ΗΡΩΙΚΟΣ ΟΦΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 98′!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας ηρωικός ΟΦΗ που έπαιζε με 10 παίκτες από το 9ο λεπτό, προηγήθηκε και για ένα λεπτό δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Λεωφόρο όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Παναθηναϊκό.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με το σύνηθες, πλέον, 3-5-2 και χωρίς εκπλήξεις σε πρόσωπα: Ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα την τριάδα αποτελούσαν οι Διαμαντής, Πασαλίδης, Γιοχού με τους Μαρινάκη αριστερά και Λάρσον δεξιά.

Στην μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Ντιουσέ, Μπαλογιάννης και Μεγιάδο, με τον Τοράλ να έχει ελεύθερο ρόλο και τον Ντίκο στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι, σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα του, χάλασε από νωρίς όταν στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού στο 8ο λεπτό ο Γιοχού σε ένα μαρκάρισμα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, ανέτρεψε τον Σπόραρ εκτός περιοχής με τον Γκορτσίλα να δίνει κόκκινη στον Γάλλο στόπερ και τον Τσακαλίδη από το var να τον επιβεβαιώνει. Μια φάση που άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα αφού ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας ψάχνοντας ένα γκολ. Ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο ήταν σωστά δομημένος στο γήπεδο, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν φάσεις και με κορυφαίους τους Διαμαντή, Πασαλίδη απειλήθηκε μόνο από μια κεφαλιά του Σπόραρ που έφυγε άουτ.

Σαν να μην έφτανε στον ΟΦΗ το αριθμητικό πλεονέκτημα, ήρθε στο 45′ ο τραυματισμός του Μαρινάκη με τον Νταμπράουσκας ν’ ανακατεύει την τράπουλα καθώς πέρασε στην θέση του τον Ντουρμισάι μεταθέτοντας τον Μπαλογιάννη στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ντίκο πήγε δίπλα στον Τοράλ και πρώτος στην κορυφή της επίθεσης.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει ανάσες και παραδόξως να κρατήσει περισσότερη μπάλα από ότι στο πρώτο 45λεπτο με τους γηπεδούχους να αγγίζουν το γκολ με τον Παλάσιος να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του Μανδά. ΚΑι αφού δεν έγινε το 1-0, στην επόμενη φάση ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει προβάδισμα με μια υποδειγματική αντεπίθεση και τον Μπαλογιάννη να βγάζει την σέντρα για το δεύτερο δοκάρι όπου εκεί ο Λάρσον με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση του με τον ΟΦΗ να αμύνεται σθεναρά και να μην δέχεται φάσεις αλλά παράλληλα να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα ώστε να σπάσει την κυκλοφορία της μπάας από τους γηπεδούχους. Ο ΟΦΗ έχασε και τον Πασαλίδη, που ήταν μεταξύ των κορυφαίων παικτών του, με τον Γιαννούλη να περνάει στο παιχνίδι με τον Νταμπράουσκας προφανώς να θέλει να δώσει ενέργεια και φρέσκα πόδια στην ενδεκάδα της ομάδας του.

Ο ΟΦΗ με ηρωική εμφάνιση δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να απειλεί που απειλούσε μόνο με σέντρες και τους παίκτες του Βάλντας Νταμπράουσκας να αμύνονται σωστά, με πίεση πάνω στην μπάλα ενώ ο Λιθουανός τεχνικός είχε περάσει στο παιχνίδι και το Νέιρα προκειμένου να βοηθήσει στο κράτημα της μπάλας. Ο ΟΦΗ με σωστή τακτική, έχει σπάσει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού.

Τελικά στο 98′ ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ιωαννίδη να κάνει το σουτ, η μπάλα βρήκε πάνω στον Διαμαντή αλλάζοντας πορεία και έστω και με τύχη διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.

Μπείτε στο LIVE BLOG του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook