Ξεκίνησε και επίσημα η πρωτοποριακή συνεργασία του ΟΦΗ με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η πρωτοποριακή συνεργασία της ΠΑΕ ΟΦΗ με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με σημαντικό κοινωνικό χαρακτήρα.

Ο ΟΦΗ έγινε η πρώτη ομάδα που συνεργάζεται με εκπαιδευτικό ίδρυμα, με την συνεργασία της ΠΑΕ με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο να παρουσιάζεται το μεσημέρι της Πέμπτης (15/12) στο Αμφιθέατρο της σχολής.

Την ΠΑΕ ΟΦΗ εκπροσώπησε στην παρουσίαση ο Ηλίας Πουρσανίδης εκ μέρους της διοίκησης, από την πλευρά των παικτών στο αμφιθέατρο βρέθηκαν οι Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης και Σωτηρίου, ενώ εκ μέρους του τεχνικού τιμ το «παρών» έδωσε ο Νίκος Κουνδουράκης. Στην παρουσίαση βρέθηκε και ο Σάββας Τσαμπούρης.

Από την πλευρά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης και Δωδεκανήσων, για τα Campuses του Ηρακλείου Κρήτης και Ρόδου, Κωνσταντίνος Συλλιγνάκης.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε, ο Ηλίας Πουρσανίδης τόνισε:

«Φαίνεται πραγματικά και το επίπεδο και η ποιότητα της συνεργασίας. Η εκπαίδευση και η μόρφωση των παιδιών είναι κάτι που το λέω και στους γονείς, μπορούν να πετύχουν σε όλα και στο σχολείο και στον αθλητισμό. Υπάρχουν παραδείγματα ποδοσφαιριστών που έπαιξαν επαγγελματικά και σπούδασαν όπως ο Σάββας Τσαμπούρης. Δεν μπορεί να μεγαλώσει ένας οργανισμός αν ασχολούμαστε μόνο με το τι συμβαίνει μέσα στις τέσσερις γραμμές. Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για πολλούς και διάφορους λόγους. Είναι μεγάλη μας χαρά και ένας από τους βασικούς στόχους της ομάδας. Όταν μπήκαμε στην ομάδα θέλαμε να φέρουμε ομάδες στο νησί μας και να τις φιλοξενούμε. Γιατί αυτό μπορεί να το πετύχει η Κρήτη. Το καταφέραμε πρόσφατα φέρνοντας ένα τεράστιο club για να προπονηθεί και θέλουμε να το εξελίξουμε και να δουλέψουμε μαζί με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για το πως θα βελτιωθούμε και να το κάνουμε καλύτερο.

Ο ΟΦΗ ως ο μεγαλύτερος οργανισμός στην Κρήτη θα πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία την αγάπη του και την στήριξη του. Αν υπάρχει ένας τρόπος να το πετύχει αυτός είναι η μόρφωση και η εκπαίδευση. Είναι μεγάλη ευθύνη, δεν είναι απλά μια συνέντευξη τύπου ώστε να πετύχουμε και να φέρουμε κοντά τους δυο οργανισμούς.

Είναι τεράστια ευθύνη για εμάς γιατί πρέπει να δείξουμε αποτέλεσμα και ουσιαστική συνεργασία ώστε να μπει μια βάση για τα επόμενα χρόνια. Δεν φτάνει μόνο η πρακτική των φοιτητών, πρέπει να είναι ουσιαστική, να μεγαλώσουν οι δυο οργανισμοί και να τα κατανοεί ο απλός κόσμος. Θέλουμε κάθε βήμα να είναι σταθερό και κάθε μας κίνηση πρέπει να είναι μελετημένη ώστε να ταιριάζουμε σε φιλοσοφία».

Από την πλευρά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ο Κωνσταντίνος Συλλιγνάκης τόνισε:

«Δεν είναι μία τυπική συνεργασία. Ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του κολλεγίου είναι το αριθμητικό πνευματικό δυναμικό. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα μεγάλα πλεονεκτήματα της ΠΑΕ ΟΦΗ, καθώς ήδη είναι σε εξέλιξη η με συνεργασία το τμήμα πληροφορικής. Θέλουμε να δοθεί η κατάλληλη παιδεία σε αυτήν την μορφή συνεργασίας.

Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα πρέπει να παρουσιάσουμε το πλάνο μας για τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ ΟΦΗ. Έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο υποτροφιών και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook