Χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ δέχθηκε ένα τυχερό γκολ στο πρώτο ημίχρονο, και κατέρρευσε στο δεύτερο,  γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ στο Ηράκλειο.

Επιμέλεια: Μανώλης Σαρρής | Πάνος Κατσαρός

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με το γνώριμο 3-4-3 και τον Τοράρινσον αντί του τιμωρημένου Βούρου. Ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Διαμαντής και Πασαλίδης στο κέντρο της άμυνας με τους Λάρσον, Μπαλογιάννη στα άκρα ενώ οι Ντιουσέ, Μεγιάδο ήταν στον άξονα με τους Τοράλ, Μπάκιτς, Ντίκο ν’ αποτελούν την επιθετική τριάδα.

Από τα πρώτα λεπτά το σχέδιο του Νταμπράουσκας φαινόταν ότι είχε σκοπό να χτυπήσει την ΑΕΚ στην αντεπίθεση με κεντρικό παίκτη των σχεδίων του το Νουά Ντίκο. Ο Μαλινέζος φορ με την ταχύτητα του δυσκόλευε τους Βίντα, Μουκουντί και εκείνος ήταν που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Μπαλογιάννη επιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Η ΑΕΚ απάντησε με τον Μανδά να αποκρούει το σουτ του Γκατσίνοβιτς με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα μετά το 25ο λεπτό εκμεταλλευόμενοι τα αβίαστα λάθη των παικτών του ΟΦΗ. Και ενώ ο ΟΦΗ είχε πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε χαλώντας το μυαλό της ΑΕΚ με πρέσινγκ, ήρθε το 0-1 όταν εκτελέστηκε γρήγορα ο Άμραμπατ έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον Πασαλίδη και να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Μανδά. Ο ΟΦΗ είχε διπλή χαμένη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 43′ με τον Μπαλογιάννη να κάνει το σουτ και να διώχνει ο Αθανασιάδης και την ίδια καταλήξη είχε η προσπάθεια του Μπάκιτς.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Άμραμπατ να σκοράρει στο 49’ σε μία φάση που ελέγχθηκε και από το VAR για οφσάιντ. Στο 55’ ο Μπάκιτς παραλίγο να προσφέρει ένα σπάνιο highlight, επιχειρώντας να σκοράρει από το κέντρο, με τον Αθανασιάδη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 3-0 με το πλασέ του Γκατσίνοβιτς στο 62’, μετά την κάθετη του Μάνταλου.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια, με τον Νταμπράουσκας να περνάει στο παιχνίδι τους Μπιφουμά, Γκρόνινγκ και Μοσκέρα. Ο ΟΦΗ είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 73’ με τον Μεγιάδο να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, με πλασέ εντός περιοχής.

Μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε στις αρχές της «επανάληψης», ο ΟΦΗ ουσιαστικά κατέρρευσε, δίχως να καταφέρνει να βγάλει αντίδραση, πέρα από λίγες μεμονωμένες φάσεις, χάνοντας δίκαια από την ΑΕΚ.

Μπείτε στο Live Blog του Gentikoule:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook