Ο Μανώλης Δαργάκης στον Athletic Radio 104,2: “Να κάνω με το ποδήλατο και ένα ευρωπαϊκό ταξίδι για τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ιστορία του Μανώλη Δαργάκη που έκανε 130 χιλιόμετρα με το ποδήλατο για να βρεθεί δίπλα στον ΟΦΗ έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα και ο ίδιος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 εξήγησε πως συνδυάζει την αγάπη του για τους δύο τροχούς και την ομάδα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2, αρχικά δεν περίμενε πως θα έπαιρνε τόση έκταση: “Καταρχήν να πω ότι η λέξη viral δεν μου είναι και πολύ συμπαθής αλλά ειναι μια αλήθεια. Πήρε αρκετή δημοσιότητα, πραγματικά δεν το περίμενα. Δεν έχω κανένα ψώνιο να προβληθώ όμως αν βγει κάτι καλό και δει ο κόσμος ότι μπορεί να κάνει ποδήλατο, να πάει ως φίλαθλος να δει την ομάδα του εκτός έδρας”.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως του ήρθε η ιδέα για να κάνει το ταξίδι από την Αθήνα στην Λιβαδειά με το ποδήλατο υπογραμμίζοντας πως “πριν από δύο εβδομάδες πηγαίνοντας στη Νίκαια με το ποδήλατο, συνάντησα το λεωφορείο του ΟΦΗ, πήγα στην πόρτα και χαιρέτησα τον οδηγό, ακολούθησε η εκπομπή στο ραδιόφωνο και μου έλεγαν τα παιδιά άντε κάνε το και στην Λιβαδειά για να φέρεις γούρι στην ομάδα. Όταν έφτανα στο γήπεδο, με βλέπει ο οδηγός, κόμπλαρε λίγο. Μετά στο γήπεδο, ήρθε και με βρήκε ο οδηγός, ήρθε και ο Ηλίας Πουρσανίδης και μιλήσαμε”.

“Κάνω καθημερινά μεγάλες αποστάσεις, πριν από δύο χρόνια δεν έκανα ούτε ένα. Ξεκίνησα κάνοντας 1-2 τετράγωνα στην γειτονιά και ουσιαστικά τον τελευταίο 1,5 χρόνιο ξεκίνησα συστηματικά” απάντησε στο πως ξεκίνησε την ενασχόληση του με την ποδηλασία προτρέποντας και τον κόσμο: “Ο κόσμος πρέπει ν’ αρχίσει να συνηθίζει την ζωή των ποδηλατών όπως και εμείς να είμαστε σωστοί έχοντας ότι χρειάζεται για την ασφάλεια μας. Είναι κάτι που μπαίνει στην ζωή μας σιγά σιγά”

Για την αντιμετώπιση των οδηγών απέναντι στους ποδηλάτες πρόσθεσε πως: “Σίγουρα σε αυτές τις χώρες οι άνθρωποι είναι πιο συνεπείς στην καθημερινότητα τους όμως και εμείς πρέπει να σεβόμαστε και τον διπλανό μας και να μπορούμε να συνυπάρξουμε μαζί τα ποδήλατα με τα οχήματα. Η διάβαση των πεζών στην Αθήνα είναι ένα σπάνιο ανέκδοτο. Η πρώτη φορά που είδα στην ζωή μου Ι.Χ. να σταματούν στις διαβάσεις ήταν στα Τρίκαλα όταν είχαμε πάει να δούμε τον ΟΦΗ, το ίδιο αντιλήφθηκα και στο Ηράκλειο όπου έχει βελτιωθεί πολύ η συμπεριφορά των οδηγών και προς τους πεζούς, αλλά και προς τους ποδηλάτες”.

Και κλείνοντας έκανε και την δική του ευχή για το… επόμενο ταξίδι με το ποδήλατο ώστε να βρεθεί δίπλα στον ΟΦΗ: “Μπορεί και στο μέλλον να κάνουμε ένα ευρωπαϊκό ταξίδι με το ποδήλατο για να δούμε από κοντά τον ΟΦΗ, ποτέ δεν ξέρεις. Το ποδήλατο και ο ΟΦΗ είναι δύο πράγματα που αγαπάω πάρα πολύ και όταν τα συνδυάζεις τότε τα συναισθήματα χαράς είναι ακόμα μεγαλύτερα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook