Χαρακτήρας μεγάλης ομάδας από τον ΟΦΗ – Μπορούσε περισσότερα στο Φάληρο

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο ΟΦΗ έπαιξε ως μεγάλη ομάδα που είναι, έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και το τελικό 2-1 του αφήνει πικρή γεύση. Συγκλονιστικός ο κόσμος του ΟΦΗ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με τον Μανδά κάτω από τα δοκάρια, τους Διαμαντή, Πασαλίδη και Βούρο στο κέντρο της άμυνας και τους Τοράρινσον – Λάρσον στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Ντιουσέ, Περέα και Τοράλ, με τους Τζου και Ντίκο να βρίσκονται στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή, με τον ΟΦΗ να δείχνει αμέσως διάθεση να πιέσει και να αμυνθεί ψηλά. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 19’ με την προβολή του Ντίκο, με τους παίκτες της ομάδας να πανηγυρίζουν με τους φιλάθλους της. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε περισσότερο και δημιούργησε καλές ευκαιρίες με τους Χάμες και Χουάνγκ.

Στο 38’ ο ΟΦΗ σκόραρε με τον Τζου αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ, ενώ στο 40’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με την κεφαλιά του Μπακαμπού κάνοντας το 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, ψάχνοντας έντονα το 2-1 πριν την ανάπαυλα και βάζοντας δύσκολα στον ΟΦΗ, που κράτησε όμως το 1-1 έως το σφύριγμα του διαιτητή.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά, με τον ΟΦΗ να έχει σε εξαιρετική μέρα τον Μανδά που κράτησε το μηδέν σε αρκετές ευκαιρίες των γηπεδούχων, έχοντας μάλιστα και μία μοναδική επέμβαση σε πλασέ του Μπιέλ στο 51’. Στο 55’ ο Βάλντας Νταμπράουσκας πέρασε στο παιχνίδι τον Γκρόνινγκ που έκανε το ντεμπούτο του, στη θέση του Τζου.

Ο Μανδάς συνέχισε να είναι εξαιρετικός και ο Ολυμπιακός να απειλεί, με τον Μπακαμπού να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ στο 67’ και τον Χουάνγκ να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι έπειτα και από την παρέμβαση του Μανδά. O Ολυμπιακός κατάφερε εν τέλει να μετατρέψει την πίεσή του σε γκολ, όταν στο 76΄ο Ελ Αραμπί έκανε το 2-1 με προβολή, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο παιχνίδι, δύο λεπτά μετά την είσοδό του.

Στο 83’ ο ΟΦΗ είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Γκρόνινγκ για να κάνει το 2-2, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Στο 90’ ο Μπάκιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Πασχαλάκη να του λέει «όχι». Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ΟΦΗ έψαξε πολύ έντονα το γκολ που θα του έδινε τον βαθμό της ισοπαλίας στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως δεν το βρήκε, κι έτσι ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1, όπως είχε γίνει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Γεντί Κουλέ».

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
Ολυμπιακός (Μίτσελ / 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ (75′ Ραμόν), Ρέτσος, Παπασταθόπουλος (85′ Σισέ), Ροντινέι, Ιν. Χουάνγκ, Εμβιλά, Μπιέλ, Χάμες (85′ Σαμασέκου), Ροντρίγκες (65′ Μασούρας), Μπακαμπού (75′ Ελ Αραμπί).
ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας / 3-5-2): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Θοράρινσον (82′ Τσιλιανίδης), Ντιουσέ (82′ Μοσκέρα), Περέα, Λάρσον, Τοράλ (71′ Μπάκιτς), Ντίκο (71′ Μπαλογιάννης), Τζου (55′ Γκρόνινγκ).
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Ανδρέας Μεΐντάνας (Αχαΐας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
Τέταρτος: Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας)
VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
AVAR: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Μπείτε στο Live Blog του Gentikoule:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook