Videos | Γίνεται “100αρης” ο Χουάν Νέιρα: Αφιέρωμα στα τέσσερα χρόνια του Αργεντινού

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τέσσερα χρόνια μαγείας, παρά ένα παιχνίδι – Χουάν Νέιρα τρέχει με… 100 φορώντας τα “ασπρόμαυρα” στο πρωτάθλημα και το Gentikoule γράφει για έναν από τους καλύτερους παίκτες των τελευταίων χρόνων.

Σε τρεις μήνες από σήμερα, παρά δύο ημέρες, ο Αργεντινός θα πατήσει στα 34 του χρόνια. Από αυτά, τα τέσσερα – πηγαίνοντας στον πέμπτο πλέον, τα έχει περάσει στο Ηράκλειο. Το δέσιμο του με την πόλη, την ομάδα και τον κόσμο, δεν αποκλείεται να τον κρατήσουν και μετά το τέλος της σπουδαίας ποδοσφαιρικής του καριέρας. Καθόλου τυχαία η αφιέρωση του τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν το Αρκαλοχώρι επλήγη από τον φονικό σεισμό και ο Αργεντινός, λίγα δευτερόλεπτα μετά το γκολ που πετυχαίνει στα Γιάννενα δείχνει στην κάμερα την Κρήτη αφιερώνοντας το στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας.

Όπως και να έχει, είτε γίνει μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου, είτε όχι, το όνομα του Χουάν Νέιρα μπαίνει στην λίστα με τους κορυφαίους ξένους στην ιστορία του ΟΦΗ και ενώ ακόμα έχει να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Συνολικά ο Αργεντινός μαέστρος έχει φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ σε 99 παιχνίδια πρωταθλήματος και σύντομα θα μπει στην λίστα με τους “100αρηδες”. Πορεία που διένυσε από το καλοκαίρι του 2018 όταν συστήθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο του ΟΦΗ με το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε στη Νέα Σμύρνη και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, μέχρι και το τελευταίο κόντρα στον Λεβαδειακό που μπήκε στο Γεντί Κουλέ μετά από τρεις μήνες ξεσηκώνοντας το πλήθος.

Ήταν το πρώτο από τα 22 συνολικά που έχει πετύχει μέχρι στιγμής με την φανέλα του ΟΦΗ, ορισμένα εξ’ αυτών είναι χάρμα ιδέσθαι και τα οποία έχουν μείνει στο μυαλό του κόσμου.

Ο Χουάν Νέιρα αποτελεί έναν παίκτη που δεδομένα έχει εικόνα από άλλες, προηγούμενες δεκαετίες. Το στυλ του, αλέγκρο, η ιδιοσυγκρασία του Αργεντινού βγαίνει πολλές φορές μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να φορτώνεται με κίτρινες κάρτες που κάποιες εξ’ αυτών είναι και αδικαιολόγητες. Όμως έτσι ήταν και πριν έρθει στον ΟΦΗ, ανέκαθεν ήταν παίκτης παθιασμένος – απόδειξη οι κίτρινες που έχει πάρει στην καριέρα του και είναι κόντρα στην θέση που αγωνίζεται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook