Σαντιάγκο Μοσκέρα: Μεταγραφή 4 εκ. δολαρίων και το όχι σε πρόταση ανανέωσης για να παίξει στην Ευρώπη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο γεννημένος στην παραθαλάσσια πόλη της Κολομβίας Μπουαναβεντούρα Χάρολντ Σαντιάγκο Μοσκέρα Καϊσέδο όπως είναι το πλήρες όνομα του 27χρονου κάνει πραγματικότητα το όνειρο του που ήταν να παίξει στην Ευρώπη μετρώντας 34 συμμετοχές μέσα στο 2022.

Το όνομα του 27χρονου (7/2/1995) αριστερού εξτρέμ μπήκε στην ζωή του κόσμου του ΟΦΗ εντελώς ξαφνικά το απόγευμα της Πέμπτης όταν και αποκαλύφθηκε από την πατρίδα του η συμφωνία του με την ομάδα και μέσα στα επόμενα 24ωρα πρόκειται να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα και την Κρήτη.

Έρχεται στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ με 34 παιχνίδια από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τον προηγούμενο Οκτώβριο. Ξεκίνησε βασικός στα 19 από τα 34 γκολ με την φανέλα της Ντεπορτίβο Κάλι, σκόραρε τόσο στο Κόπα Λιμπερταδόρες, όσο και στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Τα ΜΜΕ της Κολομβίας, όταν έγινε γνωστή η μεταγραφή του στην, ήδη, πρωταθλήτρια της χώρας Ντεπορτίβο Κάλι έγραφαν για μια μεταγραφή έκπληξη για την ομάδα της πρωτεύουσας της χώρας. Μπορεί να πήγε ελεύθερος από το Μεξικό και την Πατσούκα ωστόσο η μεταγραφή του μόνο χαμηλού κόστους καθώς τα δημοσιεύματα του περασμένου Γενάρη αναφέρουν πως κόστισε αρκετά για τη Ντεπορτίβο Κάλι και όλοι είχαν μεγάλες προσδοκίες από τον Μοσκέρα που ήδη είχε ξεκινήσει διεθνή καριέρα ενώ και ο ίδιος είχε στεφθεί πρωταθλητής Κολομβίας με την Μιλιονάριος.

Μεταγραφή ύψους 4.000.000 δολαρίων για τον Μοσκέρα και από την Κολομβία, στις Ηνωμένες Πολιτείες

Σε ηλικία 21 χρονών ο Μοσκέρα, έχοντας εντυπωσειάσει με την Μιλιονάριος, παίρνει μεταγραφή ύψους 4 εκ. δολαρίων για τις ΗΠΑ και την Dallas Fc και μένει στις Ηνωμένες Πολιτείες για τρία χρόνια όπου το 2021 φεύγει ως ελεύθερος για το Μεξικό και την Πατσούκα. Ο Σαντιάγκο Μοσκέρα αποτελεί προσωπική επιλογή του, συμπατριώτη του, προπονητή της Dallas Fc Όσκαρ Παρέχα που τελικά πείθει την διοίκηση του συλλόγου να βγάλει από τα ταμεία του το ποσό των 4 εκ. δολαρίων προκειμένου να αφήσει τη Ν. Αμερική και να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο MLS θα καταγράψει, σε τρία χρόνια, 64 συμμετοχές με απολογισμό 6 γκολ και 4 ασίστ και παρότι το Dallas δεν ήθελε να φύγει, ο ίδιος αποφασίζει να μην συνεχίσει στο Ντάλας και το Τέξας και να φύγει για το Μεξικό και την Πατσούκα

Το “όχι” στην πρόταση ανανεώσης της Ντεπορτίβο Κάλι και η θέληση να παίξει στην Ευρώπη

Πριν από μερικούς μήνες, το όνομα του Μοσκέρα ήταν σε καθημερινή βάση στο ρεπορτάζ της Ντεπορτίβο Κάλι με αποτέλεσμα ν’ ακολουθήσει ένα μίνι σήριαλ γύρω από την παραμονή του ή όχι στους πρωταθλητές Κολομβίας. Μάλιστα αρκετά ΜΜΕ φιλοξένησαν και δηλώσεις του προέδρου της Ντεπορτίβο Λουίς Φερνάντο Μίνα που αναφερόταν στην επιθυμία του Μοσκέρα να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Ντεπορτίβο και ν΄ αγωνιστεί στην Ευρώπη, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Λουίς Φερνάντο Μίνα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κολομβίας Zona Libre de Humo Radio είχε δηλώσει: “Δεν έχω απάντηση για το αν θα συνεχίσει, δεν απάντησε στην πρόταση άρα αυτό σημαίνει πως δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ομάδα. Ακόμα περιμένω βέβαια την απάντηση του αλλά δεν παίρνω αποφάσεις εύκολα. Σέβομαι την επιθυμία του προπονητή που θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook