Το 3-5-2 και η ένταση που θέλει να βλέπει ο Νταμπράουσκας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ στο μεγαλύτερο κομμάτι της μετά Μουντιάλ εποχής συντηρεί το ψηλό τέμπο στο παιχνίδι του και κόντρα στους Ηπειρώτες πρέπει να βγει σε ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια.

Αν μη τι άλλο ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια από τις ομάδες που η χειμερινή διακοπή αποδείχθηκε ευεργετική. Δίχως να έχει δείξει κάτι το ωραίο μέσα στο γήπεδο ή να παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο, έχει παρουσιαστεί πολύ βελτιωμένη – κάτι που αποτυπώνεται και μέσα από τα αποτελέσματα της. Δίχως να διαθέτει ρόστερ υψηλού επιπέδου με παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, ο ΠΑΣ έχει αποδειχθεί δυσκολοκατάβλητος και μαχητικός μέχρι το φινάλε των παιχνιδιών που έχει δώσει.

Υπό μια έννοια λοιπόν το παιχνίδι του Σαββάτου θέλει πολύ ψηλή ένταση και κυρίως αποφασιστικότητα στην τελική προσπάθεια. Ο ΟΦΗ συνηθίζει στα εντός έδρας παιχνίδια του να παρουσιάζει αυτό το στοιχείο, το είδαμε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, το ίδιο συνέβη και με τον Βόλο, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Κόντρα στους Γιαννιώτες η ένταση στην οποία αναφέρεται συνεχώς ο Βάλντας Νταμπράουσκας, είναι στοιχείο που πρέπει να επαναληφθεί και σε μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται ορθά αλλά όχι να δημιουργεί, είναι δεδομένο πως εκείνη που θα έχει την μπάλα στα πόδια της θα είναι ο ΟΦΗ. Η αποφασιστικότητα στο επιθετικό τρίτο της περιοχής του ΠΑΣ Γιάννινα είναι σημείο – κλειδί για το παιχνίδι του Σαββάτου και παράλληλα το σπάσιμο της άμυνας των Ηπειρωτών με διαφορετικούς τρόπους θα κάνει και πιο απλά τα πράγματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook