Η πρώτη “καυτή” χρονιά του Μανδά, οι σειρήνες από το εξωτερικό και ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο υποψήφιος, για mvp του Ιανουαρίου, παίκτης της Superleague 1 νιώθει καλά στο Ηράκλειο, έχει δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο και παραμένει προσηλωμένος στον ΟΦΗ.

Στα 21 του χρόνια ο Χρήστος Μανδάς έχει αποτελέσει το βασικό σημείο συζήτησης γύρω από τον φετινό ΟΦΗ. Και όχι άδικα. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ που βρέθηκε βασικός στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο και έκτοτε είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών, αν όχι ο πρωταγωνιστής, της φετινής ομάδας έχει καταφέρει να απογειώσει την χρηματιστηριακή του αξία μέσα σε λίγους, μόλις μήνες, από όταν έκανε ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι εμφανίσεις του μονοπωλούν το ενδιαφέρον της εγχώριας συζήτησης γύρω από το όνομα του ωστόσο όλοι στο “Βαρδινογιάννειο” έχουν να λένε για το χαμηλό προφίλ που διατηρεί, την σκληρή δουλειά που ρίχνει καθημερινά στις προπονήσεις και παράλληλα για το γεγονός ότι είναι δεμένος και προσηλωμένος στον ΟΦΗ. Και όλα αυτά για ένα παιδί που έκανε ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία πριν καν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια!
Ο Μανδάς, λοιπόν, έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών, 2 μηνών και 11 ημερών και αποτελεί το νεότερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Ατρομήτου ενώ πλέον είναι έτοιμος να γράψει την δική του με τα “ασπρόμαυρα”.
Η παρουσία του κάτω από την εστία του ΟΦΗ δεν έχει περάσει απαρατήρητη σε αρκετούς συλλόγους της Ευρώπης, “μάτια” ομάδων του εξωτερικού τον παρακολούθησαν από κοντά τόσο στο Φάληρο, όσο και στην Τούμπα ωστόσο μήπως είναι πρώιμο να κάνουμε συζήτηση για το μέλλον του; Ενδεχομένως και ναι αν και το παρελθόν έχει δείξει πως οι Έλληνες που βρίσκονται στην ηλικία του Μανδά, μπαίνουν εύκολα στο στόχαστρο ευρωπαϊκών συλλόγων όμως ο ΟΦΗ διαβλέποντας το μέλλον του 21χρονου τερματοφύλακα φρόντισε τον περσινό Γενάρη να τον “δέσει” με συμβόλαιο διάρκειας πέντε ολόκληρων χρόνων και κατά συνέπεια ο Μανδάς έχει μπροστά του τρεις γεμάτες σεζόν με τα “ασπρόμαυρα” αφού δεσμεύεται με τον σύλλογο μέχρι το 2026!

Ο ΟΦΗ έχει δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν πως δεν… καίγεται να πουλήσει αλλά ούτε και να ξεπουλήσει. Άλλωστε οι εποχές που έβγαιναν στο “σφυρί” οι ποδοσφαιριστές του αντί πινακίου φάκης, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ακόμα και στην περίπτωση του Επασί που αποτέλεσε μια περήφανη πώληση το προηγούμενο καλοκαίρι, πάλι η κατάσταση ήταν win – win για την ίδια την ομάδα που προχώρησε στην μεταγραφή του Καμερουνέζου έξι μήνες πριν αποκτήσει ο ίδιος το δικαίωμα να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του και ενώ δεν ήθελε να επεκτείνει το συμβόλαιο του αφού γνώριζε ότι μπορούσε να το κάνει, προσωπικά, με καλύτερους όρους. Το hype της παρουσίας του Χρήστου Μανδά είναι μεγάλο, κανείς δεν γνωρίζει τι θα φέρει το καλοκαίρι ωστόσο είναι σίγουρο πως το ερχόμενο καλοκαίρι ο ΟΦΗ, αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν καίγονται για οποιαδήποτε εξέλιξη σημειωθεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook