Λάππας: “Ο Μανδάς κέρδισε με το σπαθί του την φανέλα βασικού – Έδωσα αγώνα για να τον πείσω να έρθει στον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του ΟΦΗ Βαγγέλης Λάππας μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον Χρήστο Μανδά πλέκοντας το εγκώμιο του και μιλώντας με τα καλύτερα λόγια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Λάππας στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8”

Για το αν περίμενε ο ίδιος την σταθερότητα που παρουσιάζει: “Το περίμενα και για αυτόν τον λόγο έδωσα αγώνα για να κατέβει στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ. Το να μπορέσεις να πείσεις ένα παιδί να κατέβει στον ΟΦΗ με ιστορικό δεν ήταν και εύκολο. Τόσο εκείνος, όσο και εγώ ξεκινήσαμε από τον Αετό Κορυδαλλού και αυτή η κοινή πορεία βοήθησε στο να παρθεί η απόφαση, τόσο από εμάς, όσο και από την οικογένεια. Είναι ένα παιδί που δουλεύει, κέρδισε με το σπαθί την φανέλα του βασικού και νομίζω πως αυτό που βελτίωσε ο Χρήστος, δεν είναι οι ενέργειες του που εντυπωσιάζουν τον κόσμο αλλά το ότι διαβάζει το παιχνίδι και παράλληλα να μπορεί να διατηρεί την συγκέντρωση του για 95 – 100 λεπτά. Αυτά που δουλέψαμε είναι να έχει καλό διάβασμα παιχνιδιού, σωστή συγκέντρωση και για αυτό έχει αυτήν την εικόνα”.

Για το που βελτιώθηκε και παρατηρεί ο ίδιος την βελτίωση:Η δυνατότητα του να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι γιατί είχε ένα πρόβλημα εκεί, από τις μεταξύ μας συζητήσεις προέκυπτε αυτό και συνέχισε να δουλεύει. Η γνώση σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση παίζουν ρόλο και βελτιώνεται και να προσπαθούμε να το κάνουμε και να επικεντρωνόμαστε εκεί που παρατηρούμε εμείς οι ειδικοί. Στόχος όλων είναι να βλέπουν όλοι την ίδια καλή απόδοση. Όταν ήρθε ο Μανδάς στην ομάδα, ήταν ένα παιδί με 35 συμμετοχές στην Superleague 1 και ίσως το πιο έμπειρο της γενιάς του. Η διάρκεια της απόδοσης του θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς και επειδή μιλάω με τα παιδιά, γνωρίζω πως δουλεύουν πάρα πολύ με τους ανθρώπους που τους υποστηρίζουν και να τους κάνουν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους”.

Για τις προσδοκίες που υπήρχαν όταν ήρθε στον ΟΦΗ: “Πάντα όταν μια ομάδα επιλέγει έναν παίκτη, οι προσδοκίες είναι θετικές όμως το θέμα είναι τι θα συμβεί στην πορεία. Στην συνέχεια ο παίκτης πρέπει να πείσει την ομάδα ότι αξίζει να βρίσκεται εκεί. Οι προσδοκίες δικαιώθηκαν, μας έκαναν να πούμε ότι είχαμε δίκιο και μέχρι τώρα κάνει πολύ καλά τα πράγματα που μπορεί”.

Για την πιθανή κλήση του στην Εθνική Ελλάδας: “Η Εθνική Ομάδα είναι κάτι διαφορετικό και εγώ θα ήθελα ως φίλαθλος του ΟΦΗ που παρακολουθώ την ομάδα θα ήθελα να έχει την ίδια απόδοση και την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά. Η Εθνική είναι όνειρο όλων όμως θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και ότι προκύψει είναι ευσπρόδεκτο και δεν πρέπει να χάνεται ο στόχος. Και ο στόχος είναι το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά”.

Για το ότι παραμένει προσγειωμένος: “Εκεί ο βασικός παράγοντας για ένα παιδί ώστε να είναι ισορροπημένος αποτελεί η οικογένεια. Η οικογένεια του Χρήστου προσπαθεί, διακριτικά, να τον υποστηρίξει και αυτό είναι βασικό. Έχει την τύχη να έχει την οικογένεια που τον υποστηρίζει και τον προσγειώνει και η οικογένεια να έχει τον Χρήστο για να τον καμαρώνει. Αν δεν υπάρχουν οι βάσεις από την οικογένεια και από μικρή ηλικία, είναι το σημαντικότερο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook