Τον έσωσε η κλάση του Μπάκιτς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ήταν κακός σε όλο το παιχνίδι και το γκολ – φάουλ του Μαυροβούνιου τον έσωσε από μία ντριοπιαστική ήττα.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με το γνώριμο 3-4-3 κάνοντας την έκπληξη και τοποθετώντας τον Μπαλογιάννη δίπλα στο Ντίκο. Ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Διαμαντής, Βούρος, Πασαλίδης με τους Λάρσον, Τοράρινσον στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τους Ντιουσέ, Μεγιάδο στον άξονα. Ο Ντίκο ήταν στην κορυφή της επίθεσης και ο Μπαλογιάννης έπαιζε δίπλα του.

Παρότι είχε την κατοχή της μπάλας σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις από σετ παιχνίδι. Και παρότι είχε ψηλά τις γραμμές του με όλους τους παίκτες κάτω από το κέντρο, αδυνατούσε να δημιουργήσει ενώ ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος όταν από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Σεκπατζίδη που έκανε το σουτ και ο Μανδάς αντέδρασε σωστά κάνοντας σημαντική επέμβαση. Ο ΟΦΗ μετά το 30′ αύξησε την ένταση του παιχνιδιού του, πίεσε ακόμα πιο ψηλά – κάτι που έπρεπε να το κάνει νωρίτερα – βγάζοντας φάσεις με την κεφαλιά του Ντίκο να διώχνει εντυπωσιακά ο Γκροφ ενώ το σουτ του Μπάκιτς απέκρουσε πάλι ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Λεβαδειακού.

Ο ΟΦΗ προκαλούσε την τύχη του και δέχτηκε το γκολ με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο όταν έπειτα από κόρνερ που κέρδισε ο Λεβαδειακός ο Νίκας κέρδισε τους πάντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Βοιωτίας. Στην συνέχεια ο Νταμπράουσκας άλλαξε την διάταξη του ΟΦΗ σε 4-2-3-1 περνώντας στο παιχνίδι τους Νέιρα, Περέα θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετικογενή την ενδεκάδα του. Παρότι ο ΟΦΗ είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια του, συνέχισε να υπολειτουργεί δημιουργικά μη μπορώντας να βγάλει την παραμικρή φάση. Με σπασμωδικές ενέργειες του Νέιρα μέχρι το 70ο λεπτό δεν μπορούσε να βγάλει ευκαιρίες ενώ φτάνοντας έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού δεν γνώριζε τι και πως να κάνει την μπάλα που είχε στα πόδια του. Σε εκείνο το λεπτό μίλησε η τεράστια κλάση του Μάρκο Μπάκιτς ο οποίος με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γκροφ κάνοντας το 1-1 για τον ΟΦΗ.

Το γκολ του Μαυροβούνιου άλλαξε την εικόνα του ΟΦΗ προς το καλύτερο που έβαλε τον Λεβαδειακό μέσα στην περιοχή του και τους παίκτες του Νταμπράουσκας να ψάχνουν συνεχώς το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Ο τεχνικός του ΟΦΗ πέρασε στο παιχνίδι και τους Μπιφουμά, Γκρόνινγκ παίζοντας τα όλα για όλα για να έρθει το τρίποντο. Ο Ζαμπαλάς κράτησε επτά λεπτά καθυστερήσεις με τον Λεβαδειακό να κρατάει το 1-1.

Μπείτε στο Live Blog του Gentikoule:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook