Videos | Τώρα όλος ο πλανήτης έμαθε τον Επασί!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δεν μπορεί παρά να μην νιώθει χαρά και περηφάνια το Ηράκλειο και ο κόσμος του ΟΦΗ για την πρώτη συμμετοχή του Ντέιβις Επασί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα του Καμερούν με την Σερβία, η αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας goal.com δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: “Ποιος είναι ο Ντέιβις Επασί;” Το όνομα του Καμερουνέζου τερματοφύλακα έγινε παγκοσμίως γνωστό μετά την ξαφνική είσοδο του στην βασική ενδεκάδα του Καμερούν, λόγω της αποχώρησης του Ονανά και ήταν απολύτως βέβαιο πως η προβολή του ονόματος του θα ήταν τεράστια μετά την παρουσία του σε ένα παιχνίδι μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς.

Και μπορεί ο Καμερουνέζος γκολκίπερ να ήταν πέρυσι από τους κορυφαίους του ελληνικού πρωταθλήματος όμως φαίνεται πως η παρουσία του στην Ελλάδα δεν αρκεί για να γίνει γνωστός. Πολύ περισσότερο όταν δεν αγωνίζεται σε ομάδες που έχουν συνεχείς συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Ο Επασί πέρυσι έπιασε το pick της καριέρας του ερχόμενος στον ΟΦΗ από την Λαμία και η τρομερή χρονιά που έκανε τον βρήκε να την εξαργυρώνει με μεταγραφή εκατομμυρίων στην Abha Club της Σαουδικής Αραβίας και τον ίδιο να πηγαίνει εκεί με τις ετήσιες απολαβές του να εκτοξεύονται. Ειδικά αν σκεφτεί κάποιος πως το συμβόλαιο του στον ΟΦΗ ήταν μόλις… 90.000 ευρώ!

 

Τα δύο τελευταία χρόνια, όταν και χρίστηκε διεθνής για πρώτη φορά με την Εθνική Καμερούν, ζούσε στην σκιά του Ονανά – με εξαίρεση το χρονικό διάστημα που ο γκολκίπερ της Ίντερ ήταν τιμωρημένος για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Έστω και από “σπόντα” ο Επασί πήρε την ευκαιρία που άξιζε και με το παραπάνω. Να ζήσει την εμπειρία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και να δείξει πως δεν είναι μόνο ο… Ονανά στο Καμερούν.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook