ΟΦΗ με ψυχή στη Νίκαια κέρδισε τον Ιωνικό και τον ανεκδιήγητο Παπαπέτρου!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Παρότι δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα, ο ΟΦΗ ξεδίπλωσε την ποιότητα των παικτών του στη Νίκαια και με πρωταγωνιστή τον Τοράλ κέρδισε 2-0 τον Ιωνικό έχοντας απέναντι του και τον Παπαπέτρου.

Ο ΟΦΗ με τον Ισπανό να σκοράρει και τα δύο γκολ της νίκης του στη Νίκαια κέρδισε και τον Παπαπέτρου που τα έκανε όλα λάθος δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος του, χρειάστηκε το var για να το υποδείξει αυτό υπέρ του Πασαλίδη και τελικά ήρθε το διπλό με τα δύο γκολ του Ισπανού.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας έκανε την έκπληξη βάζοντας τον Τσιλιανίδη στην θέση του τιμωρημένου Λάρσον επωμίζοντας τον με ολόκληρη την δεξιά πλευρά. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχαν άλλες εκπλήξεις στην βασική 11αδα του ΟΦΗ: Ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Διαμαντής, Πασαλίδης, Βούρος με τους Τσιλιανίδη, Μπαλογιάννη στα άκρα της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου έπαιζαν στον άξονα οι Ντιουσέ, Περέα και οι Μπάκιτς, Τοράλ, Ντίκο αποτελούσαν την επιθετική τριάδα.

Ο ΟΦΗ μπήκε καλά στο γήπεδο παίρνοντας τον έλεγχο της μπάλας και την κυκλοφορία στο πρώτο τέταρτο ωστόσο στην συνέχεια υπήρξε η αντίδραση του Ιωνικού με τον Γρηγορίου να στέλνει τον Φαντιγκά στην δεξιά πλευρά με τον τελευταίο να δημιουργεί πολλά προβλήματα στον Τσιλιανίδη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο μέσα από τις στατικές φάσεις με τον Μάντζη ν’ απειλεί δύο φορές παίρνοντας ισάριθμες κεφαλιές και τους παίκτες του ΟΦΗ να χάνουν τις ισάριθμες φάσεις.

Στο 25ο λεπτό ο Ιωνικός σκόραρε με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι ωστόσο το γκολ του Μάντζη ακυρώθηκε, ορθώς ως οφσάιντ καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν εκτεθειμένος ο Βαλεριάνος. Ο ΟΦΗ στην συνέχεια άγγιξε το 0-1 με τον Μπαλογιάννη να βγαίνει απέναντι στον Χουτεσιώτη όμως έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον τερματοφύλακα του Ιωνικού να διώχνει δύσκολα με τα πόδια. Παρότι η εικόνα του ΟΦΗ δεν ήταν καθόλου καλή, ήταν εκείνος που έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει με το σουτ του Μπάκιτς στο 44′ να βρίσκει το δοκάρι της εστίας του Ιωνικού

Το ξεκίνημα του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλό με τον Ιωνικό να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο δίχως ωστόσο να μπορεί να γίνει απειλητικός. Στο 54′ ο Παπαπέτρου παραλίγο να τινάξει στον αέρα το παιχνίδι όταν ανακάλυψε πέναλτι και αποβολή του Βούρου σε φάση όπου ο Φαντιγκά γλύστρησε. Ο Παπαδόπουλος τον κάλεσε στο var με τον Παπαπέτρου να παίρνει πίσω την φάση και να ακυρώνει την πρώτη του απόφαση. Ο ΟΦΗ δίχως να μπορεί να κάνει το παιχνίδι του και να γίνει πιεστικός προς τον Ιωνικό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, απείλησε με το Ντίκο που βρήκε την μπάλα με το στήθος στην μικρή περιοχή και τον Χουτεσιώτη να διώχνει δύσκολα.

Στο 80ο λεπτό χρειάστηκε ξανά η παρέμβαση του Παπαδόπουλου όταν ο Μπουενά ανατρέπει καθαρά τον Πασαλίδη μέσα στην περιοχή του Ιωνικού με τον Παπαπέτρου να έχει χάσει την φάση και μετά από έλεγχο του var να υποδεικνύει την παράβαση. Ο Τοράλ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι δίνοντας προβάδισμα στο 82′ υπέρ του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ κράτησε εύκολα το προβάδισμα μέχρι τις καθυστερήσεις, ο Νταμπράουσκας στο μεταξύ είχε φρεσκάρει την ενδεκάδα του και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λοβέρα έκανε λάθος, ο Μπαλογιάννης έκανε πανέξυπνο γύρισμα στον Τοράλ που με έναν κεραυνό εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη γράφοντας το τελικό 0-2.

Mπείτε στο LIVE BLOG του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook