Το βασικό προσόν του Νταμπράουσκας είναι η σοβαρότητα του

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Λιθουανός τεχνικός είναι συναισθηματικός, έχει προλάβει να δεθεί με τον ΟΦΗ και τον κόσμο του όμως ποτέ δεν πρόκειται να ξεφύγει σε αυτά που λέει.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Όσο επικοινωνιακός είναι, κάτι που φαίνεται σε κάθε τοποθέτηση του, είτε εντός Ηρακλείου – είτε εκτός, άλλο τόσο μετρημένος δείχνει και είναι σε αυτά που λέει. Κυρίως όμως όταν κρίνει ο ίδιος δεν θα διστάσει να γίνει επιθετικός προκειμένου να προστατεύσει τους παίκτες του, όπως συνέβη στο Καραϊσκάκη, αλλά δεν θα ξεφύγει κιόλας. Θα κρατήσει χαμηλά την μπάλα επειδή ο ίδιος το κρίνει ότι έτσι πρέπει να γίνει. Και δεν το κάνει για λόγους εντυπώσεων, αν ήθελε να μιλάει για εντυπώσεις θα μπορούσε να βγει μετά τα ματς με τον Παναιτωλικό και την Λαμία και να αποθεώσει τις επιβλητικές νίκες του ΟΦΗ.

Αντιθέτως δεν το έπραξε. Τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στην Λαμία πρώτα μίλησε για τα κακώς κείμενα του ΟΦΗ και στην συνέχεια προχώρησε στην ανάλυση της εικόνας των παικτών του. Η σοβαρότητα που δείχνει στις δημόσιες τοποθετήσεις του είναι εκείνη που διαφέρει από αυτά που βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξεφεύγει από τα δημοσιογραφικά κλισέ και τις δημοσιογραφικές υπερβολές που αναπόφευκτα δημιουργούνται μετά από αποτελέσματα όπως το 1-4 της Λαμίας και ακόμα και στις συνέντευξεις τύπου δεν θα φανεί ποτέ ενοχλημένος από καμία ερώτηση αλλ’ αντιθέτως θα δώσει τις απαντήσεις του με επιχειρήματα.

Στην Τούμπα στάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, παρά το θετικό αποτέλεσμα και το 0-0, στο Φάληρο αναφέρθηκε εκτενώς στο τι δεν του άρεσε στην εικόνα της ομάδας του. Ξέρεις πως δεν θα σε ξεγελάσει, ούτε θα ρίξει στάχτια στα μάτια του οπαδού, μόνο και μόνο για να φανεί αρεστός. Το ίδιο θα κάνει και με τα media. Θα τ’ αντιμετωπίσει με σεβασμό, κυρίως με διάθεση να προφυλάξει την ομάδα του και όχι τον δικό του εαυτό γιατί έτσι κρίνει πως πρέπει να συμπεριφερθεί απέναντι στους παίκτες του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως αντιμετωπίζει τους παίκτες του σαν δικά του παιδιά με συνεχή τετ α τετ τόσο μετά το τέλος των προπονήσεων, όσο και πριν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook