Απίστευτο στατιστικό του ατσάλινου ΟΦΗ: Σε έξι ματς έχει δεχτεί μόνο δέκα φάσεις στην εστία!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η γραμμή Μαζινό που έχει χτίσει ο ΟΦΗ μπροστά από την εστία του Μανδά δεν αποτυπώνεται μόνο από τα τέσσερα σερί clean sheets αλλά και από ότι η μπάλα δεν έχει φτάσει σχεδόν καθόλου στο τέρμα.

Έχουν περάσει σχεδόν 25 ημέρες από το 1-1 της Λεωφόρου όταν ο Ιωαννίδης έγινε ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που πέτυχε γκολ εις βάρος του ΟΦΗ, έκτοτε ακολούθησαν τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια (Βόλος, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης) και σχεδόν 450 λεπτά που η εστία του Χρήστου Μανδά παραμένει απαραβίαστη. Ωστόσο δείγμα της εξαιρετικής ανασταλτικής λειτουργίας του ΟΦΗ και τρανή απόδειξη της πολύ καλής δουλειάς που έχουν κάνει οι ποδοσφαιριστές του αποτελεί το γεγονός ότι ο ΟΦΗ σε έξι παιχνίδια, από εκείνο με τον Ατρόμητο μέχρι και το προχθεσινό με τον Αστέρα Τρίπολης έχει δεχτεί μόλις δέκα φάσεις στην εστία του!

Ένα απίστευτο νούμερο που αποδεικνύει ξεκάθαρα την μεταμόρφωση του ΟΦΗ, αμυντικά, αλλά και την επιβεβαίωση όλων όσων λέει συνεχώς ο Βάλντας Νταμπράουσκας για την συνολική δουλειά των ποδοσφαιριστών του με το συνεχές πρέσινγκ και το ανελέητο τρέξιμο που ρίχνουν προς τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές. Η σεμιναριακή ανασταλτική λειτουργία του ΟΦΗ αποτυπώνεται πλήρως από τους αριθμούς των τελευταίων αγώνων με τον Χρήστο Μανδά να είναι ο απόλυτος “θεατής” τους καθώς στις τελευταίες έξι αγωνιστικές έχει χρειαστεί να παρέμβει μόλις πέντε φορές! Το επίτευγμα του ΟΦΗ είναι ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε πως από τις 10, συνολικά, φάσεις που έχει δεχτεί η ομάδα στην εστία, εκείνες που προέρχονται από σετ παιχνίδι (και όχι μέσα από στατικές φάσεις ή σέντρες) είναι ακόμα λιγότερες.

Συνολικά οι φάσεις που έχει δεχτεί ο ΟΦΗ στην εστία του, σε έξι 90λεπτα, είναι μόλις εννέα και πρόκειται για ένα εξωπραγματικό νούμερο που βέβαια συνοδεύεται από τα δύο γκολ που έχει δεχτεί και κανένα στα τελευταία τέσσερα.

Ας τα δούμε λοιπόν τα παιχνίδια ένα προς ένα…

ΟΦΗ – Ατρόμητος 0-1

Ο ΟΦΗ σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα και αφού τον ολοκλήρωσε με 74% κατοχή μπάλας και 21 τελικές, το… έχασε με μόλις δύο σουτ προς την εστία του Χρήστου Μανδά όπου το ένα εξ’ αυτών κατέληξε γκολ. Στο 42ο λεπτό ο Έρλινγκμαρκ με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ενώ το, δεύτερο σουτ σε όλο το παιχνίδι που έκαναν οι Περιστεριώτες ήταν στο 87′ το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ.

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1

Σε μια αναμέτρηση όπου ο ΟΦΗ έπαιζε με 10 παίκτες για 91 ολόκληρα λεπτά, η ανασταλτική λειτουργία του ήταν τέτοια που επέτρεψε στους γηπεδούχους να τελειώσουν το ματς με μόλις τέσσερις τελικές προς την εστία του Μανδά. Στο 51′ ο Παλάσιος είχε το δοκάρι, στο 76′ ο Μανδάς μπλόκαρε την κεφαλιά του Βέρμπιτς, στο 87′ ο γκολκίπερ του ΟΦΗ έδιωξε το σουτ του Βαγιαννίδη και στο 98′ στην τέταρτη τελική σε 99 λεπτά αγώνα ήρθε το γκολ της ισοφάρισης από τον Ιωαννίδη.

ΟΦΗ – Βόλος 0-0

Σε ένα παιχνίδι όπου ο ΟΦΗ ήταν απόλυτα κυρίαρχος και όμως δεν κατάφερε να το κερδίσει, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ούτε μια τελική προς την εστία του Μανδά ενώ σε ολόκληρο το παιχνίδι είχαν μόλις μια φάση με την κεφαλιά του Κούτσια που έφυγε άουτ. Ο ΟΦΗ απενεργοποίησε τελείως τους Βολιώτες, ήταν κυρίαρχος ανασταλτικά μην επιτρέποντας τους να φτάσουν καν στην περιοχή του Μανδά.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0-0

Επίσης ένα ακόμα απαιτητικό παιχνίδι για τον ΟΦΗ μέσα στην Τούμπα. Και παρότι οι γηπεδούχοι έπιασαν πολύ ψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας, η εστία του Χρήστου Μανδά απειλήθηκε μόλις τέσσερις φορές όπου η μια εξ’ αυτών προήλθε από λάθος πάσα. Σε σετ παιχνίδι και όχι από κάποια σέντρ – γέμισμα προς την περιοχή του ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ έβγαλε μόνο μια φάση αυτήν με τον Ολιβέιρα στο 91′ που ο Μανδάς έδιωξε σε κόρνερ. Συνολικά τέσσερις φάσεις προς την εστία του Μανδά, στο 21′ ο Κωνσταντέλιας, στο 75′ η κεφαλιά του Ζίβκοβιτς και τα δύο σουτ του Ολιβέιρα (80′, 91′).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Δεύτερο ματς, από τα έξι, που ο αντίπαλος του ΟΦΗ δεν έχει καμία τελική προς την εστία του Χρήστου Μανδά. Οι Αρκάδες απείλησαν σε ολόκληρο το παιχνίδι, δύο φορές από κεφαλιές του Μπαράλες που προήλθαν από στατικές φάσεις και όχι μέσα από την ροή του αγώνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook