Η δημιουργία παραμένει άλυτο πρόβλημα και θα λυθεί μόνο με επιστροφές+μεταγραφές

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η εικόνα του ΟΦΗ εμφάνισε μια βελτίωση, όπως φάνηκε με την Άντερλεχτ, όμως το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του παραμένει άλυτο.

Την ώρα που μπήκαμε στον Δεκέμβριο και αναμένουν όλοι την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ, η εικόνα του στο κομμάτι της δημιουργίας παραμένει προβλέψιμη και απολύτως προβληματική. Και αν η διάταξη που επέλεξε ο Νταμπράουσκας ήταν τέτοια που όπως εξήγησε ο ίδιος επιλέχθηκε προκειμένου να ξεπεραστεί η υπερφόρτωση της μεσαίας γραμμής της Άντερλεχτ, ο ΟΦΗ πάλι έδειξε την φανερή του αδυναμία στην δημιουργία φάσεων.

Και είναι το πρόβλημα που δεν έχει καταφέρει να λύσει ούτε ο Νιόπλιας, ούτε ο Νταμπράουσκας στην συνέχεια αφού ήταν ολοφάνερη η απουσία παικτών όπως οι Τοράλ, Νέιρα αλλά και οι εξτρέμ που θα μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις από τα άκρα της επίθεσης. Κάτι που συνέβη μόλις στο φινάλε του πρώτου γύρου με την είσοδο του Τιενβί Μπιφουμά. Προφανώς και αυτό είναι ένα πρόβλημα που καλείται να λύσει ο τεχνικός του ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια του 2022 κόντρα σε Λεβαδειακό, Παναθηναϊκό με τους παίκτες που βρίσκονται τώρα στο ρόστερ μιας και μεταγραφές να γίνουν, οι παίκτες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής πριν την 1η Ιανουαρίου.

Ωστόσο είναι ολοφάνερο πως το δημιουργικό πρόβλημα που έχει παρουσιάσει ο ΟΦΗ καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου γύρου, μπορεί να λυθεί μόνο με τις επιστροφές των Τοράλ, Νέιρα που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι ετοιμοπόλεμοι για τα δύο τελευταία παιχνίδια της χρονιάς και εν συνεχεία με την απόκτηση ποδοσφαιριστών που θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στα άκρα και να δημιουργούν φάσεις για τους συμπαίκτες τους. Γιατί μπορεί να πέφτει όλο το ανάθεμα στους επιθετικούς του ΟΦΗ που πέραν του Ντουρμισάι, δεν έχουν δώσει ακόμα γκολ οι Γκερέρο, Ντίκο αλλά επειδή σχεδόν πάντα οι αριθμοί λένε την αλήθεια, αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί από το γεγονός ότι η ομάδα είναι στις τρεις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας με τις λιγότερες τελικές στην Superleague.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook