Νταμπράουσκας: “Δεν ξέρω αν έχω παίξει στην ζωή μου τέτοιο ματς”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε ξανά με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του ΟΦΗ, αναφέρθηκε στο τι πήγε λάθος κόντρα στον Ατρόμητο και τόνισε την σημασία να κοιτάξουν μπροστά.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ

Για το τι πήγε λάθος: “73% κατοχή της μπάλας, 21 σουτ αλλά συγχαρητήρια στον Ατρόμητο για τους τρεις βαθμούς. Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω, δεν ξέρω αν έχω παίξει τέτοιο παιχνίδι ξανά στην ζωή μου. Ούτε ένα λεπτό δεν ένιωσα πως ο αντίπαλος είναι καλύτερος από εμάς, ψυχολογικά, αγωνιστικά, σε όλους τους τομείς. Αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις στιγμές, τις ευκαιρίες που ζήσαμε, το ξέρω πως είναι κλισέ η φράση όμως όταν δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις. Την ίδια στιγμή πραγματικά πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και θα ήθελα να πω μπράβο στους παίκτες για το πως ανταποκρίθηκαν. Εάν δεν έχουμε αμφιβολία για τους εαυτούς μας και εφόσον συνεχίσουμε έτσι είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε περισσότερα και θα πάρουμε και τις νίκες που χρειάζεται”.

Για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ: “Το έχω επαναλάβει αρκετές φορές πριν την χειμερινή διακοπή ότι η δουλειά που κάνουμε στις μεταγραφές είναι κοιτάζουμε, ψάχνουμε αλλά δεν έχω να σχολιάσω κάτι αφού δεν υπάρχει κάτι οριστικό για να πω. Πριν γίνει κάτι δεν μπορώ να αναφερθώ σε φημολογίες και υποθέσεις. Αυτήν την στιγμή δεν πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για την επόμενη μεταγραφική περίοδο αλλά για την επόμενη προπόνηση και να ξεκινήσει η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό”.

Για το επιθετικό πρόβλημα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ και που οφείλεται κατά την γνώμη του: “Όλοι καταλαβαίνουμε πως 10 γκολ στο πρωτάθλημα δεν είναι ικανοποιητικός αριθμός. Συνολικά έχουμε δώσει 15 παιχνίδια δεν έχουμε καταφέρει να είμαστε πιο επιθετικοί. Τα στατιστικά δεν λένε ψέμματα, από την αρχή του πρωταθλήματος είμαστε η ομάδα με τις λιγότερες τελικές και εκεί έχουμε συγκεντρωθεί να βελτιωθούμε. Όπως είπα, τελειώσαμε το ματς με 21 σουτ, άλλα πήγαν κοντά, άλλα στο δοκάρι, ο αντίπαλος όμως είχε 3 και 1 πήγε γκολ. Αυτό που προσπαθούμε είναι να βελτιωθούμε και να σκοράρουμε, φυσικά στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν”.

Για το αν υπάρχει ποιοτικό έλειμμα στον ΟΦΗ: “Δεν καταλαβαίνω το νόημα, δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ποιος είναι καλύτερος ή χειρότερος. Το καταλαβαίνω πως δεν σκοράρουμε πολύ, δεχτήκαμε πολλά γκολ και αυτό είναι δική μου ευθύνη ως προπονητής για να βελτιώσω τους παίκτες μου. Αν μια ομάδα στην Ελλάδα μπορεί να παίξει όπως παίξαμε εμείς, όλα όσα κάναμε με τον Ατρόμητο, πραγματικά πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες μπορούν να παίξουν καλύτερα. Φανταστείτε πως αν δεν είχατε δει το παιχνίδι και δεν γνωρίζατε το αποτέλεσμα, θα κάνατε την ερώτηση για έλλειψη ποιότητας στην ομάδα; Με όλα όσα έκαναν κόντρα στον Ατρόμητο”.

Για την επιλογή του 3-5-2:”Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, είχαμε έναν μόνο επιθετικό και αρκετοί παίκτες ήταν τραυματίας και κατά συνέπεια είχαμε δύο διαφορετικά γκρουπ. Όταν έχεις να διαχειριστείς αυτήν την κατάσταση, πρέπει να βρεις λύση. Παίξαμε με την ίδια διάταξη στα φιλικά με Άντερλεχτ, ΑΕΚ, Ιωνικό και επειδή είχαμε έτοιμους, περισσότερους μεσοαμυντικούς παίκτες αποφασίσαμε αυτήν την τακτική. Ακόμα και σήμερα οι Γκερέρο, Νέιρα, Ντουρμισάι ήρθαν από τον πάγκο και ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να παίξουν περισσότερο από όσο έπαιξαν. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και να κερδίσουμε, στο γκολ που δεχτήκαμε κανείς δεν πήγε πάνω στην μπάλα για να μπλοκάρει το σουτ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook