Νταμπράουσκας: «Ο ΟΦΗ είναι από τις ομάδες με τους περισσότερους Έλληνες»

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε στους Έλληνες παίκτες του ΟΦΗ, στον τρόπο που θέλει να εργάζεται, αλλά και στο Ελληνικό πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τους ρεπόρτερ της ομάδας.

Στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης γνωριμίας που είχε με τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ, ο Βάλντας Νταμπράουσκας αναφέρθηκε στο όραμά του για την ομάδα, αναλύοντας τις σκέψεις του σχετικά με την επόμενη μέρα του «Ομίλου».

Ο Λιθουανός αναφέρθηκε στο πως θέλει να δουλεύει στις ομάδες του: «Όλοι δουλεύουμε πολύ σκληρά. Εγώ μεγάλες ομάδες εννοώ πλούσιες εκείνες που λένε θέλω έναν παίκτη τον φέρνω μπορούν να το κάνουν. Δεν θέλω να είναι αυτή η φιλοσοφία μας. Πως δουλεύω εγώ; Ποιος είναι ο στόχος; Να βγούμε Ευρώπη; Πόσους βαθμούς θέλουμε για να βγούμε; Μετά ποσά γκολ πρέπει να βάλουμε! Θέλεις τους χαφ να βάζουν 3-4 γκολ, τους αμυντικούς να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού πρέπει μα βρεις τα κατάλληλα κομμάτια. Δεν μπορείς να πάρεις τον Ζοάο Φέλιξ που πήγε στην Τσέλσι ούτε το Ντιμπάλα».

Με τον τρόπο του, ο Νταμπράουσκας τόνισε ότι μία ομάδα πρέπει να έχει στόχους, να δουλεύει γι’ αυτούς και στη συνέχεια να τους υλοποιεί, κάνοντας σωστά βήματα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ο προπονητής του ΟΦΗ τόνισε στους ρεπόρτερ του ΟΦΗ: «Είναι ένα ελληνικό πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μοιάζει με Κροατία όμως η μεγάλη διαφορά είναι ότι εκεί βάζουν νεαρούς παίκτες εδώ παίζουν έτοιμοι».

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους νεαρούς παίκτες του ΟΦΗ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσους νεαρούς Έλληνες να παίζουν και να είναι πρωταγωνιστές»:

«Αποστολάκης και Θεοδοσουλάκης δουλεύουν μαζί μου καθημερινά. Πιστεύω πως όλοι έχουν δυνατότητες και κάποιες φορές πρέπει να πάρουν ευκαιρίες. Όμως κοιτάξτε, ο Μανδάς είναι 22 χρόνων, ο Διαμαντής επίσης, ο Μπαλογιάννης κι αυτός νεαρός και είναι από τους καλύτερους παίκτες. Οι Διαμαντής και Μπαλογιάννης είναι από τους καλύτερους παίκτες μας. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσους νεαρούς Έλληνες να παίζουν και να είναι πρωταγωνιστές. Φυσικά δεν είναι εύκολο όταν η ομάδα είναι χαμηλά να δώσεις ευκαιρίες σε ακόμα πιο νέα παιδιά».

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της συνάντησης ο προπονητής του ΟΦΗ ανέφερε: «Για μένα αυτήν την στιγμή το πιο σημαντικό είναι η επόμενη προπόνηση και ο επόμενος αγώνας. Στα τρία τελευταία παιχνίδια είμαστε η ομάδα που δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook