O game changer Μπάκιτς και ο Φελίπε αλλάζουν τον ΟΦΗ προς το καλύτερο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μαυροβούνιος μέσος έδειξε με το καλημέρα πως πρόκειται για παίκτη ψηλού επιπέδου και ο Λουίζ Φελίπε για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα του ΟΦΗ.

Ήταν, λίγο – πολύ, αναμενόμενο πως ο Μάρκο Μπάκιτς θα βρισκόταν στην βασική ενδεκάδα του ΟΦΗ για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο 29χρονος κεντρικός χαφ έδειχνε καθ’ όλη την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας πως βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και η παρουσία του δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν, εντός της ομάδας. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας άλλωστε, είχε ανάψει το πράσινο φως, από την πρώτη στιγμή για την μεταγραφή του στον ΟΦΗ διαβλέποντας στον Μαυροβούνιο στοιχεία ποδοσφαιριστή που δεν διαθέτει ουδείς άλλος κεντρικός χαφ που βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Μάρκο Μπάκιτς παρότι φάνηκε πως δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί για 90 ολόκληρα λεπτά, ξεδίπλωσε στον αγωνιστικό χώρο όλα τα χαρίσματα που τον συνόδευαν στο παρελθόν του και ήταν… “καταγεγραμμένα” στο βιογραφικό του. Παίκτης που δεν είναι “10αρι” αλλά ένας σύγχρονος box to box μέσος που θα γυρίσει ακόμα και στο κέντρο του γηπέδου για να “χτίσει” τις επιθέσεις του ΟΦΗ και που δεν θα διστάσει να επιχειρήσει μακρινά σουτ. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που τον συνοδεύει ως ποδοσφαιριστής αφού έχει πετύχει ουκ ολίγα γκολ από μακρινά απόσταση, ένα στοιχείο που δεν το έχει ο ΟΦΗ και που με εξαίρεση το καταπληκτικό γκολ του Μπαλογιάννη αλλά και το γκολ του Ντιουσέ στα Γιάννενα, το συγκεκριμένο στοιχείο δεν το έχει στο παιχνίδι του. Και ειδικά στα παιχνίδια του Ηρακλείου όπου ο ΟΦΗ καλείται ν’ αντιμετωπίσει ομάδες που κλείνονται μέσα στην περιοχή τους και είναι δύσκολη η διάσπαση της άμυνας τους, αυτό το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Μάρκο Μπάκιτς δεν μπορεί να περάσει ανεκμετάλλευτό.

Την ίδια ώρα, τα πράγματα είναι περισσότερο απλά για τον Λουίζ Φελίπε. Η αξία του Βραζιλιάνου επιθετικού είναι εγνωσμένη, τα 8 γκολ σε 13 συμμετοχές με την φανέλα του ΟΦΗ στο περσινό πρωτάθλημα μιλούν από μόνα τους και δεδομένα από εδώ και στο εξής ο βαθμός ετοιμότητας του είναι τέτοιος που θα φέρει και την λύση στο επιθετικό πρόβλημα. Γιατί μπορεί πλέον ο ΟΦΗ να είναι πλέον η έκτη ομάδα, στο πρωτάθλημα σε δημιουργία φάσεων, όταν μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν προτελευταία αλλά αυτό δεν συνδυάζεται με την ευστοχία. Έχει… “μαλλιάσει” η γλώσσα του Βάλντας Νταμπράουσκας να λέει για το πρόβλημα που υπάρχει στο “κουτί” εννοώντας το σημείο μέσα στην περιοχή των αντιπάλων και ήδη ο Βραζιλιάνος έδειξε και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ότι την… μια επαφή μπορεί να την μετατρέψει σε γκολ και είναι κάτι που χρειάζεται άμεσα ο ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook