Παπαδόπουλος: «Όλη μου η ζωή ο ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από την Κύπρο, ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την μεγάλη του αγάπη για τον ΟΦΗ, για τη νέα καριέρα του ως προπονητής αλλά και για το ματς με ΠΑΟ και τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη!

Ο μεγάλος άσος του παρελθόντος που υπηρέτησε πιστά την «ασπρόμαυρη» φανέλα για 10 ολόκληρα χρόνια μίλησε στον Athletic Radio 104,2 από την Κύπρο όπου πλέον βρίσκεται στον πάγκο του Εθνίκου Άχνας ενώ μέχρι τον Ιανουάριο ήταν στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Λευκωσίας.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μιλώντας στον Athletic επανέλαβε την μεγάλη του αγάπη για τον ΟΦΗ όπου αναφερόμενος στην φετινή πορεία της ομάδας έπλεξε το εγκώμιο της δουλειάς του Νίκου Αναστόπουλου.

Παράλληλα, στάθηκε και στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟ είπε πως «εύχομαι να κερδίσει ο ΟΦΗ για όλα όσα περνούσαμε και ζούσαμε εμείς όταν ήμασταν παίκτες».

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που υπεραγαπώ και δεν το έχω κρύψει ακριβώς. 10 χρόνια ήταν ονειρικά για εμένα. Έχω όλους τους φίλους εκεί και ο ΟΦΗ είναι όλη η ζωή μου. Και βέβαια αυτό μου το έβγαζε και η ίδια η ομάδα μέσα από τις επιτυχίες που είχαμε μέσα στο γήπεδο».

Για την πορεία του ΟΦΗ: «Για εμένα ο ΟΦΗ έκανε υπέρβαση φέτος. Και τι εννοώ; Ότι ξεκίνησε προετοιμασία άρον – άρον, μπήκε τελευταίος στο πρωτάθλημα και έχει κάνει τρομερή υπέρβαση ο ΟΦΗ και ο προπονητής του που του αξίζουν συγχαρητήρια. Γιατί είναι επιτυχία για έναν προπονητή να κρατήσει τους παίκτες μέσα από τόσα προβλήματα. Αν σκεφτεί κάποιος αυτά τα προβλήματα τότε ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του δεν θα περίμενε αυτήν την πορεία. Βέβαια, για τον ΟΦΗ δεν είναι επιτυχία η εξασφάλιση της παραμονής. Αλλά, όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε παίζουν ρόλο σε μια ομάδα».

Για τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη: «Γνωρίζω χρόνια τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη και δεν πιστεύω ότι έχει κάνει αυτά για τα οποία κατηγορείται. Θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να σταθεί δίπλα του και να τον βοηθήσει».

Για το ματς με τον ΠΑΟ: «Νομίζω ότι ο ΠΑΟ θα επηρεαστεί από αυτά τα προβλήματα. Όμως, ο παίκτης όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο δεν τα σκέφτεται. Πάντα τα παιχνίδια ΟΦΗ – ΠΑΟ είναι δύσκολα και μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να κερδίσει η ομάδα. Όλα αυτά που τραβάγαμε και ακούγαμε όταν παίζαμε εναντίον του ήταν αρκετά που με έκαναν να σκεφτώ σε τέτοιο σημείο που ευχόμουν να κερδίζαμε μόνο τον ΠΑΟ και καμία άλλη ομάδα».

Για τα μελλοντικά του σχέδια: «Ήδη έχω δεχτεί πρόταση από τον Εθνικό για να μείνω και τη νέα χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ μπερδεμένος στο μυαλό μου για το αν θα γυρίσω στην Ελλάδα. Αν το κάνω αυτό, θα το κάνω επειδή θέλω να είμαι κοντά στην οικογένεια μου και επίσης ότι το επίπεδο της Σούπερ Λιγκ είναι πιο υψηλό. Ακόμα δεν έχω πάρει την απόφαση μου για το τι θα κάνω το καλοκαίρι και όταν τελειώσει η σαιζόν, τότε θα σκεφτώ το τι θα κάνω».

Για τον Εργοτέλη: «Περίμενα να κάνει το κάτι παραπάνω ο Εργοτέλης. Τώρα το να κινδυνεύει με δύο ομάδες που ήρθαν από την Β’ Εθνική, πιστεύω πως κάτι έχει πάει λάθος. Το τι έγινε, θα το δουν οι άνθρωποι της ομάδας. Εύχομαι να σωθεί γιατί είναι ομάδα της Κρήτης και χαίρομαι να βλέπω τις Κρητικές ομάδες να πηγαίνουν καλά».

Για το ξεκίνημα του ως προπονητής: «Στην Ξάνθη μου δόθηκε η δυνατότητα να αναλάβω την πρώτη ομάδα και να κάνω αυτό το ξεκίνημα. Είχα προτάσεις από την Ελλάδα και την Κύπρο, τελικά επέλεξα τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και στην συνέχεια πήγα στον Εθνικό Άχνας».

Για την παρουσία του στην Κύπρο: «Παίξαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησα την ομάδα που ήθελα και τελικά εμφανίστηκαν οικονομικά προβλήματα καθώς τον Ιανουάριο ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι στον δεύτερο γύρο θα παίζαμε με την δεύτερη ομάδα. Τελικά επέλεξα να παραιτηθώ γιατί ένιωσα ότι δεν μπορούσα να προσφέρω αυτά που ήθελα. Για εμένα ήταν πολύ καλό ότι μια ημέρα μετά δέχτηκα μια πρόταση από τον Εθνικό Άχνας και επέλεξα να μείνω παίρνοντας ένα ρίσκο. Πλέον, είμαστε 5 αγωνιστικές αήττητοι και όλα πάνε καλά. Είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στην Κύπρο και για εμένα είναι τιμή που βρίσκομαι σε αυτόν το προσφυγικό σωματείο».

Για τις σχέσεις του με τους Νίκο Νιόπλια, Νίκι Παπαβασιλείου: «Μετά την δική μου παραίτηση πήγε στην ομάδα ο Νίκι Παπαβασιλείου και βρεθήκαμε αντίπαλοι στο κύπελλο. Κερδίσαμε εκτός έδρας 1-0 αλλά επαναλαμβάνω ότι επειδή γνωρίζω τον Ολυμπιακό Λευκωσίας είναι μια πολύ επιθετική ομάδα και για αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον επαναληπτικό. Βρισκόμαστε αρκετές φορές και μιλάμε συχνά με το Νίκο Νιόπλια και το Νίκι Παπαβασιλείου. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω φίλους στην Κύπρο και είναι σημαντικό που έχω φίλους και δικούς μου ανθρώπους».

Για το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια όμως δεν έχει φτάσει ακόμα το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό ισχύει επειδή πρόκειται για ένα μικρό νησί που έχει αρκετές αδύναμες ομάδες».

Για την πορεία του ΑΠΟΕΛ: «Είναι πολύ δύσκολο για έναν σύλλογο να κάνει προγραμματισμό για την Ευρώπη και το πρωτάθλημα. Έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για την ίδια ομάδα εδώ και 4 χρόνια. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε φέτος μόνο μια μεταγραφή και δεν κάνουν τρέλες οι άνθρωποι της ομάδας. Στο ποδόσφαιρο είναι το παν ο προγραμματισμός. Αυτό που έχει γίνει είναι δουλειά της διοίκησης και του προπονητή».

Για την Σούπερ Λιγκ:  «Είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα, έτσι όπως ξεκίνησε. Ο Λεβαδειακός τα έχει καταφέρει καλά ενώ η Δόξα Δράμας δεν άντεξε. Όλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν μπορούν να αφήσουν «απ’ έξω» το ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, ωθούν ορισμένους να πηγαίνουν στο γήπεδο να τα βγάζουν. Παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ ήταν τραγικό και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Είναι θέμα πολιτείας να σταματήσουν όλα αυτά που γίνονται».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook