Κατάθεση ψυχής από τον Γιάννη Πετράκη για τον ΟΦΗ στον Athletic Radio 104,2

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον φετινό ΟΦΗ, εστίασε το τι πήγε λάθος την φετινή σεζόν και ζήτησε από όλους “πρέπει να φύγει η αρνητική ενέργεια γύρω από την ομάδα και να την αντιμετωπίσουμε όλοι με θετικότητα και πίστη”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή Θύρα 8

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ: “Θεωρώ ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες είναι εντελώς διαφορετική από όταν προέρχονται από μια γεμάτη χρονιά που έχουν δώσει περισσότερα από 50 παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ καταπονημένοι καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και ενώ και η δική μου αίσθηση ήταν ότι δεν θα είχε την αίγλη που έχει, τελικά βλέπουμε ένα από τα καλύτερα Μουντιάλ των τελευταίων χρόνων. Χώρια που είναι μια πολύ καλή διοργάνωση, βλέπουμε να έχουν προχωρήσει ομάδες που είναι αουτσαϊντερ αλλά και τακτικά σε ότι έχει να κάνει με την δική μας δουλειά”.

Για το αν το τρόπαιο θα καταλήξει στον Μέσι και την Αργεντινή: “Το δικαιούται ο Μέσι αν και δεν θα είναι εύκολο κατά την γνώμη μου. Το Μαρόκο σίγουρα είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη αλλά η διαίσθηση μου είναι ότι κλίνει περισσότερο προς την Αργεντινή. Η μοίρα της κατάκτησης από τον Μέσι πηγαίνει προς τα εκεί. Αν κάποιος περιμένει το κάρμα στο σπίτι του και να κοιμάται, τότε θα κοιμάται αλλά η δική μου αίσθηση είναι ότι το δικαιούται”.

Για την πορεία του φετινού ΟΦΗ: “Όπου και να είμαι πάντα παρακολουθώ πολύ αναλυτικά την ομάδα. Δεν ήταν το κλίμα, όλη η ατμόσφαιρα καλή από το ξεκίνημα της χρονιάς. Υπήρχε ένας αρνητισμός, δεν μπορώ να περιγράψω διαφορετικά αυτό που υπήρχε από την ομάδα και όταν δεν έρχονται και τα αποτελέσματα, που δεν ήρθαν, τότε ακολούθησε ένα ντόμινο εξελίξεων. Όταν έρχονται 4 χρόνια με ένα διαφορετικό προφίλ τότε στην πορεία ξέφτισε και ήταν φυσικό επακόλουθο αυτές οι εξελίξεις”.

Για το τι πήγε λάθος στον ΟΦΗ: “Για μένα πρέπει πάντα πρέπει να αξιολογούμε το τι πήγε λάθος ώστε να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη. Επειδή στο ποδόσφαιρο υπάρχουν παράγοντες που το επηρεάζουν, υπάρχουν αντίπαλοι που κάνουν καλύτερα κάποια πράγματα από αυτά που κάνεις. Για μένα το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήρθαν καλοί παίκτες απλά υπήρξε καθυστέρηση σε ότι έχει να κάνει με την ετοιμότητα των παικτών που είχαν δυσκολίες για το Νίκο Νιόπλια και γενικά δεν υπήρχε μια σειρά που να έδινε αυτήν την προοπτική που όλοι θέλαμε. Αυτές οι μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που έπαιξαν τον ρόλο τους και γενικά για μένα αυτό που είδα και δεν μ’ άρεσε ως άνθρωπος είναι η αμφισβήτηση που υπήρχε προς την ομάδα και δεν την ευνοούσε το κλίμα. Βέβαια, ευθύνη έχει και η ομάδα και ν’ αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας όμως από την άλλη δεν είμαστε και μηχανές. Πρέπει να υπάρχει πίστη στο εγχείρημα που και να βρίσκουμε την λύση. Όχι ότι πρέπει να λέμε ότι όλα πάνε καλά αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικός ο θετικός τρόπος με τον οποίο πρέπει να προσεγγίζουμε τα πράγματα και να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα”.

Για τις απαιτήσεις του κόσμου: “Δικαιολογημένα υπήρχαν απαιτήσεις γιατί η ομάδα έβγαλε υγεία, ειδικά η πρώτη χρονιά ήταν ονειρεμένη. Κατά την γνώμη μου η ομάδα δεν είχε ωριμότητα να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση γιατί ήταν μόνιμα μέσα στις δυσκολίες. Ήρθε η αισιοδοξία για τον παλιό καλό ΟΦΗ αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο και δεν υπήρχε η σταθερότητα με αποτέλεσμα όλη η κατάσταση να πάει στην αμφισβήτηση. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλο σωματείο, υπάρχουν απαιτήσεις και πρέπει να υπάρξει ισορροπία για το πως θα έρθει η βελτίωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ίδιο θέλουν όλοι για τις ομάδες τους και όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με βάση τον ανταγωνισμό γιατί δεν υπάρχουν πλέον εύκολες ομάδες”.

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής: “Το σημαντικό για μένα είναι εκείνοι που έχουν την ευθύνη να μάθουν από τα λάθη και παράλληλα να βλέπουμε την επόμενη μέρα ώστε η ομάδα να πορευτεί και να βρεθεί ξανά εκεί που όλοι θέλουμε. Δεν πρέπει ν’ αναλώνουμε στα προηγούμενα αλλά να μάθουμε και να κοιτάζουμε μπροστά και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από τον οργανισμό να είναι αισιόδοξοι. Αλλά όλοι, φίλαθλοι, παίκτες, δημοσιογράφοι, να στηρίξουν την ομάδα και να βρεθούν στο πλευρό τους. Αναγνωρίζω και καταλαβαίνω την στήριξη του κόσμου όμως αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα πρέπει όλη η ατμόσφαιρα να είναι με αυτήν την διάθεση και σε αυτήν την τάση που την καλλιεργούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ομάδα”.

Για το αν θα βοηθήσει τον ΟΦΗ η 40ημερη διακοπή: “Η διακοπή θα μπορούσε να είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί για την ομάδα. Αυτό που δεν μ’ άρεσε όταν ήμουν στην Κύπρο και ενημερωνόμουν είναι ότι εστιάζαμε περισσότερο στο τι μας λείπει και λιγότερο στο τι έχουμε. Σε ένα πρωτάθλημα δεν γνωρίζουμε ποιοι θα λείπουν και για μένα πρέπει να εστιάζουμε στο ποιους έχουμε. Όταν εστιάζουμε σε εκείνους που λείπουν τότε ο άλλος που καλείται να παίξει δεν θα το κάνει με πίστη και αυτοπεποίθηση. Αν είσαι μέλος της ομάδας σημαίνει ότι έχεις αξία, αν δεν έχεις άξια τότε δεν πρέπει να είσαι. Σίγουρα επηρεάζουν οι καλοί παίκτες όμως να μην ξεχνάμε πως και με το Νέιρα είχαμε αρνητικά αποτελέσματα, σίγουρα όσο περισσότεροι καλοί παίκτες είναι τόσο καλύτερο μπορεί να γίνει. Δεν μπορούμε να βάλουμε συμβόλαιο για το ποιοι θα παίζουν και ποιοι όχι. Πρέπει να έχουμε πίστη και θετική ενέργεια”.

Για το αν θα μπει ο ΟΦΗ σε περιπέτειες:Εγώ ως άνθρωπος και προπονητής πιστεύω πως η ομάδα δεν θα μπει σε περιπέτειες. Αλλά εφόσον υπάρξει και είμαι σίγουρος πως θα συμβεί ώστε η ομάδα να ξαναβρεί τον εαυτό της. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός και εύχομαι ο πρώτος γύρος να αποτέλεσε μια κακή παρένθεση και η ομάδα να πάρει ξανά τα πάνω της”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook