Το όραμα του Βάλντας Νταμπράουσκας για τον ΟΦΗ: “Διάβασα ότι επανάφερα την δόξα του ΟΦΗ. Δόξα δεν είναι δύο νίκες σε δύο μήνες αλλά να κατακτήσουμε έναν τίτλο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Απολαυστικός ο Βάλντας Νταμπράουσκας στην δίωρη συζήτηση με τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ όπου μίλησε για τα πάντα. Για το όραμα που έχει για τον ΟΦΗ, τις μεταγραφές, τον Μουσκέρα και πολλά άλλα θέματα.

Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας του Βάλντας Νταμπράουσκας με τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα, τις απαιτήσεις του κόσμου και την μέχρι τώρα εμπειρία του με την έλευση του στην Ελλάδα και την Κρήτη.

Ο 45χρονος τεχνικός στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ ανέλυσε το όραμα που έχει για την ομάδα, πως έχει προέλθει αυτή η μετάλλαξη στους 2,5 μήνες που βρίσκεται στον πάγκο του δείχνοντας πως έχει ψηλούς στόχους για τον σύλλογο.

Δείγμα της νοοτροπίας και του τρόπου σκέψης του Βάλντας Νταμπράουσκας, αποτελεί η αρχική του τοποθέτηση κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο τονίζοντας πως: “Στους 2,5 μήνες που βρίσκομαι στον ΟΦΗ μιλάω περισσότερο για την ομάδα παρά με την οικογένεια μου. Μέχρι να έρθω στον ΟΦΗ, εργαζόμουν σε ομάδες που διεκδικούσαν τίτλους και πρωταθλήματα. Ήρθα στην ομάδα και για μια εβδομάδα αυτή ήταν στην τελευταία θέση. Δεν ήταν εύκολο, προσπαθήσαμε ν’ αλλάξουμε τη νοοτροπία της ομάδας και το έχουμε πετύχει όμως έχουμε ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και ανάπτυξης. Έγινα έξαλλος πριν από λίγες ημέρες όταν μου έστειλαν δημοσιεύματα που έλεγαν πως “επανέφερα την δόξα του ΟΦΗ”. Για ποια δόξα μιλάμε; Που έχουμε κάνει δύο νίκες μέσα σε δύο μήνες; Δεν είναι η δόξα του ΟΦΗ αυτή. Δόξα είναι για έναν σύλλογο να κατακτήσει έναν τίτλο ή να κάνει μια επιτυχία στην Ευρώπη και όχι επειδή πετύχαμε την δεύτερη νίκη μας. Φαντάζομαι πως είδατε όλοι το βίντεο από τα αποδυτήρια του γηπέδου του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του αγώνα όταν ρώτησα τους παίκτες μου αν είναι ευχαριστημένοι με τον βαθμό και όλοι μου απάντησαν “όχι”. Το σημαντικό είναι ν’ αλλάξουμε νοοτροπία και πιστεύω πως το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό”.

Για το πως άλλαξε η εικόνα του ΟΦΗ μετά την διακοπή

“Τώρα έχουμε περισσότερους παίκτες, όταν ήρθα είχαμε πολλές απουσίες. Μια ημέρα πριν το φιλικό με την ΑΕΚ απουσίαζαν 12 ποδοσφαιριστές που ήταν τραυματίες, δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε στην προπόνηση, να δοκιμάσω σχηματισμούς. Τώρα είμαστε πλήρεις έχουμε παίκτες να δουλέψουμε”

Για το έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ

“Το ρόστερ του ΟΦΗ πιστεύω πως είναι υποτιμημένο 100%. Πως μπορεί να καθοριστεί η ποιότητα; Μπορεί να υπάρχει ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και να είναι τεμπέλης και να μην μπορεί ν’ αποδώσει αυτά που μπορεί μέσα στο γήπεδο. Όλοι κάθε μέρα μιλάνε για μεταγραφές, δεν είναι εύκολο να γίνουν γιατί δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Δεν χωρούν λάθη αυτήν την στιγμή, εγώ θέλω από τους παίκτες μου να δίνουν κάθε μέρα το 100% των δυνατοτήτων τους. Αυτό που τους λέω συνεχώς είναι ότι για μένα δεν είστε μόνο οι παίκτες μου αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Ο κόσμος θέλει να βλέπει παίκτες που ενδιαφέρονται για την ομάδα και αυτό είναι κάτι που πραγματικά συμβαίνει. Πραγματικά πιστεύω πως μπορούμε να προοδεύσουμε και να γινόμαστε καλύτεροι συνεχώς. Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών, εγώ έχω το δικό μου στυλ ποδοσφαίρου. Θέλω να παίζω επιθετικό ποδόσφαιρο, να δημιουργούμε ευκαιρίες και να πετυχαίνουμε γκολ. Ο κόσμος θέλει θέαμα, γιατί έρχονται οι φίλαθλοι στο γήπεδο; Για να βλέπουν την ομάδα τους να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζει”.

Για την αλλαγή εικόνας του ΟΦΗ εντός και εκτός έδρας

“Καμία φορά συμβαίνει και αυτό, το ίδιο συνέβαινε και στην Χάιντουκ που είναι η δημοφιλέστερη ομάδα της Κροατίας. Κερδίζαμε και είχε 32.000 κόσμο στις εξέδρες. Αυτό κάποιες φορές δημιουργεί άγχος και πίεση στον κόσμο. Αυτήν την στιγμή για εμάς είναι ευκολότερο να πάρουμε αποτέλεσμα εκτός έδρας παρά εντός. Είμαι μόνο 2,5 μήνες στην ομάδα και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό στην ομάδα. Το λέω και στους ποδοσφαιριστές μου. Δεν σας βλέπω ως παίκτες αλλά ως ανθρώπους. Στην Ελλάδα όταν ένας παίκτης δεν παίζει καλά τον αποδοκιμάζουν, δεν του συμπεριφέρονται σωστά. Όμως γνωρίζουν τι κάνει και πώς νιώθει μετα που πάει στο σπίτι του; Είναι μόνος του; Έχει οικογένεια; Κάθε μέρα λέω στους παίκτες μου πως σας υπολογίζω και ως ανθρώπους και ως προσωπικότητες”.

Για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ

“Είναι το θέμα που μπορώ να μιλήσω λιγότερο από κάθε άλλο. Από όταν ήρθα στον ΟΦΗ, εργάζομαι αρκετά για τις μεταγραφές. Μπορεί να φαίνεται ότι καθυστερούμε και πως η διοίκηση δεν μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε παίκτες όμως αυτό δεν ισχύει. Δεν θέλω να κάνουμε λάθη γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε λάθος επιλογή σε αυτήν την περίοδο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα των μεταγραφών. Τα χρήματα πρέπει να ξοδευτούν πολύ προσεκτικά, ψάχνουμε επιθετικογενείς παίκτες που θα μας δώσουν δημιουργία και γκολ. Δεν δουλεύουμε μόνο σε έναν ποδοσφαιριστή αλλά σε τρεις – τέσσερις διαφορετικούς. Όμως την μια μέρα μπορεί να είμαστε κοντά σε κάποιον και την άλλη μέρα, μόλις ξυπνήσουμε, ν’ αλλάξουν τα δεδομένα. Αυτό είναι συνηθισμένο σε μια μεταγραφική σεζόν, ειδικά όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ομάδες και δεν είναι ελεύθεροι. Όμως είμαστε έτοιμοι πλέον και πιστεύω πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νέα. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την διοίκηση, μιλάμε καθημερινά και όλα γίνονται πιο εύκολα. Εγώ ως προπονητής δεν θέλω να εμπλακώ στις διαπραγματεύσεις. Με εμπιστεύονται στην επιλογή παικτών και εγώ τους εμπιστεύομαι στις επαφές”.

Για την εμπιστοσύνη του κόσμου προς εκείνον αλλά και την ανταπόκριση στην θετική εικόνα του ΟΦΗ

“Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο πήγαμε στ’ αποδυτήρια όταν τελείωσε το παιχνίδι και όλος ο κόσμος φώναζε “ΟΦΗ, ΟΦΗ”. Το συζητήσαμε στα αποδυτήρια με τα παιδιά πως ο κόσμος του ΟΦΗ μας πιστεύει και μας εμπιστεύεται. Μας αντάμειψε με αυτό το χειροκρότημα. Δεν είμαι εγώ το θέμα. Πόσοι προπονητές έχουν περάσει στην ιστορία του ΟΦΗ; Και εγώ κάποια μέρα θα φύγω αλλά ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να υπάρχει, δεν σταματάει η ιστορία του σε μένα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook