Ο αφοπλιστικά ειλικρινής Νταμπράουσκας και η ποιότητα που έρχεται μόνο με μεταγραφές

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κάθε τοποθέτηση του Λιθουανού τεχνικού αξίζει να την αναλύεις για να φτάσεις σε ένα συμπέρασμα συμβατό με ότι βλέπεις.

Οι δηλώσεις του Βάλντας Νταμπράουσκας μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ και ο τρόπος με τον οποίο ανέλυσε την εικόνα του ΟΦΗ είναι χαρακτηριστικός του τι βλέπουμε μέχρι τώρα. Ή τουλάχιστον μπορεί να μην το είδαμε με την ΑΕΚ και να έχουμε μια εικόνα από την Άντερλεχτ, αλλά η βελτίωση της εικόνας του ΟΦΗ είναι εμφανής.

Και σίγουρα η τοποθέτηση του Βάλντας Νταμπράουσκας για την βελτίωση του ΟΦΗ στην τελική προσπάθεια έχει την δική της σημασία. Όταν λοιπόν ο προπονητής του ΟΦΗ λέει πως “είχαμε 5-6 σουτ από τα οποία κανένα δεν κατέληξε στα δίχτυα” είναι θέμα και ποιότητας.

Βέβαια κάποιος θα πει ότι ο ΟΦΗ πήγε στο φιλικό με την ΑΕΚ μόνο με το Ντίκο στην αποστολή αφού απουσίαζαν όλοι οι υπόλοιποι επιθετικοί του (Γκερέρο, Θεοδοσουλάκης, Ντουρμισάι).

Από την άλλη όμως η αφοπλιστική ειλικρίνεια του Βάλντας Νταμπράουσκας και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζει τις σκέψεις του δείχνει και το ανάγλυφο πρόβλημα του ότι η ποιότητα θα έρθει μόνο με μεταγραφές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Και αν το δημιουργικό θα λυθεί με τις επιστροφές των Τοράλ, Νέιρα, το εκτελεστικό θα βελτιωθεί – “για να μπαίνουν γκολ τα σουτ” – μόνο με τις μεταγραφές παικτών που θα είναι σε θέση ν’ ανεβάσουν επίπεδο την επιθετική γραμμή του ΟΦΗ και παράλληλα θα δώσει την επίλυση στο πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου γύρου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook