Συλλιγνάκης στον Athletic: “Ο ΟΦΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο χτίσαμε κάτι που να μπορεί να μείνει για πολύ καιρό”

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης και Δωδεκανήσου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Κωνσταντίνος Συλλιγνάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τους στόχους και το όραμα αυτής της σπουδαίας συνεργασίας.

Ο κ. Συλλιγνάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή αναφέρθηκε στην πολυεπιπέδη συνεργασία μεταξύ της ΠΑΕ ΟΦΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, το τι περιλαμβάνει ενώ αποκάλυψε πως θα περιλαμβάνει και την χορήγηση υποτροφιών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωνσταντίνος Συλλιγνάκης στον Αthletic Radio 104,2

Για το πως προέκυψε η συμφωνία: «Είναι μία καινοτόμα ιδέα την οποία εγώ προσωπικά προσπαθώ τα τελευταία δύο χρόνια να φτάσει στην συμφωνία. Να αναφέρω το όνομα του κυρίου Νίκου Κουνδουράκη, ο οποίος είναι κοινός συνεργάτης, για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και για την ΠΑΕ ΟΦΗ. Ο κύριος Κουνδουράκης είναι υπεύθυνος του προγράμματος της προπονητικής και της φυσικής αγωγής στο Κολλέγιο, και είναι ο συνδετικός κρίκος για να φτάσουμε στα ευχάριστα αυτά αποτελέσματα. Να πούμε εδώ ότι για να υπάρξει συνεργασία δύο τόσο μεγάλων οργανισμών, δεν είναι τόσο εύκολο. Πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, να υπάρχει ένα κοινό όραμα και κοινή στόχοι. Πριν από κανένα δίμηνο που έγινε η πρώτη συνάντηση με τον κύριο Βογιατζάκη και την υπόλοιπη ομάδα επικοινωνίας της ΠΑΕ ΟΦΗ, καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει και το ενδιαφέρον, αλλά και η όρεξη για να δημιουργηθεί ένα αποτέλεσμα. Με πλεονεκτήματα για όλους, με όλο το όραμα που εκπροσωπεί η ΠΑΕ ΟΦΗ, και ιδιαίτερα στο κοινωνικό κομμάτι. Στόχος να μεταφέρεται και η γνώση, και η δουλειά που γίνεται σε μεγάλους οργανισμούς».

Για το εάν προχώρησε άμεσα η συνεργασία: «Ναι προχώρησε άμεσα. Αυτός είναι και ένας δείκτης της σημασίας που έδωσαν οι δύο πλευρές. Σημαντική ήταν και η συμβολή του κυρίου Λυσάνδρου, που παρευρέθηκε στις συναντήσεις, και από την δικιά μας πλευρά, από τον Γενικό Διευθυντή του Κολλεγίου. Ήταν κοινή θέληση να το προχωρήσουμε. Δεν είναι ένα επικοινωνιακό τρικ, θέλουμε να είναι πραγματικά μία αμφίδρομη συνεργασία ουσίας. Να έχει οφέλη για όλους, και για τους φοιτητές μας, και για την οικογένεια του ΟΦΗ, τους παίκτες, την ακαδημία και κατ’ επέκταση για όλους».

Αναφορικά με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και την συνεργασία με τον ΟΦΗ: «Ο Όμιλος Ακμή – Μητροπολιτικό αριθμεί περίπου 25.000 φοιτητές σε όλο το μεταλυκειακό φάσμα. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα λέω για να δείξω την δυναμική σε αυτό που γίνεται γιατί κατανοούμε ότι η ιδιοσυγκρασία και η κουλτούρα του ΟΦΗ ταιριάζει με την Κρήτη και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ταυτίζεται με την τοπική αγορά, με τους ανθρώπους. Δεν είναι ένα Αθηναϊκό brand που εμείς κουβαλάμε, μας αρέσει να αγγίζουμε την τοπική αγορά και τον κόσμο, τους ανθρώπους και την ουσία. Σκοπός είναι να μπορέσουν όλοι να πάρουν κάτι από αυτή την συνεργασία. Η εκπαίδευση είναι ένας τρόπος να βελτιώνονται τα πράγματα».

Για τους βασικούς πυλώνες της συνεργασίας: «Το πρώτο κομμάτι είναι η βιωματική εμπειρία που θα κερδίσει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, οι φοιτητές του, η ακαδημαϊκή ομάδα, από ένα τόσο μεγάλο club. Οι άνθρωποι θα μπορούν να έρχονται και στο Κολλέγιο, για κάποια σεμινάρια. Για παράδειγμα έχουμε τμήμα ψυχολογίας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άτομα που εργάζονται στην αθλητική ψυχολογία, έχουμε τμήμα διατροφής και διαιτολογίας, κι αυτό εξαιρετικά σημαντικό. Έχουμε το τμήμα της φυσικοθεραπείας, του marketing, της διοίκησης επιχειρήσεων, του hospitality management. Κατανοούμε ότι όλο το έμψυχο υλικό που μπορεί να προσφέρει το Κολλέγιο, μπορεί να βοηθήσει άμεσα τις ανάγκες και το όραμα της ΠΑΕ ΟΦΗ. Αναφερόμαστε περισσότερο στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, για τις εγκαταστάσεις. Ένα παράδειγμα είναι η έλευση της Άντερλεχτ. Ο αθλητικός τουρισμός, να δημιουργηθεί δηλαδή ένα camp που θα έρχονται μεγάλες ομάδες εδώ στο Ηράκλειο για την προετοιμασία τους. Έχουμε πολλά καλά συστατικά στην Κρήτη, όπως είναι η διατροφή, η γεωγραφία, ο πολιτισμός. Οι παίκτες των ομάδων που θα έρχονται θα μπορούν να κάνουν την προετοιμασία τους, και μαζί να έρχεται η οικογένειά τους, να κάνει πολλά πράγματα. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται, πάνω σε αυτό δουλεύουμε».

Για τον ρόλο της σχολής στην συνεργασία: «Όλα ξεκίνησαν και είναι πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΟΦΗ. Είναι το επόμενο βήμα του ποδοσφαίρου, για μία ομάδα που δεν μένει μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Για παράδειγμα, οι φοιτητές του hospitality management, που ειδικεύονται στο event management και στον τουρισμό, θα μπορούν να αναλύσουν τα logistics. Δηλαδή τις μεταφορές, τις αεροπορικές εταιρίες, το πως θα έρθουν οι ομάδες στο Ηράκλειο, και στη συνέχεια την διαμονή τους, τις υπηρεσίες, τα facilities στο ΒΑΚ. Γίνεται μία μελέτη από τους δικούς μας ανθρώπους, για το τι θα χρειάζονται οι ομάδες. Όλα αυτά αναλύονται και μελετώνται. Έχουμε το τμήμα της πληροφορικής που μας βοηθάει να αναπτύξουμε κάποιες εφαρμογές. Για παράδειγμα τα παιδιά της φυσικοθεραπείας θα βοηθήσουν σε όλο αυτό που δημιουργείται. Θα λειτουργήσουμε σαν ένας σύμβουλος του οράματος και προχωράμε με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη».

Για το θέμα των υποτροφιών: «Προβλέπεται, ναι. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της συνεργασίας. Αναπτύσσουμε ένα σχήμα το οποίο θα είναι πραγματικά καινοτόμο. Θα μπορεί να έρχεται ένας παίκτης στην πρώτη ομάδα και παράλληλα με την αθλητική του πορεία, θα μπορεί να πάρει και ένα πτυχίο. Λειτουργούμε και διαθέτουμε όλες αυτές τις τεχνικές, ώστε να βοηθήσουμε έναν αθλητή που ξέρουμε ότι έχει βεβαρημένο πρόγραμμα, δίχως να του στερούμε από τις υποχρεώσεις του».

Για το μέλλον της συνεργασίας: «Αυτή η συνεργασία δεν βασίζεται σε πρόσωπα. Ο Συλλιγνάκης ή ο κύριος Λυσάνδρου σαν ονόματα είναι μικρά σε όλα αυτά που αντιπροσωπεύει και ο ΟΦΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Χτίσαμε κάτι που να μπορεί να μείνει για πολύ καιρό, να συνεχιστεί. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ εκπροσωπείται από σπάνιους ανθρώπους για τον Ελληνικό αθλητισμό. Αναφέρομαι και στον κύριο Μπούση, που διαφέρει για το πως λειτουργούν τα σωματεία. Ο κύριος Λυσάνδρου είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, μορφωμένος, ένα στολίδι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το όραμα και οι άνθρωποι βρίσκονται πίσω από αυτή τη συνεργασία. Μοιραζόμαστε και τις ίδιες αξίες και τις ίδιες αρχές. Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα είναι παραγωγική».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook