Το βάρος στο 4-2-3-1 ρίχνει ο Νταμπράουσκας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Λιθουανός ρίχνει το βάρος στην τακτική κατά την διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας με τα θέλω του να πηγαίνουν στο 4-2-3-1.

Η διάρκεια της διακοπής και η προετοιμασία των πέντε εβδομάδων που μετράει αντίστροφα από την προηγούμενη Πέμπτη ήρθε στο καλύτερο timing προκειμένου ο Βάλντας Νταμπράουσκας να ρίξει ολόκληρο το βάρος στην τακτική και τα δικά του θέλω. Ο 45χρονος προπονητής του ΟΦΗ είχε πει εξαρχής ότι το σύστημα που αρέσκεται να χρησιμοποιεί στις ομάδες του είναι το 4-2-3-1 και με την επιστροφή των Νέιρα, Τοράλ θα είναι σε θέση να το εφαρμόσει στην ομάδα καθώς είναι οι μοναδικοί παίκτες που μπορούν να παίξουν πίσω από την τριάδα της επίθεσης και παράλληλα να βοηθήσουν να λυθεί το δημιουργικό πρόβλημα που υπάρχει καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου γύρου.

Αυτό που συζητάει και ο Λιθουανός προπονητής με τους συνεργάτες του θέλοντας να κάνει πιο επιθετικό τον ΟΦΗ είναι να αφήσει το 4-3-3 στην άκρη με τους τρεις χαφ στην ευθεία όπου ουδείς εξ’ αυτών μπορεί να βοηθήσει δημιουργικά και είναι πιθανό να δούμε και το Σάββατο κόντρα στην Άντερλεχτ να παρουσιάζει την ομάδα που ο ίδιος θέλει με παραλλαγή στον άξονα.

Άλλωστε όπως είχε γράψει και το Gentikoule, επιθυμία του Νταμπράουσκας είναι να αποκτηθεί ένας χαφ με ανασταλτικά προσόντα και όχι τόσο δημιουργικά προκειμένου ν’ αποκτήσει ο ΟΦΗ ακόμα μεγαλύτερη πίεση πάνω στην μπάλα και κυρίως να δοθεί απόλυτη ελευθερία κινήσεων στους δημιουργικούς μέσους της ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook