Μπαλάρα από τον ΟΦΗ, ομαδάρα στην Λαμία με τον παιχταρά Μπάκιτς!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η ομαδάρα του Βάλντας Νταμπράουσκας δεν σταμάτησε ούτε στην Λαμία, σταμάτησε μόνο στα τρία και με τον Μάρκο Μπάκιτς να κάνει πράγματα και θαύματα πέρασε νικηφόρα επικρατώντας μόνο με 4-1.

Ακόμα μια μοναδική παράσταση από τον ΟΦΗ που μετά το 4-0 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, έβαλε άλλα τέσσερα στην Λαμία ενώ έχασε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να πάρει το σκορ ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τον ΟΦΗ ο Μάρκο Μπάκιτς που με μαεστρία κατεύθυνε την ορχήστρα του Βάλντας Νταμπράουσκας και άνοιξε τον χορό με μια ασίστ και ένα γκολ κάνοντας απλούστερα τα πράγματα στην Λαμία. Ο Μαυροβούνιος χαφ απέδειξε γιατί στον ΟΦΗ ήθελαν τόσο πολύ να τον φέρουν στο Ηράκλειο, συνδυάστηκε άψογα με τον Τοράλ στην φάση του πρώτου γκολ και άφησε ακόμα μεγαλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον του στα “ασπρόμαυρα”.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ χωρίς εκπλήξεις κόντρα στην Λαμία δίνοντας φανέλα βασικού στον Γκρόνινγκ με τον Δανό να παίζει στην κορυφή της επίθεσης. Από εκεί και πέρα, ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης με τον Λάρσον δεξιά και τον Μπαλογιάννη αριστερά αντί του Τοράρινσον. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ντιουσέ, Μεγιάδο και Μπάκιτς με τον Τοράλ να είναι δίπλα στον Γκρόνινγκ.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγάλη ορμή και κατάφερε να προηγηθεί, μόλις στο 8ο λεπτό, όταν μετά από καταπληκτικό συνδυασμό των Μπάκιτς, Τοράλ η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ισπανού που με άψογο τελείωμα άνοιξε το σκορ παραβιάζοντας την εστία του Σαράνοφ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον ΟΦΗ με την Λαμία να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται απειλητική δίχως ωστόσο να κινδυνεύσει αισθητά η εστία του Μανδά. Οι παίκτες του Νταμπράουσκας ήταν υποτονικοί στο επόμενο 20λεπτο του αγώνα με την Λαμία ν’ απειλεί μόνο με τον Μαρτίνες όταν και στο 33ο λεπτό, μετά από λάθος του Λάρσον, έκανε το σουτ από την περιοχή του ΟΦΗ με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Η διαφορά ποιότητας πάντως μεταξύ των παικτών του ΟΦΗ και της Λαμίας ήταν εμφανής και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει και το δεύτερο γκολ, μόλις έβρισκε την ευκαιρία για να δημιουργήσει φάση. Αυτό συνέβη στο 41ο λεπτό όταν ο Λάρσον με πανέξυπνη πάσα θέλησε να βρει τον Τοράλ, ο Μπάκιτς ήρθε από πίσω σαν τρέιλερ και εκτέλεσε τον Σαράνοφ για το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε, μετά το 50ο λεπτό, στον αγωνιστικό χώρο σαν αφεντικό του παιχνιδιού κάνοντας πλήρη διαχείριση του 0-2 με τους γηπεδούχους να μην είναι επικίνδυνοι πιέζοντας δίχως κανένα νόημα. Αντιθέτως οι παίκτες του Βάλντας Νταμπράουσκας ξεδίπλωναν τις αρετές τους στον αγωνιστικό χώρο και κυκλοφορούσαν την μπάλα με άνεση δίνοντας εκείνοι τον ρυθμό. Με την μπάλα να μην φεύγει από τα πόδια των παικτών του ΟΦΗ ήρθε και το 0-3 με ένα ακόμα καταπληκτικό γκολ από τους ποδοσφαιριστές του όταν στο 61ο λεπτό ο Ντιουσέ με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή της Λαμίας άφησε άγαλμα τον Σαράνοφ βάζοντας και το δικό του όνομα στην λίστα των σκόρερ.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής με τον ΟΦΗ να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο και τον Νταμπράουσκας να βρίσκει την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη αποσύροντας από το γήπεδο Τοράλ, Μεγιάδο. Με τον Μάρκο Μπάκιτς να έχει την μπαγκέτα του μαέστρου και να ξεδιπλώνει μέσα στο γήπεδο τα πλούσια προσόντα του ο ΟΦΗ δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα από τους γηπεδούχους, κυκλοφορούσε την μπάλα, άνοιγε και έκλεινε τον ρυθμό όπως εκείνος ήθελε και έχασε αρκετές ευκαιρίες για το 0-4 όταν στο 76′ ο Σαράνοφ απέκρουσε την κεφαλιά του Πασαλίδη και στην επόμενη φάση το σουτ του Λουίζ Φελίπε βρήκε το αριστερό δοκάρι του. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Λουίζ Φελίπε στο 86ο λεπτό όταν μετά το ωραίο γύρισμα του Τοράρινσον από τ’ αριστερά ο Βραζιλιάνος με πλασέ διαμόρφωσε το 0-4. Τελικώς η Λαμία κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 95ο λεπτό με τον Τσιλούλη να γράφει το τελικό 1-4.

Μπείτε στο LIVE BLOG του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook