Τι μάθαμε από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πλουσιότερος σε ποδοσφαιρικές γνώσεις γύρω από το ποδόσφαιρο και την ιστορία του ΟΦΗ έγινε ο κόσμος που παρακολούθησε το παιχνίδι μέσω της τηλεόρασης.

Μπορεί ένας τηλεθεατής παιχνιδιού ελληνικού πρωταθλήματος να γίνει πλουσιότερος σε γνώσεις; Και όμως μπορεί να συμβεί αυτό και όποιος είδε την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό έγινε πλουσιότερος σε γνώσεις αφού πληροφορηθήκαμε από τον δημοσιογράφο που βρέθηκε στην Λεωφόρο, λίγο πριν γίνει το 1-1, ότι ο ΟΦΗ βρίσκεται “κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του”.

Προφανώς και γίναμε γνώστες αυτού του ιστορικού φαινομένου γιατί ποια… Ατλέτικο Μαδρίτης μπροστά στο μεγαθήριο που λέγεται Παναθηναϊκός αφού αν δεν ισοφάριζε ο Ιωαννίδης, θα γραφόταν ιστορία στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ποιο 4-5, από 4-0 το 1990 επί του Ολυμπιακού όταν ο ΟΦΗ έχει πάει στην Λεωφόρο για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και ενώ στα τελευταία 7 παιχνίδια στην Αθήνα μετράει ήδη δύο νίκες – με το ίδιο σκορ μάλιστα (1-3).

Θα ήταν τέτοιο το μέγεθος της ιστορικής επιτυχίας να κερδίσει ο ΟΦΗ τον Παναθηναϊκό αφού σύμφωνα με την μετάδοση της αναμέτρησης θα ήταν “μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του” όταν το 1987 είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ με 5-2 ενώ ακόμα στα 97 χρόνια της ιστορίας του συλλόγου δεν έχει επιτύχει τίποτα απολύτως πέρα από μια απλή κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ευρωπαϊκές προκρίσεις… Τι θα ήταν όλα αυτά, μπροστά στη νίκη μέσα στην Λεωφόρο; Δεν συγκρίνεται ένα διπλό επί του Παναθηναϊκού με την πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Σλάβια Πράγας, της Φερεντσβάρος.

Ακόμα κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης πληροφορηθήκαμε από τον δημοσιογράφο που έκανε το σχόλιο της αναμέτρησης ότι “από τον ΟΦΗ βλέπουμε εικόνες που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια στην Superleague 1”. Προφανώς απαγορεύεται να τραυματιστεί ένας παίκτης και οι Ντιουσέ, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Τοράλ που έγιναν αναγκαστική αλλαγή – δεν είναι ποδοσφαιριστές αλλά ηθοποιοί. Προτείνονται για τα βραβεία Όσκαρ αλλά αυτό είναι ένα μυστικό που ο ΟΦΗ δεν το έχει διαρρεύσει ακόμα γιατί περιμένει την επίσημη τελετή απονομής τον επόμενο Φεβρουάριο.

Ποιος λέει πως στο 2022 ο τηλεθεατής δεν μαθαίνει περισσότερα από ότι είναι το φυσιολογικό; Στις 28 Δεκεμβρίου γίναμε όλοι πλουσιότεροι σε γνώσεις και ποδοσφαιρικές αναλύσεις που μέχρι τώρα δεν είχαμε την δυνατότητα να το κάνουμε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook