Τεράστιος ΟΦΗ στην Τούμπα, το δοκάρι και ο Κοτάρσκι του στέρησαν τη νίκη

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ένας καταπληκτικά διαβασμένος ΟΦΗ έμεινε όρθιος στην Τούμπα ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη με δοκάρι στο 92’.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ

Λίγες ημέρες μετά το εμφατικό διπλό στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, ο ΟΦΗ πήγε στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για την 18η αγωνιστική της Super League 1. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με τον Μανδά κάτω από τα δοκάρια, τους Διαμαντή, Πασαλίδη και Βούρο στο κέντρο της άμυνας και τους Τοράρινσον και Λάρσον αριστερά και δεξιά. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Ντιουσέ, Μεγιάδο και Τοράλ, με τον Μπαλογιάννη και τον Ντίκο να βρίσκονται μπροστά τους.

Μετά από το πρώτο δεκάλεπτο, όπου ο ΠΑΟΚ πίεζε, ο ΟΦΗ ισορρόπησε το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό, προσπαθώντας με το πρέσινγκ του να φτάσει στην περιοχή του Κοτάρσκι. Στο 21ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα και ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Μανδά να λέει «όχι» στο τετ α τετ του Κωνσταντέλια μετά την πάσα του Ζίβκοβιτς, ο οποίος είχε εκμεταλλευτεί λάθος μπαλιά του Βούρου.

Ο ΟΦΗ μπορούσε να απειληθεί μόνο από δικά του λάθη, ενώ μετά το 25’ το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ο ΟΦΗ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Τοράλ να βρίσκει εξαιρετικά με κάθετη πάσα τον Ντίκο, τον Μαλινέζο να περνάει όμορφα τον Ίνγκασον και να κάνει το σουτ, με τον Κοτάρσκι όμως να πραγματοποιεί μία φανταστική απόκρουση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ βγήκε στο γήπεδο με διάθεση να πρεσάρει τον ΠΑΟΚ, ήταν πολύ καλά στημένος τακτικά και αρκετά πιο βελτιωμένος. Ο Νταμπράουσκας πέρασε στο παιχνίδι τον Περέα στο 56’ στη θέση του Μεγιάδο που είχε κίτρινη κάρτα από το 9’ για να «ψηλώσει» την μεσαία γραμμή. Σε ένα από τα… highlights της αναμέτρησης, ο Καραντώνης δεν άφησε το πλεονέκτημα στο 61’ με τον Ντίκο να βγαίνει μόνος με τον Κοτάρσκι και τον διαιτητή του αγώνα να γυρνάει πίσω την φάση για φάουλ υπέρ του ΟΦΗ.

Στο 66’ ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Αουγκούστο, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά λόγω οφσάιντ. Ο ΟΦΗ έχασε με τραυματισμό τον Διαμαντή στο 72’, με τον Γιαννούλη να περνάει στη θέση του. Στο 75’ ο ΠΑΟΚ είχε μία τελική προσπάθεια μετά από αρκετή ώρα, με τον Ολιβέιρα να κάνει ένα καλό σουτ και τον Μανδά να μπλοκάρει. Στο 80΄ο ΟΦΗ είχε μία καλή ευκαιρία να απειλήσει, με τον Ντίκο να γυρνάει στο Νέιρα μέσα στην περιοχή και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Βάλντας Νταμπράουσκας ζήτησε από τους παίκτες του να βγουν μπροστά για να μην αφήσουν τον ΠΑΟΚ να πιέσει. Ο Μανδάς είπε «όχι» σε ένα καλό σουτ του Ολιβέιρα στο 91’, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, στο 92’, ο Περέα σημάδευσε το δοκάρι του Κοτάρσκι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να «παγώσει» την Τούμπα.

Έπειτα από το εντυπωσιακό αυτό φινάλε, το 0-0 έμεινε έως το φινάλε με τον ΟΦΗ να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το γήπεδο της Τούμπας και τη Θεσσαλονίκη, έχοντας όμως την ευκαιρία να πάρει τους τρεις βαθμούς.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου 4-2-3-1): Κοτάρσκι, Σάστρε (73′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (65′ Μπράντον), Αουγκούστο, Σβαμπ (73′ Ντάντας), Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα.

ΟΦΗ (Β. Νταμπράουσκας 3-5-2): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής (72′ Γιαννούλης), Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο (56′ Περέα), Ντιουσέ, Τοράλ (72′ Νέιρα), Μπαλογιάννης, Ντίκο (93′ Τσιλιανίδης)

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημθίας) – Βεργέτης (Αργολίδας)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΑVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Ταπατζάς (Θράκης)

Μπείτε στο Live Blog του Gentikoule:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook