Παπαματθαιάκης: «Ο πιο φορμαρισμένος ΟΦΗ της χρονιάς στην Τούμπα»

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης φιλοξενήθηκε στον Athletic Radio 104,2 και αναφέρθηκε στο δύσκολο παιχνίδι του ΟΦΗ στην Τούμπα, στην παρουσία της ομάδας μετά το Μουντιάλ, αλλά και για την μάχη της παραμονής στην Super League 1.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην εκπομπή «Θύρα 8» με τον Μανώλη Σαρρή για τον ΟΦΗ πριν και μετά το Μουντιάλ, για την μάχη της παραμονής στην Super League 1, ενώ αναφέρθηκε και στους Νίκο Νιόπλια και Βάλντας Νταμπράουσκας, εξηγώντας ότι το πρόβλημα του ΟΦΗ ήταν η απουσία ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Επίσης, ο Μανώλης Παπαματθαιάκης αναφέρθηκε στην φετινή Γ’ Εθνική και τις ομάδες του 5ου ομίλου.

Όσα είπε ο Μανώλης Παπαματθαιάκης:

Για την εμφάνιση του ΟΦΗ στο Αγρίνιο: «Νομίζω ότι αυτή είναι μία κουβέντα που πρέπει να την πάρουμε από την αρχή. Είναι εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα στο σωματείο και νομίζω ότι ήταν εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα που υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς. Το σίγουρο είναι ότι τώρα βλέπουμε μία πραγματική και βελτιωμένη ομάδα και στα τελευταία παιχνίδια παίρνεις μία εικόνα ότι είναι μία ομάδα που χάνει δύσκολα. Αυτό αλλάζει την ψυχολογία. Με όποιον αντίπαλο και να παίξει φαίνεται ότι δεν είναι μία ομάδα που θα χάσει 2-0 ή 3-0 εύκολα. Είναι μία ομάδα που έχει ταυτότητα, και έχει αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πλέον έχει όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους ο καινούριος προπονητής, θα γίνουν και προσθήκες. Πλέον μιλάμε για εύκολη παραμονή γιατί η εξάδα νομίζω ότι έχει χαθεί».

Για τη συνέχεια: «Θα δοθεί στον καινούριο προπονητή η δυνατότητα να δουλέψει με καλύτερο τρόπο, γιατί αλλιώς είναι να δουλεύεις χωρίς πίεση και αλλιώς να σε κυνηγάει κάποιος στόχος επικίνδυνος. Θα είναι στη διακριτική ευχέρεια τη δικιά του, να εξελίξει το ρόστερ, για να γίνει μία ομάδα πολύ καλά δομημένη και να παίξει από την αρχή το νέο πρωτάθλημα».

Για το Νίκο Νιόπλια: «Την περίοδο που ήταν ο Νίκος είχε του κόσμου τα προβλήματα, είχε ένα ρόστερ φτιαγμένο που οι πέντε πιο ποιοτικοί του παίκτες έλειπαν. Άργησαν οι μεταγραφές, ήταν μία κακή περίοδος. Όποιος και να ήταν στη θέση του Νίκου θα είχε τα ίδια αποτελέσματα. Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, αλλά του έλειπαν οι παίκτες».

Για τον Βάλντας Νταμπράουσκας: «Σίγουρα υπάρχει ένα σταθερό πλάνο στα τελευταία παιχνίδια, υπάρχει ένας ίδιος σχηματισμός που έχει καθιερωθεί. Αυτά είναι δείγματα σταθερότητας και ενός συγκεκριμένου πλάνου. Η ομάδα το έχει, το παίζει καλά. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή αυτό είναι το ενθαρρυντικό. Ο άνθρωπος πιστεύει κάτι και αυτό περνάει στους ποδοσφαιριστές. Του χρόνου μπορεί να δούμε τον ΟΦΗ με έναν εντελώς διαφορετικό σχηματισμό γιατί θα είναι μία ομάδα που ο Νταμπράουσκας θα έχει φτιάξει, φέτος μπορεί να προσαρμόστηκε στο υλικό που βρήκε».

Για τον σχηματισμό του ΟΦΗ: «Αυτό στο ποδόσφαιρο πρέπει να σταματήσει. Δεν υπάρχει αμυντικός και επιθετικός σχηματισμός. Αμυνόμαστε όλοι μαζί, επιτιθόμαστε όλοι μαζί, ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα. Ο σχηματισμός δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, αλλά η φιλοσοφία».

Για την παρουσία του ΟΦΗ μετά το Μουντιάλ: «Έχει γίνει μία ομάδα που πατάει καλύτερα, φαίνεται ότι έχει δουλέψει στην διακοπή. Όταν δεν δέχεσαι φάση, τότε είναι πιο δύσκολο να χάσεις. Νομίζω ότι τον πραγματικό ΟΦΗ θα τον δούμε με τη νέα χρονιά. Τα πλέι άουτ μπορούν να έχουν και τα καλά τους, γιατί θα μπορούν να αξιολογηθούν όλοι οι παίκτες».

Για την μάχη της παραμονής: «Για εμένα είναι τρεις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή φέτος. Η Λαμία, ο Ιωνικός και ο Λεβαδειακός. Νομίζω ότι ο Λεβαδειακός είναι η ομάδα που χάνει πιο δύσκολα, ο Ιωνικός είναι απρόσμενα κακός και η Λαμία ενώ ξεκίνησε πολύ καλά και έδειξε ότι μπορεί να είναι 7η, 8η, 9η έχει κάνει μία καθίζηση στα τελευταία παιχνίδια και οι δύο τελευταίοι δείχνουν να είναι οι πιο αδύναμοι. Ο ΟΦΗ είναι κάτι άλλο τώρα, στην αρχή της χρονιάς έβλεπες μία μιζέρια».

Για το πρόβλημα του ΟΦΗ: «Φαίνεται ξεκάθαρα στο εύκολο γκολ, του λείπει. Φαίνεται ότι οι επιθετικοί του ΟΦΗ δεν έχουν τα τρελά νούμερα, ούτε τα είχαν. Οι μόνοι παίκτες που έχουν τα εύκολα γκολ είναι ο Νέιρα και ο Τοράλ, που βρίσκονται σε πιο πίσω ζώνες. Στα παιχνίδια που δεν παίζουν αυτοί οι δύο φαίνεται πάρα πολύ. Αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές είναι καθοριστικοί. Όταν λείπουν αυτοί οι δύο είναι μεγάλο πρόβλημα για τον ΟΦΗ, έχουν το κάτι παραπάνω. Με αυτούς τους δύο υγιείς ο ΟΦΗ δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα παιχνίδι που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Από τη μία είναι ο ΠΑΟΚ που είναι πολύ φορμαρισμένος και έχει μπει στη διεκδίκηση του τίτλου πολύ δυνατά, και ο πιο φορμαρισμένος ΟΦΗ αυτής της χρονιάς. Τα τελευταία χρόνια αυτό που παθαίνουμε με τον ΠΑΟΚ δεν έχει εξήγηση, χάνουμε πάντα πάρα πολύ εύκολα. Εύχομαι να σταματήσει και να είναι το παιχνίδι δύσκολο. Βρίσκουμε το μομέντουμ με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος».

Για την Γ’ Εθνική: «Είναι ένα πρωτάθλημα που 5-6 ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να το διεκδικήσουν, γιατί είναι ένα πρωτάθλημα πάρα πολύ αμφίρροπο. Αυτό μας το έχει δείξει η προϊστορία, βαθμοί χάνονται από όλους, υπάρχουν μικρές διαφορές, και η ομάδα που θα είναι πιο ήρεμη, πιο πειθαρχημένη, πιο ομάδα σε όλα τα θέματα. Δεν υπήρχε φαβορί, ας έλεγαν όλοι ο Άγιος Νικόλαος, ο Αλμυρός, ο Φωστήρας στην αρχή. Μέσα στο πρωτάθλημα είναι πάρα πολλές ομάδες και μπορεί στο δεύτερο γύρο να ανέβουν κι αυτές στη βαθμολογία. Επειδή είμαι πάρα πολλά χρόνια στην κατηγορία και σε αυτούς τους ομίλους, είναι πάρα πολύ δύσκολη η πρόβλεψη».

Για τις άλλες ομάδες του ομίλου: «Πολλοί ξεχνούν ότι αυτή η Θύελλα Ραφήνας πριν δύο χρόνια πήρε το πρωτάθλημα, έχει το ίδιο ρόστερ και δεν έχει αλλάξει προπονητή. Πήρε το πρωτάθλημα σε έναν πολύ δυνατό όμιλο. Άλλες ομάδες είναι ο Άρης Πετρούπολης, ο Γιούχτας, εξαιρετικός, που είχε άτυχα αποτελέσματα στην αρχή. Κανένα να μην ξεγράφουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, είναι νωρίς ακόμα, και για τις κάτω θέσεις. Φαίνεται ότι ο Άγιος Ιερόθεος είναι σάκος του μποξ, θα τον κερδίσουν όλες οι σοβαρές ομάδες. Από εκεί και πέρα είναι εξαιρετικά αμφίρροπο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook