Το αφιέρωμα της Superleague 1 στον “600αρη” Νίκο Νιόπλια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε ένα μοναδικό επίτευγμα έφτασε ο Νίκος Νιόπλιας που είναι ένας τεσσάρων προπονητών/παικτών που έφτασε τους 600 αγώνες στα ελληνικά γήπεδα και με τις δύο ιδιότητες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Superleague 1, σε αφιέρωμα για τους αριθμούς – σταθμούς του πρώτου γύρου, ο Νίκος Νιόπλιας συμπλήρωσε 600 αγώνες ως προπονητής και παίκτης.

Αναλυτικά:

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 ο Νίκος Νιόπλιας μπήκε για 600ή φορά στο γήπεδο για αγώνα Super League / Α’ Εθνικής και αυτό τον έβαλε σε μια μικρή λίστα ανθρώπων που έχουν καταφέρει να συμμετάσχουν σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αγώνων της κατηγορίας. Οι συμμετοχές του αυτές χωρίζονται σε 90 ως προπονητής και σε 510 ως ποδοσφαιριστής.
Ο Νιόπλιας είχε την πρώτη γνωριμία του με την Α’ Εθνική στις 6 Νοεμβρίου 1983, όταν στο γήπεδο του Πανιωνίου μπήκε ως αλλαγή στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης για να αντικαταστήσει τον Νίκο Πασσά. Το τελευταίου του παιχνίδι ως ποδοσφαιριστής ήταν στις 22 Μαΐου 2004, στη νίκη της Χαλκηδόνας επί του Ακράτητου με 3-1. Σε αυτές τις 510 συμμετοχές στην Α’ Εθνική σημείωσε 72 γκολ.

Το προπονητικό του ντεμπούτο το έκανε στον πάγκο του Παναθηναϊκού και στις 12 Δεκεμβρίου 2009 ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή. Το επόμενο βήμα ήταν στον Ατρόμητο την σεζόν 2014-15 και η πρώτη του παρουσία ως προπονητής του ΟΦΗ σε επίπεδο Super League έγινε και αυτή στην Θεσσαλονίκη, όπου ηττήθηκε με 1-0 από τον Άρη.
Στην κορυφή αυτής της ιδιαίτερης λίστας βρίσκεται ο Γιώργος Παράσχος με 919 αγώνες, ακολουθεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με 754 και ο Νίκος Καραγεωργίου με 725.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook