνει άλλον αέρα στην ομάδα, αναγκάζονται και οι παίκτες ν’ αποδείξουν πράγματα για να μπουν στην ενδεκάδα και δίνουν παραπάνω. Σίγουρα και αυτός έβαλε το λιθαράκι του, δημιούργησε ένα σύνολο που να μην χάνει εύκολα και να προσπαθεί να κερδίζει νίκες. Έκανε τρομερές εκτός έδρας νίκες και με μεγάλα σκορ αλλά και στα ντέρμπι όπως με τον ΠΑΟΚ που μπορούσε να κερδίσει. Αν διορθωθεί η εικόνα στα εντός, θα είναι τέλεια η ομάδα”.

Για την εικόνα του ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο: “Πάλι αναφέρομαι στον προπονητή όταν διαχειρίζεσαι εκτός έδρας ένα παιχνίδι με Ντίκο, Μπαλογιάννη και παίρνεις αποτέλεσμα τότε μπράβο. Όταν όμως παίζεις εντός έδρας δίχως φορ, εγώ θα προτιμούσα να παίζει η ομάδα με επιθετικό. Δεν μου κάθεται ότι παίζει με την ίδια λογική εντός και εκτός έδρας. Στην έδρα μου θέλω να μπουν να τους “καταπιούμε”, έρχονται οι ομάδες, κλείνονται και τα παιχνίδια έρχονται φυσιολογικά 0-0. Δεν μπορείς να περιμένεις μια κεφαλιά στο 84′ για να κερδίσεις τον Βόλο στην έδρα σου. Βέβαια, ο προπονητής ξέρει καλύτερα απ’ όλους, θα προτιμούσα η ομάδα να παίζει πιο επιθετικά”.

Δεν έχεις το εύκολο γκολ, ο Ντικό παλεύει μόνος του στην επίθεση. Εντός έδρας που κλείνονται οι άλλοι και πρέπει να επιτεθούμε εμείς, τότε έχουμε πρόβλημα. Ο καθένας το σκέφτεται διαφορετικά, σίγουρα και ο Νταμπράουσκας θα θέλει στην έδρα του να καθαρίζει τις ομάδες και είναι βαθμοί που αν τις κέρδιζες στο Ηράκλειο θα μπορούσαν να σε έχουν τώρα μέσα στα play offs”.

Για τον Χρήστο Μανδά: “Κάνει εκπληκτική σεζόν και μπράβο του γιατί είναι ένα μετρημένο παιδί, τον γνώρισα πρόσφατα και είναι καταπληκτικός χαρακτήρας. Μάλιστα είχα πει και πέρυσι πως ο Μανδάς έπρεπε να παίξει και στα περσινά play out και σίγουρα θ’ άκουσε μετά τον Βόλο ότι δεν κάνει κτλ. Άρπαξε την ευκαιρία σε παιχνίδι που έκαιγε η μπάλα όπως αυτό με τον Ολυμπιακό, και από εκεί και μετά απογειώθηκε”.

Για το πιο δυνατό προσόν του Μανδά: “Χρησιμοποιεί πολύ το μυαλό του, όσον αφορά τις θέσεις που πρέπει να παίρνει και κάνει κάποιες πολύ δύσκολες επεμβάσεις, θυμάμαι πρόχειρα την επέμβαση στο σουτ του Ολιβέιρα στην Τούμπα και δεν την κάνεις αν δεν έχεις προετοιμαστεί εγκεφαλικά. Και λάθη να κάνει, σημασία έχει ότι το παιδί δουλεύει πάρα πολύ  και αυτό είναι σημαντικό γιατί επανέρχεται αμέσως στην κατάσταση που βρίσκεται”.

Για το μέλλον του Μανδά στον ΟΦΗ: “Είναι σχετικό, θα έρθει μια μεγάλη πρόταση και θα σκεφτεί το παιδί αν θα κάτσει ή θα φύγει. Δεν παρουσιάζονται συχνά προτάσεις από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, θα είναι καλό για τον ίδιο, για τον ΟΦΗ, για όλους. Στην πορεία θα φανεί η απόφαση του αν ήταν σωστή όχι, αν την επόμενη σεζόν δεν του κάτσει και είναι άτυχος, δεν θα χάσουν όλοι; Αν προκύψει κάτι, έχει καλώς. Αν δεν προκύψει έχει ο Θεός, συνεχίζεται η σκληρή δουλειά και οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται συχνά. Πολλές φορές με ρωτούν αν ήταν λάθος π ου πήγα στον Ολυμπιακό; Ήταν μια ευκαιρία που άξιζε να την πάρω, άσχετα ότι δεν έπιασα γιατί φταίω εγώ. Αν δεν πήγαινα, θα έλεγα ακόμα στον εαυτό μου “γιατί δεν πήγα”. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται πρέπει να μην τις αφήνεις να φεύγουν χαμένες”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook